Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви амортисьори слагате на Нивите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви амортисьори слагате на Нивите?

Ммм ... За цивилно. Разбит асфалт. Но човекът винаги кара много бързо.
    За някви си Кони Хевитрак някой чувал ли е?

До: Какви амортисьори слагате на Нивите?

Koni Heavy Track

Niva 2121:
    Предни - 30-1324
    Задни - 30-1325

Niva 2123:
    Предни - 30-1703
    Задни - 30-1704

Spax:

http://www.europerformance.co.uk/pag...shockabsorbers
    Последно редактирано от Goblin; 12-08-08, 00:16.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не бе, бива ли ги? Или издъхват като всички конита?

Коментар

Идея нямам
        Ни кони съм карал, ни нива.

Между другото първата нива която съм виждал през живота си (десет годишен бях) я караше една мадама. На входа на паркинга имаше една бабуна, мадамата влизаше в паркинга винаги с 30-40км/ч след кажи го 90 градусов завой, и предна лява потъваше яко, виждаше се цялото движение на носачи и прочие. От тогава дълго живях с илюзията че нивата е най-комфортната кола в света.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ех ... Трябваше не да живееш с илюзии, а да научиш телефона на мадамата.

Коментар

Аз мисля че ако Нивата не се зори по черни пътища и щатните руски стават . За няколко дни карах със "Закс" и ми се видяха доста прилични ,и цената е сносна

Коментар

Моята се експлоатира точно по начина, описан от Стефан (бързо по разбити пътища) и от Goblin (кара я жена ми основно, без изобщо да гледа къде). Някакви амортисьори седят там от 60000км (защото с тях я взех) а май и от по-рано (щото като я взех изглеждаше да са си свикнали по местата). Отскоро изглежда да са поддали предните (странно, хем отзад има 70кг метанови балони). Като ги сваля, ще ви кажа какви са - май си струва да се сложат същите.

Коментар

Явно мнението за KONI е все от хора кото не са ги карали.
                Е аз продавам KONI, вярно за камиони и ще Ви кажа че просто нямат аналог.
                VITARA, SAMURAI
                FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                RENAULT ESPACE QUADRA
                ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
                  Явно мнението за KONI е все от хора кото не са ги карали.
                  Е аз продавам KONI, вярно за камиони и ще Ви кажа че просто нямат аналог.
                  Е не можеш ли да разбереш за НИВА как са?Щом продаваш същата марка би трябвало да имаш от къде да получиш някакво инфо?
                  Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

На УАЗовете се издъниха, не стават. Нивата е още по-лека. Не виждам общо с камионските.

Коментар

И аз имам един въпрос? Как разбирате кои амортисьори стават за НИВА? На повечето марки просто няма Лада или Нива като модел за който стават амортисьорите? Примерно гледам в онлайн магазина на Оффроуд-България и там не пише лифт кит за НИВА а за терано и разни други, а знам че някой от там изброените китове стават за нива.

Размерите ли се гледат, що ли? Някой ще ме светне ли?

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
                        И аз имам един въпрос? Как разбирате кои амортисьори стават за НИВА? На повечето марки просто няма Лада или Нива като модел за който стават амортисьорите? Примерно гледам в онлайн магазина на Оффроуд-България и там не пише лифт кит за НИВА а за терано и разни други, а знам че някой от там изброените китове стават за нива.

Размерите ли се гледат, що ли? Някой ще ме светне ли?
                        Еми гледаш размера който те интересува и захващането.А в магазина на Оффроуд България сигурно ще ти намерят подходящият кит за НИВА само да си дадеш заявка.

Коментар

Устойството на амортисьорите колеги е същото при камионите и автомобилите.
                          Даже в един от магазините имам макет на разрязано КОНИ и който прояви желание може да дойде да го види и да се информира.
                          Не мога инфо от практиката да дам щото не продавам за автомобили.
                          Представител за автомобилната гама е друга фирма.
                          Пък за субективните мнения кво да кажа - вижте хората по състезанията с кво са....
                          Пък за УАЗ - питайте Коце и дали ще смени конито с което кара...
                          VITARA, SAMURAI
                          FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                          RENAULT ESPACE QUADRA
                          ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                            Еми гледаш размера който те интересува и захващането.А в магазина на Оффроуд България сигурно ще ти намерят подходящият кит за НИВА само да си дадеш заявка.

Ясно е че ще ми дадат цена ако си заявя. Проблема е че не ми се дават 1550лв (просто нямам толкова ).

Това което целя е сам да знам кои амортисьори ще ми паснат за да мога да сравнявам цени/марки/доставчици и т.н. и да направя най-правилния избор за себе си (според моите финансови възможности), съответно да намеря изгоден начин да се снабдя с тези части. Проблема е че просто не знам какво да търся...

Та, някой може ли да каже как точно се определя кои амортисьори пасват на нивата, като се има предвид само размера?

Едит: Май отговора се крие във горния въпрос. Та какви са размерите на амортисьорите (предни и задни)?

Коментар

Недялко си сложи некакви много здрави и по високи.http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34780прочети в темата,ако няма размери го питай него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X