Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как работи блокажа на Нивата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как работи блокажа на Нивата?

някой може ли да ме светне как работи блокажа на средния диф на н ивата
    днес затънах и когато включих блокажа предните гуми незавъртяха
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Ами нали просто разпределят момента към мостовете 50:50, като в неблокирано състояние е 60:40 в полза на задния.

Пише да се задейства преди буксуването иначе току виж се блокирал в някакво друго съотношение, кой знае...

П.С. При теб нали имаше и оная джаджа, която позволяваше да караш само на задни двигателни. Да не би нещо да не зацепила както трябва и да си останал само на задно?
    Nissan NP 300 '10, Honda Transalp '94, а сега и TLC 90 '97

Коментар

Не може да бъде, значи не се е включил. Механично се блокира диференциала, така че задължително едно предно и едно задно колело все трябва да въртят. Друг е проблема че трудничко си се включва и ти може просто да не си успял да го донатикаш...по-неприятното е че после още по-трудно излиза.....
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ами ако не в завъртяла(пробоксувала) нито една предна гума, значи блокажа нещо не бачка.
        Ако е въртяла само една - значи може да работи може и да не работи - не е ясно?

Абе общо взето случая е следния: при изключен блокаж ако забоксуваш с една гума - оставаш на място. При включен блокаж трябва да забоксуваш с една предна и една задна и пак оставаш на място - това е положението

Ами то за блокажа специално на нивата е толкова много писано, че е нужно само да потърсиш. Пише всичко.

Хайде със здраве и да кажеш какво е положението.

Лелеееееее, аз докато напиша мнението си, то са се появили още 2 със същото съдържание - ама нищо де, повторението е майка на знанието (и баща на затъпяването)
        Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
        LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
        Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Little Joe
          Ами нали просто разпределят момента към мостовете 50:50, като в неблокирано състояние е 60:40 в полза на задния.

Пише да се задейства преди буксуването иначе току виж се блокирал в някакво друго съотношение, кой знае...

П.С. При теб нали имаше и оная джаджа, която позволяваше да караш само на задни двигателни. Да не би нещо да не зацепила както трябва и да си останал само на задно?
          За пръв път чувам за несиметричан диференциал при НИВА, ама може и да не съм прав, не съм се интересувал толкова, но мисля че е свободен. И другото в което съм сигурен е - Нивата си е 100% фул тайм 4Х4...Такива "Само задни" няма....
          Е правили сме опити да свалим полоските отпред и да заключим блокажа...едва не се пречукахме - стабилност никаква....
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
            За пръв път чувам за несиметричан диференциал при НИВА, ама може и да не съм прав, не съм се интересувал толкова, но мисля че е свободен. И другото в което съм сигурен е - Нивата си е 100% фул тайм 4Х4...Такива "Само задни" няма....
            Е правили сме опити да свалим полоските отпред и да заключим блокажа...едва не се пречукахме - стабилност никаква....
            Неговата има една монтирана джаджа, която й позволява да си кара само на задно. Тази джаджа се продава и монтира при желание на Нивите, но аз не посмях, защото хора, които разбират казаха, че колата е изчислена за два двигателни моста и ако се мине само на заден, той ще се претовари и не е на добре.
            Иначе при стандартните наистина е 60:40 в полза на задния мост. Ролята на блокажа е просто да изравни въртящия момент към мостовете.
            Е, възможно е и да греша, разбира се...
            Nissan NP 300 '10, Honda Transalp '94, а сега и TLC 90 '97

Коментар

прав си ,а наистина мoята вyрви само на заден диф
              абе чудна работа ,включен си беше ,като ме изтеглиха ,видях че носачите се бяха забили по 10 см в праста ,предно ляво на около 10 см над земята абе каша
              и аз си мисля че така трябва да вартят ама явно аз несъм видял някое колело че върти
              "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Според мен отговора ти не е в блокажа а във въпросната "джажа"....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X