Ето какво ми се счупи на нивата след една разходка с лекичко закъсване. Сигурно материала нешто не издържа на напрежението
. На снимката е погледнато от дясно на предния диференциал и шлиците на дясното вътрешно каре.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скъсана ос на каре
Свий
X
-
До: Какво се счупи на Нивата
Сменяваш с нов,и стискаш палци да е по здрав.ако намериш некъде стари руски части на склад(демек да не са ползвани )взимай от там.Ако не по редовна смяна.Не виждам от какво може да се приспособи.Първоначално публикуван от MITKOSNAIP Преглед на мнениеСкасами се оста на паразитния хебел след повечко натоварване. Приемам съвети ако някои е правил нешто за подсилване или е пригаждал от друго моля споделете.Където Бирата, Там и Аз...
Коментар
-
До: Скъсана ос на каре
Този паразитен хебел беше на не повече от 1000 километра но беше от модерните с легерчета и сега си сложих стария с втулките. Сега като помисля с лагерчета се варти по лесно но при удар оста се натоварва много в една малка повърхност при долното лагерче и се къса ,а с втулки натиска се разпределя по зялата втулка. Вината за счупването си беше в мен до някъде защото скороста не беше съобразена с терена.
Коментар
-
До: Скъсана ос на каре
Е то добе че не си се пребил(дано неси де).При висока(несъобразена) скорост,като се скъса хебелът,гумите отиват където си искат.А това не е много добреПървоначално публикуван от MITKOSNAIP Преглед на мнениеТози паразитен хебел беше на не повече от 1000 километра но беше от модерните с легерчета и сега си сложих стария с втулките. Сега като помисля с лагерчета се варти по лесно но при удар оста се натоварва много в една малка повърхност при долното лагерче и се къса ,а с втулки натиска се разпределя по зялата втулка. Вината за счупването си беше в мен до някъде защото скороста не беше съобразена с терена.
Може малко да се потъркаляш или поудариш някъде или да се разминеш само със стрес
ПП:Най важното е да внимаваш как караш.Защото не се знае коя част ще те изненада.Па после колкото и да постваш снимки и описания на инцидента,ефекта е почти никакъв.И това не се отнася само за НИВОводите,а за всички.Където Бирата, Там и Аз...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар