Обява

Свий
Няма добавени обяви.

сериозен проблем с ходовата част на нивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• сериозен проблем с ходовата част на нивата

Колеги имам доста сериозен проблем с ходовата част на моята нива
    Постоянно разбива задното каре на задния кардан и къса всички тампони на задния диф,ама кадето се сетите за тампон отдзад всичко е скъсано
    и говоря за 1000-1500км пробег
    а и сега започна да се появява едно претракване ,нешо като позвънкване на някоя ламарина по купето,ама незнам на коя,предполагам че е от някаква вибрация този шум се чува при 2300-2400оборота и нагоре
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Ех братче ...
    Прилича на системна грешка((( Дигни я на подемника, мерете геометрията. Пуснете мотора, вижте къде какво бие ...
    Пода ли е смачкан, или нещо друго ...

Коментар

За карето пък и за тампоните виж дупките за болтавете на фланците на кардана и дифа при мен вярно за много години и много хиляди бяха станали елипсовидни и единственото което можеше да се направи е да сменя карданите и фланците, същото важи и за фланеца и карето на средния кардан. Тоя номер става и от разхлабени или използвани стари болтове след демонтаж. Предполагам че още се продават такива болтове за мен е задължителна еднократната им употреба.

Коментар

Аз като ви казах че се центрова тази гнус, всички го пренебрегнахте това... Има си методика за центроване, колата си виси на подемника, на скорост и работи, и раздатката се мести напред-назад и се подлагат и разни пластини под ушите, ама как точно става е описано в мануала, аз вече не си спомням... И карданите се центроват после. Освен това се е случвало на монтажниците в завода да сложат двата конусни лагера на опашката на задния мост в една и съща посока, така че всичко се мести напред при подаване на газ...провери да не е същото при теб... Мани, аз колко съм си патил от това дърво, ама никой не ме послуша когато го разказах...
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

я кажи от къде да прочета как се центрова,абе уж я центровах отначало нямяше вибрации а сега се появиха,огледах я но нищо не е мръднало
          къде що има майстор из Троян се произнесе и все догадки и глупости
          незнам вече какво да правя
          как да видя геометрията,а карданите как да разбера дали са криви

Коментар

Вече нямам спомени от къде го четох, руски ресурс беше. Имам някакви спомени че се слага в някакво крайно положение, на 4-та се развърта до към 2000 оборота и там се местеше нещо...и после карданите се зацепват през шлиц...абе забравил съм. Довечера ще потърся и ако не си намерил до тогава ще пиша.
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

доста попрочетох ама нещо немога да схвана,ако може да ми обясниш

Коментар

Прати ми го като лично съобщение както е на руски ще ти го преведа.

Коментар

Камене аз имах донякаде същия проблем. Оказа се от задния кардан явно беше се разбалансирал и износен в шлиците
                  Стефан 0878655377

Коментар

Точно така, и той се центрова спрямо вала в раздатката... и двете си имат дебаланс и се напасват едни спрямо друг че да се балансират.

Коментар

а това как става,малко ми е тъмна тази част ,а е неизбежно
                      как мога да разбера дали ми е крив задния кардан

Коментар

Пробвай да измъкнеш кардана от шлиците и да го завъртиш на 90 градуса, при вдигнати колела, на скорост виж дали ще намалеят вибрациите, повтаряш процедурата докато не се успокоят нещата. За центровката на раздатката ще ти напиша довечера.

Коментар

Първоначално публикуван от St-T
                          Камене аз имах донякаде същия проблем. Оказа се от задния кардан явно беше се разбалансирал и износен в шлиците
                          и какво направи

Коментар

Виж първо шлиците дали са здрави ако са разбити няма нужда да пробваш да го напаснеш. Вземаш нов от 1,7 но да не е украински които ги напускаха наскоро по пазара уж били усилени.
                            Стефан 0878655377

Коментар

купих си нов от 1.7 с гресьорки на каретата , но пак ти казвам от 1.7, не от тези които ги водят "усилени".
                              Стефан 0878655377

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X