Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокажа на раздатката...изключва се!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Блокажа на раздатката...изключва се!?

Значи забелязах вече няколко пъти като закасъм в снега - Малкото Лостче - Блокажа преди това във включено положение се изключва - Това е когато съм спрял и буксувам ... при нормално положение когато карам няма проблем спирам тръгвам с повечко газ не изключва! Някъкви мнения? Не ми е проблем - колата е гаранционна ще я закарам но се притеснявам да не я окепазят още повече като почнат да разколачват...

До: Блокажа на раздатката...изключва се!?

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
    Значи забелязах вече няколко пъти като закасъм в снега - Малкото Лостче - Блокажа преди това във включено положение се изключва - Това е когато съм спрял и буксувам ... при нормално положение когато карам няма проблем спирам тръгвам с повечко газ не изключва! Някъкви мнения? Не ми е проблем - колата е гаранционна ще я закарам но се притеснявам да не я окепазят още повече като почнат да разколачват...
    Да не е мръднала раздатката, или там пастмасите в купето. Мърдат ли много лостовете като тръгваш? Виж тампоните и барчето.
    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Нищо не е мръднало! - Не не мърдат! Нещо друго ще да е ама...

Коментар

За протокола - и при мен така, но рядко. Моята е на 12г.

Ако разберете какво е, казвайте.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          За протокола - и при мен така, но рядко. Моята е на 12г.

Ако разберете какво е, казвайте.
          На мойта е присаждано барче от по новите, и малко подови настилки. Това + некачественомонтирана раздатка и скоростна кутия (след смяна на съединител) ми изкара акъла. Мислех че си е заминала, а то се оказа, че не се включва хубаво. Опираше в барчето и там другите глупости.
          При мене беше от това. При вас не знам.

Коментар

Абе аз преди имах стара карах я 5 години само по кърищата! Не е имала проблем...Последния път ми направи впечатление че го изключва като легне стабилно по корем!!!

Коментар

Я прегледай тампоните на раздатката?

И кажи такива греди за багажник как се правят?

Коментар

Имах го същия проблем-смених тампоните на раздатката+тампона на кутията и се оправи.Просто бяха много нацепени и раздатката се люлееше силно при натоварване.Между другото повечето Ниви правят така,когато са затънали сериозно и се мъчиш да ги вадиш на лашкане-първа,задна-първа,задна.

Коментар

Това с изключването не е само твой проблем моята като беше нова също изключваше.В неделя и навъртях 40км из горите терена беше тежък и блокажа го включих още при навлизане в гората до последни метри не беше изключил а бая боксуване падна.Така,че не го пипай за сега а и моя съвет е включването да става по следния начин :още при навлизане или преди прудните места докато колата може да мине няколко метра да караш и едновременно да дърпаш лоста за блокажа през цялото време яко въпреки,че индикацията вече свети може да му е нужна повечко сила и напасване нали все пак частите са Руски може да е останала някоя грапавинка! А и да изключва какво ти дреме колко,често го ползваш,че да разглобиш раздатката при нивата всичко е временно така ,че може да ти се наложи да я разглобиш за нещо друго въпреки че раздатка съм разглобявал само веднъж и аз така профилактично но човек никога не знае.
                  Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                  Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

да обобщим до тук. Значи, изключването идва от там, че раздатката в даден момент много се лашка, и лоста се изключва от други фактори, а не от повреда в самата раздатачна кутия. Другите съгласни ли са с мен?

Коментар

Аз съм съгласен.И за мен клатенето е основна причина.Ако някой има различно мнение нека го сподели...-

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                        да обобщим до тук. Значи, изключването идва от там, че раздатката в даден момент много се лашка, и лоста се изключва от други фактори, а не от повреда в самата раздатачна кутия. Другите съгласни ли са с мен?
                        Аз да! По скоро се изключва от напреженията при лашкането които са към блокиращия мешанизъам от колкото от самото раззклащане на самата раздатка то идва и момента в който пък изкаш да го изключиш а той е под напрежение и докато не я раздвижиш не изключва но повреда според мен не е.
                        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Я прегледай тампоните на раздатката?

И кажи такива греди за багажник как се правят?
                          Гредите се купуват От SangYong ли там от какво бяха...Мога да питам..и за цена..

Коментар

Гредите се купуват От SangYong ли там от какво бяха...Мога да питам..и за цена..
                            Те ясно, че се купуват, въпросът е как се монтират.

Коментар

Направи си защита под раздатката. Примерно.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X