Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Едно зимно 21214

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Едно зимно 21214

Здравейте,

От вчера съм горд собственик на една Нивичка 1.7 от 2006г по прякор "белия лебед". Няколко впечатления и въпроса. Май си е с оригиналните джапанки а с тях снощи беше една пързалка страшна, принципно ли се хлъзга толкова много или е нормално? При всяко натискане на спирачката по сериозно с по голяма скорост задницата се опитваше да ме изпревари . При всяко превключване на скорост отзад има едно глухо прихлопване, може да е нормално но все пак? След зареждане всичко мерише вътре на бензин хахах май и това е нормално? Стрелката за бензина все се мести наляво надясно за температурата също, чак почти преди червеното се включва перката нормално ли е? И с тези скорости нещо немога излеза на глава, как и кога трябва да се кара на бързи/бавни +- блокаж? Това ми е първия автомобил 4х4 и специално го исках Лада Нива може и сантименталност да се нарече . След като градското се получи почти катастрофално (за малко брат ми да влезе в Мола директно ) излязох ме малко по преспи и се осетихме да си ходим чак като бензина почти свърши .
    Jeep ZJ 5.9

До: Едно зимно 21214

Всичко което го пишеш е нормално за една Нива.
    Радослав Йончев

Коментар

Честито.Няма да се плашиш,миризмата на бензин в купето на Нивата е доста срещано явление смени сепаратора който се намира над десния заден подкалник и ще спре да мирише.Стрелката за бензина и при стария и при новия модел така се мести заради самата форма на резервоара със стрелката за температурата имах същия проблем когато включа фаровете двете стрелки се мръдват с 2-3мм провери си масата на двигателя към купето която се намира до колекторните тръби или кабелите на арматурното табло там също правят проблеми.

Коментар

Честито! Със здраве да си я караш, и да и превъртиш километража /скоростомера - в никакъв случай/
        Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Първоначално публикуван от бубата Преглед на мнение
          Здравейте,

От вчера съм горд собственик на една Нивичка 1.7 от 2006г по прякор "белия лебед".....
          Честито! Със здраве да си я караш. Има още доста неща които ше те изнедадват, ам аще свикнеш....
          За бързи, бавни и блокажи, има много изписано тук. Само се разрови малко и ще разбереш доста.
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Скоростите ги схванах бързо . Този сепаратор ще го погледна мерси . Иначе сега погледнах гумите и бяха различни всичките напомпах ги равномерно на 1,8 и сега е доста по стабилна, условно де. А относно притропването отзад някой нещо?
            Jeep ZJ 5.9

Коментар

Благодаря за пожеланията .
              Jeep ZJ 5.9

Коментар

Здравейте,

От вчера съм горд собственик на една Нивичка 1.7 от 2006г по прякор "белия лебед". Няколко впечатления и въпроса. Май си е с оригиналните джапанки а с тях снощи беше една пързалка страшна, принципно ли се хлъзга толкова много или е нормално? При всяко натискане на спирачката по сериозно с по голяма скорост задницата се опитваше да ме изпревари . При всяко превключване на скорост отзад има едно глухо прихлопване, може да е нормално но все пак? След зареждане всичко мерише вътре на бензин хахах май и това е нормално? Стрелката за бензина все се мести наляво надясно за температурата също, чак почти преди червеното се включва перката нормално ли е? И с тези скорости нещо немога излеза на глава, как и кога трябва да се кара на бързи/бавни +- блокаж? Това ми е първия автомобил 4х4 и специално го исках Лада Нива може и сантименталност да се нарече . След като градското се получи почти катастрофално (за малко брат ми да влезе в Мола директно ) излязох ме малко по преспи и се осетихме да си ходим чак като бензина почти свърши .
                За потропването отзад погледни щангите, амовете и виж да не е разбито карето на кардана.

Коментар

Честито и от мен и със здраве да я караш! Има кусури, но коя ли кола няма. Ако я обичаш и поддържаш дълго време ще те радва.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

По това което прочетох консумативите за смяна са:

Маслото скорости и раздатки - SAE 75W90, API GL4 + GL5
                    Масло мотор - 10W40 (другите коли ги карам с бмв масло май кастрол и съм много доволен)
                    Маслен филтър
                    Свещи - NGK BPR6ES
                    Кабели за свещи
                    Въздушен филтър
                    Сепаратор бензинов

Колата е била само в оторизирания сервиз, което ме навежда на мисълта, че всичко горе споменато е за смяна. Сега сме вече на 40200км. Тези неща и сам ще ги сменя. После за тропането отзад да се види окачването и тампони/карета. Като цяло ми се вижда много свежа колата след 4-то каране де стреса вече премина изцяло в кеф . Незнам само кое е най удачно за зимни гуми за момента има много писано, но пак не ми е много ясно. Искам истинска зимна гума за предимно градско и 20-30% оффроуд, на стандартните джанти 16/5j съм харесал един Гудйър 205/80/16. Ако може да препоръчате магазин в София за маслен филтър, кабели, сепаратор бензинов,. Пак благодаря за пожеланията. С повече грижи всяко пате може да стане лебед
                    Jeep ZJ 5.9

Коментар

Честито! Като я обичаш и се грижиш за нея ще те слуша.
                      Последно редактирано от niki76; 10-01-09, 13:16.

Коментар

При всяко превключване на скорост отзад има едно глухо прихлопване, може да е нормално но все пак?
                        Такова прихлопване може да се получи ако има разлика в гумите на преден и заден диференциял, или нещо да затормозява въртенето на гумите/накладки например или голяма разлика в износването на предни и задни гуми /.
                        Ако на заснежен хлъзгав участък включиш блокажа на дифа и прихлопването не изчезне нямам идея.
                        Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Честито за нивичката да си я караш безаварино,а за гуми се обръщаш при влади GOLDY
                          0885 297985,мтел-Радо
                          0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Похлопването в трансмисията при превключване е донякъде нормално, трябва да го види и чуе някой опитен.

Миризмата на бензин я оправи, преди да е станала локва бензин. Че страшно.

Коментар

И аз мисля, че похлопването в трансмисията при превключване на скоростите е нормално за Нива. Моята е производство 2006 и от самото начало си е така след превключване от предавка на предавка.
                              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X