"Напред" и "назад" не ми е много ясно накъде е, делкото се върти по часовниковата стрелка и против нея. В едната посока увеличава изпреварването а в другата го намалява. Посоката на увеличаване на изпреварването е отбелязана с "+" обратната с "-" (говоря за Лада Нива). За да работи двигателя правилно настройката следва да е според данните от производителя (проверете в книжката, спомням си 5 градуса изпреварване, но не съм сигурен)
Допустимо е да въртите делкото с цел промяна само ако не използвате бензин с правилното октаново число. Т.е. при бензин с по-високо октаново число изпреварването се увеличава а в обратния случай намалява. Настройката е добре да я правите със стробоскоп. По принцип ако нямате друга възможност може да опитате и на слух, карате на 4-та с скорост около 45 км/ч и рязко подавате газ до край. (на равен асфалтиран път) Трябва да чуете кратковременно "чукане" на аванса при правилна регулировка. Много е важно да е кратковременно...
Венци много мерси за разяснението ше почерпя
карам я на газ ,но преди нова година я кара един ден един мой служител ,и му се сторило че невърви и решил да си поиграе с делкото и сега е още по зле ,и сега трябва да си я направя пак да си върви както преди ,но нещо все неще
как ще се държи колата ,ако има повечко изпреварване
как ще се държи колата ,ако има повечко изпреварване
Ще "чука аванса" (на бензин). По принцип ако делкото се постави на средното положение и нищо друго не е бутано ще е ОК. Но най-добре със стробоскоп. Идеята е че той светва точно когато има искра и съответно на шайбата на коляновия вал се вижда отметката за запалването. Но все пак теста с рязкото подаване на газ на 4-та ще стане само ако сте на бензин, че нали незабравяте че газта е с октаново число около 105...
хм
абе колата варви що годе добре
но види ли баирче и ако съм на 5 предавка и веднага забива моцуната,но не винаги ,и понякога трудно набира ,
т.е.както карам на 5-та,с 90-100 скоростра почва да пада и кам 60-70 включвам 4 и докато набере отново може и да заспя
но най интересното е че не винаги е така,понякога си набира нормално
незнам и аз от де да я захвана,а и днес згънах едната щанга на задния диф
Коментар