Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Части по купето - идеи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Части по купето - идеи?

Колеги-нивоводи,

От няколко месеца и аз се боря с една класическа 1.6-ица от 90-та година. Когато я взимах по Коледа, наглед изглеждаше доста прилично, но купонът започна много скоро - ремонт на алтернатор, на секторна кутия, пълна подмяна на предните спирачки, колкото щеш релета, амортисъорчета, тампончета, гарнитури и т.н. - плюс газова и нови гуми. Сега за пълно щастие по механиката остава да сменя някакви си кардан, каре и лагер на скоростна кутия - и да чакам новите изненади.

За ходовата част, трансмисията и електрото взимам само най-читавите налични части, но ми се ще да се потрудя малко и по купето - а за там някак си ми се свиди вече да купувам ново (тя Нивата и без това подгони по себестойност фирмения миниван). Някой да се сеща къде да огледам за чарколяци втора ръка? Най-вече търся:

- вътрешните кори на вратите
    - капак на жабката
    - двете кори под задната седалка, които покриват и калниците отвътре
    - скоростомер - наличният над 40 км/ч не вдига.

Купето е най-старото, класическо Ладово с ниските седалки и тънкия волан.

Всякакви идеи са добре дошли!
    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

До: Части по купето - идеи?

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение

- вътрешните кори на вратите
    - капак на жабката
    - двете кори под задната седалка, които покриват и калниците отвътре
    - скоростомер - наличният над 40 км/ч не вдига.

Купето е най-старото, класическо Ладово с ниските седалки и тънкия волан.

Всякакви идеи са добре дошли!
    Части втора у-ба за Нива трудно ще намериш, но тези, който стават от лек автомобил ВАЗ, може да намериш на всеки пункт за вторични суровини, а и нови не са скъпи. Скоростомера става от ВАЗ 2105-2106, корите на вратите можеш да ги направиш от текстолит или триплекс - стават вечни. Корите под задната седалка ги има по магазините и са 40-50 лв. комплекта, нямам идея само от къде ще намериш капак на жабката, не можеш ли да го отремонтираш ?

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
      Части втора у-ба за Нива трудно ще намериш, но тези, който стават от лек автомобил ВАЗ, може да намериш на всеки пункт за вторични суровини, а и нови не са скъпи. Скоростомера става от ВАЗ 2105-2106, корите на вратите можеш да ги направиш от текстолит или триплекс - стават вечни. Корите под задната седалка ги има по магазините и са 40-50 лв. комплекта, нямам идея само от къде ще намериш капак на жабката, не можеш ли да го отремонтираш ?
      Съгласен съм с kiro_vd за частите.И аз съм търсил ,трудно е.А капака за жабката не става ли от ЛАДА 1500
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Аз си купих скоро чисто нови кори на вратите от магазина на Лада на Симеоновско шосе - по 17 лв бройката са.

Коментар

Мерси за идеите!

Явно ще я правя чисто нова тая Нива, то се е видяло...

Текстолит и други подобни не ми се слагат - цял живот все се мъча да върна старите трошки към оригиналния заводски дизайн. Така че магазините ще намажат.
          Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

Коментар

Днеска покрай предложението на kolarov за капак на жабката от Лада 1500 се загледах в салона на една жигулка 1600, но жабата там е с лайсни на капака, а нивовото табло е дюс черна пластмаса. (1500S май беше със същото.) Обаче ме умили целият панел на 1600-тицата - бях ги забравил тези фурнирчета около уредите...

Доколкото цялото ми табло се е понапукало тук-таме, а и един-два уреда не работят като хората, се замислих за варианта да го сменя изцяло. Някой има ли идея дали ладово табло от 1600 би паснало на Нивата без много доработки? Имам пред вид цялото табло, не само панела с уредите.

Коментар

Не съм сигурен но Ладовото табло е по късо.Провери в каталога на Trapera.

Коментар

Аз съм с табло от ВАЗ 1600, моята Нива, като я купих беше с десен волан и , като го обърнах нямаше от къде да намеря оригинално табло , затова монтирах от 1600. Малко е по-късо с около 7-8см, иначе други проблеми няма, виждал съм на Лада монтирано табло от Голф 2, обаче е доста преправяно, но стой много ефектно. По руските сайтове съм виждал и табло от БМВ 3 1990 г. присадено на Нива.
                Прикачени файлове

Коментар

А тия 7/8см как ги компенсира?

Коментар

Просто сложих там дистанционното на лебедката, а пред него стойка за ДжиЕсЕм.

Коментар

Хмм, можеш ли да качиш една-две снимки, когато имаш време? Че до Видин май скоро не ми се отваря път...

Коментар

Пардон, много съм зле - чак сега видях, че си закачил и снимка.

Центрирал ли си таблото, така че луфта от двете страни да бьде еднакъв, или си го подравнил по едната страна (заради мястото на волана или по дуги причини)?

Коментар

Таблото идва точно по-средата, както се вижда от дупката за часовника- сега там съм сложил ампермер. Моето табло идва малко по-високо, защото при обръщането на волана гредата на която лежи таблото се качи на горе и сега контактният ключ е от дясно, под перата за чистачките. Поради качването на кормилният прът на горе се наложи малко изрязване на таблото точно под километража и оборотомера. Не вярвам при теб да има проблеми, ако си с нормален-ляв волан.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X