Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загряват ми предните спирачки на Нивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Загряват ми предните спирачки на Нивата

моля някои да помогне

До: Загряват ми предните спирачки на Нивата

Най-вероятно са ти заяли буталцата, който бутат накладката и не се връщат, като през цялото време натискат в-у диска и се получава голямо триене и от там - загряването. Разглоби спирачните апарати, изчисти буталцата и смени маншоните им, защото най-вероятно са скъсани и от там влиза мизерия, която пречи на свободният ход на накладките.

Коментар

И маркучите също. В 50% от случаите причината за задържането е от тях.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

маркучите ги смених с нови а също така и предните апарати и пак загряват.

Коментар

Що не провериш да не би да ти стягат лагерите пък ти да си мислиш,че е спирачната уредба....Дигай на крик и провери от къде е проблема....Как стигна до смяната на маркучите откъде ти дойде това на ума?Значи все пак си ориентиран от къде е проблема...Когато спирачките са надървени и губиш инерция - пусни течност от механизмите ....отпуснат ли спирачките работата е ясна...имаш запушена магистрала или цилиндърчетата заяждат....

Коментар

това го пробвах системата е чиста но ме съмнява данеби помпата да прави проблем

Коментар

Първоначално публикуван от nikmyrfi Преглед на мнение
              това го пробвах системата е чиста но ме съмнява данеби помпата да прави проблем
              Щом имаш съмнения не чакай ами я отвори и гледай за кашнати гумички,елипси и язви в цилиндъра....Успех...

Коментар

99% от случаите са клеясали предни спирачни цилиндри. Помпа, маркучи и тръбички са следващи заподозрени, но само ако се установи, че цилиндрите са наред и спирачната течност е нова (на не повече от 1 година). Цилиндрите имат гумени маншони, които, като се скъсат, са основния източник на проблеми (там влиза вода).

Въпросът трябва да се реши чевръсто, иначе проблемът се разпространява към лагерите на главината, а разходът на гориво става фантастичен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  99% от случаите са клеясали предни спирачни цилиндри. Помпа, маркучи и тръбички са следващи заподозрени, но само ако се установи, че цилиндрите са наред и спирачната течност е нова (на не повече от 1 година). Цилиндрите имат гумени маншони, които, като се скъсат, са основния източник на проблеми (там влиза вода).

Въпросът трябва да се реши чевръсто, иначе проблемът се разпространява към лагерите на главината, а разходът на гориво става фантастичен.
                  Както казва колегата, маркучите са сменени, спирачните апарати също. Остава помпата, стига апаратите да не са нещо дефектни.

Помпата по мои спомени е евтина. На самарата, която имах, какво ли не правих с помпата, и гумички сменях, и я давах да я правят. Най-накрая купих нова, смених цялата спирачна течност в системата, обезвъздуших всичко, и работата се успа.

Между другото смених и всички накладки, и жилата за ръчна. лагерите на макферсоните, и всички шарнири и накрайници. Все едно карах чисто нова кола от магазина. Никога не съм я чувствал така.

и... след 2 месеца я продадох.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Помпата е или от Жигули, или от Самара (зависи от модела Нива). Свястна струва по-малко от 30лв, може да се почне от нея.

Спирачните апарати да са нови е добър повод за съмнение в тях.

А ако спирачната течност е на 5-6 години, всякакви смени на детайли са излишни - да смени нея първо.

Коментар

Само да кажа: Ако си от София, читав магазин за авточасти има на Симеон и Одрин. Много от частите са им от тия, които вграждат оригинално. Не съм имал никакви проблеми с части, купувани от там.
                      Купувал съм и помпа, и задни спирачни цилиндърчета, и накладки, жила, шарнири, лагери. Имаха и хубави кабели за свещи. По автомичките ми се чудеха как така пали и работи перфектно след миене на двигателя с пароструйка.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря ви колеги . Като сменя помпата ще пиша

Коментар

Минах по целия този цикъл - апаратчета, дискове, маркучи, течност - и пак ми блокираха спирачките след едно малко по-тежко слизане по черно. В крайна сметка сменихме и помпата - и всичко заспа. Никакъв проблем със спирачките оттогава.

Виж и в магазина на "Козлодуй" 2, в отсечката между "Раковски" и тунела, който води към Орландовци. Ако идваш от "Раковски", пада се отляво, на 50-60 метра преди края на "Козлодуй". Свестни са и знаят какво предлагат.
                          Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Здравеите отново.Смених сп.помпа и нивата се оправи.Сега ми предстои да сменям скоростна кутия , от 4 на 5степенна .Някои да сподели далие добре или не.

Коментар

Разбира се, че петстепенната е по добра при извънградско. При offroad е без значение.
                              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X