Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Комплексен проблем - предна спирачка, лагер, друго?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Комплексен проблем - предна спирачка, лагер, друго?

Такаааа, откакто съм взел нивата, преден десен лагер ми се разбива 5-6 пъти, изкарва по 5-10000км. Последно пак дава нишани за ремонт. Левият не съм го пипвал 60000км. Някой да има идея? Крив шенкел? Главината не е, или поне веднъж се наложи да я сменя и нещата не потръгнаха. На шенкела пък какво може да му е криво? Криво фрезовани лагерни легла?

Естествено, карането (прибирането) с разбит лагер си носи негативите, последния път спирачния диск доста се пилна в спирачния апарат. После педалът на спирачката подскачаше (пука им на мърльовците в сервиза да погледнат диска), после, докато уредя да се сменя диска, той се "позаглади". Да, ама сега спирачката се държи странно.

Първото натискане хлътва до дъно, хващат само задните колела. Второто е добре. Всичко е наред, докато не мина някоя неравност, тогава пак първо до дъно, после добре. Ефектът се проявява май само след неравности. Хлабините в лагерите, обаче, ги обрах и ги няма. Не изглежда да е разклащане на диска, пък и даже и при 1см биене спирачките ловят от втория път (печален опит). Сега биенето със сигурност е под 0.3мм.

Задните хващат => въздух в предния кръг? Да, ама няма. Мръсна спирачна течност - да, но въздух нямаше. Задните - нямаше кой да се напъха, но всъщност, точно те работят - не бих ги обвинил за въздух.

Мистика.

п.с. кажете някой либерален ГТП в София, че изоставам яко, а ако не е либерален, няма да ме пусне...

До: Комплексен проблем - предна спирачка, лагер, друго?

Проблема с лагерите го имам на едно ремарке на около 500 километра направо чупи лагерите от едната страна от другата няма проблеми то е с някакви главини от мотокар с пет шпилки и москвичови джанти или главината е фрезована на криво или шенкелната ос не е стъргана на една установка та като ми остане време ще му правя нови оси с нови главини.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз съм за нова главина.Що не размениш главините да видим какво ще стане.Ако не те мързи де.По принцип от там се разбиват лагерите.Като го нанижеш гледаш че няма луфт ама явно са си някви микрони дето си оказват влияние.Аз така си реших проблема.Като ги смених забравих,че имам лагери там.Ти си кадърно момче и мисля,че не е нужно да ти казвам как се стяга гайката на полуоската,нали

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
        ... как се стяга гайката на полуоската,нали
        Аз съм авторитетът по въпроса. Стягал съм на 10-ина ниви, само моята прави ядове с лагери.

Коментар

При мене.Развиване на гайка,чупене на лагер.Смяна на лагера,но не и на главинатаОт там чупене пак на лагер,смяна на лагер и главина.Затягане и няма проблем.Ама ако бях сменил главината първият път(то не си личеше да е заминала на кино)щях да си спестя комплект лагери и един следобед работа.Та там някъде е проблемът.За затягането си знаеш.
          А за спирачките,да не е от истънелият и крив диск?
          Течност губи ли?Ако губи търсш къде.Ако не си виж мркучетата,да не са се напукали,че там бяга доста от налягането!
          И накрая помпата и апаратчетата.Може некое гуме да се е бъгнало.Ама па това за неравностите направо не знам.
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

След съвсем същата случка - съвсем същия проблем. Обаче го откри.

Разби се лагер на предната главина, педала на спирачката умекваше избирателно. Оказа се, че няма нищо общо с лагера, а е спукан (съвсем леко) гуменото маркуче на задния кръг.
            Самото маркуче е от два ката, като явно първия е здал багажа, а сега и втория - резултат не губи спирачна течност, а само налягане. А налягането го губи само когато е натоварена, демек кантара отвори.

Смяната на маркучето се закучи обаче, всичко отдолу е клеясало и утре процедурата се надавам да завърши с нов кантар и нови магистрали на задния кръг.
            После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Ясене, изказвам предположение относно спирачната помпа. Предният кръг ти е към сервото. Може и да пропуска по малко?! Съмнява ме от криви дискове да пропада педала?! В смисъл - и с криви дискове съм карал, и течове от помпата съм имал (няколко пъти), и я подозирам нея.
              Саше, този маркуч към моста е много отвратителен. Наистина смени го и него, и кантара, ако успееш да свалиш тръбопровода на моста - и него.
              Поздрави!

Коментар

мисля ,че някъде четох за преработка на целия възел със цели двуредови лагери,но не мога да си спомня къде беше.Доколкото си спомням се фрезоваше леглото на лагера във шенкела и се набиваше втулка на фланеца.Ще се поразровя из старите За рулем мисля ,че там беше.

Коментар

Момчиле бре. Абе време е да се видим.

Иначе от помпата до тройника всичко сменям, неисках, ама друг начин няма. Просто всичко беше тотално ръждясало. Утре ще се вра, днес еднвам свалих кантара - голяма мъка. Ще слагам нов то е ясно, стария се оказа че беше блокирал - сега ще видим с работещ как ще се държи.

Относно синдрома помпа - при много плавно натискане потъва до дупка, при рязко държи нормално. Ако е фенокс - направо за боклука, друга се ремонтира и с гумички. Като казах Фенокс - бягайте далеч, руснаците хвалят Базалт, намират се и стари на Толиати.
                  После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X