Обява

Свий
Няма добавени обяви.

въпрос за нисък разход на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• въпрос за нисък разход на газ

Здравейте. нов съм във форума и затова моля да ме извините ако темата е коментирана вече. Въпроса ми е следния. Преди време, од две различни места бях чувал че може да се смени карба на НИВАТА с такъв от МОСВИч. Не знам обаче от кой модел точно. С това действие НИВАТА ставала доста по-икономична. Говорим за газ. Нивата е 1.6 Моля ако някой е запознат с това да каже дали наистина има някакъв ефект или си е глупост някаква. Благодаря предварително

До: въпрос за нисък разход на газ

като караш на газ няма никакво значение какъв ти е карбуратора

Коментар

Благодаря. А има ли значение маркуча от отдушника на картера къде е. В смисъл трябва ли да е отведен в кутията на въздушния филтър или да излиза надолу свободно навън?

Коментар

Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнение
        Благодаря. А има ли значение маркуча от отдушника на картера къде е. В смисъл трябва ли да е отведен в кутията на въздушния филтър или да излиза надолу свободно навън?
        За разхода и това няма значение, освен че като му смениш положението трябва да настройваш пак.

И вземи да го върнеш този маркуч на мястото му, че срам. А полза - никаква.

Коментар

Първоначално публикуван от gsp Преглед на мнение
          Здравейте. нов съм във форума и затова моля да ме извините ако темата е коментирана вече. Въпроса ми е следния. Преди време, од две различни места бях чувал че може да се смени карба на НИВАТА с такъв от МОСВИч. Не знам обаче от кой модел точно. С това действие НИВАТА ставала доста по-икономична. Говорим за газ. Нивата е 1.6 Моля ако някой е запознат с това да каже дали наистина има някакъв ефект или си е глупост някаква. Благодаря предварително
          До колкото имам спомени май с Москвич Алеко бяха взаимозаменяеми. Само че едно време (още докато се занимавах със съветски возила) обикновено слагахме на Москвич озонов карбуратор от Лада . За по-голяма икономичност . Та не знам дали си заслужава.
          А маркуча за картерните газове може да се изведе под двигателя само в един определен случай :когато въпросните газове станат доста , т.е. гумички на клапани за смяна или износени сегменти - тогава пушеците е по-добре да не влизат в карбуратора. Но тогава решението е временно - докато се отстрани проблема ...
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Благодаря на всички за изказаните мнения

Коментар

Ако ти пропушва повече от маркуча пускай го под двигателя че иначе много бързо зацапва въздушния филтър а разхода на газ се влияе много от филтъра.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                Ако ти пропушва повече от маркуча пускай го под двигателя че иначе много бързо зацапва въздушния филтър а разхода на газ се влияе много от филтъра.
                Запушва го,но и смазва карбуратора и ДВГто.Газта нали не смазва като бензинът
                Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                  Запушва го,но и смазва карбуратора и ДВГто.Газта нали не смазва като бензинът
                  газта смазва повече от бензина. Не че е много, но бензинът е обезмаслител. Да, смазването на карбуратора има своя смисъл.

Коментар

По мои наблюдения "пушенето" във въпросния маркуч се появява след около 150 000 километра при нормална експлоатация на ладов двигател а до тогава какво смазва карбуратора и двигателя

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      По мои наблюдения "пушенето" във въпросния маркуч се появява след около 150 000 километра при нормална експлоатация на ладов двигател а до тогава какво смазва карбуратора и двигателя
                      Маслени пари има винаги. Когато пуши, значи има и маслени капки (мъгла).

Коментар

То маслени пари има ама те са толкова малко количество че на практика не оказват влияние върху мазането на двигателя и карбуратора . Има и други руски машини на които одушника на двигателя е изведен с тръба направо при картера на времето имах Волга ГАЗ 24 при нея беше така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X