Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Звукова индикация за забравени фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Звукова индикация за забравени фарове

Наскоро ми се случи да си забравя фаровете включени и за няколко часа акумулатора беше изтощен.

На предишната ми кола имаше индикация (звукова) когато са забравени фаровете и затова нямам навика да поглеждам преди да сляза.

Та затова реших и на нивата да направя такава.
    Взима се едно зумерче с вграден генератор (за 1.9 лв е моето), като трябава да се подбере подходящото напрежение...те общо взето работят в голям диапазон, но все пак. Закачих го между ключа за светлините на перото на късите (за да може когато са пуснати габаритите да не пищи) и бутона за отварянето на вратата. И става перфектно.

До: Звукова индикация за забравени фарове

хмм... моята нива си има такова нещо стандартно. И е доста функционално - звука е толкова силен и дразнещ че нямаш никакъв шанс да забравиш фаровете

Коментар

А не е ли по-лесно да се вържат през контакт? Няма как да ги забравите.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
        А не е ли по-лесно да се вържат през контакт? Няма как да ги забравите.
        Давай схемата и утре да връзвам.
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Тока е невидимия враг на човечеството, той ме удря, пък не мога да му го върна. И съм бесен. Сериозно, с токовете съм скаран, но всеки електричар може да го върже.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
            Тока е невидимия враг на човечеството, той ме удря, пък не мога да му го върна. И съм бесен. Сериозно, с токовете съм скаран, но всеки електричар може да го върже.
            Аз това се опитвам да направя от доста време,ама нещо не успявам.Искам и парното и всичко да се гаси като извадя ключа.А не всеки електричар е способен да се оправи в НИВАта ми,щото съм рязал и пускал много кабели,и ще се побъркат Та ако имате идея как да стане готов съм да пробвам

Коментар

Абе имаше такава тема. Но сега не ми се търси. Там бяха дадени и схеми и хубави идеи, една от които осъществих.
              О899 2б2 1З2

Коментар

Прекъсни захранването на самия ключ са фаровете и го захрани от контактния ключ. За парното не съм сигурен дали е удачно. Не знам дали руснаците не са сложили силов ключ без реле. Ако е така ще ти спече контактния ключ. Според мен трябва захранването на парното трябва да мине през реле, а контактния ключ да прекъсва само оперативната верига на релето. Върви при ел техник, не си пали зорлен колата. Аз ти обяснявам, и на теория е така, но не бих се хванал да го правя. Всеки да прави каквото умее. Успех.

Коментар

Тук http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=9831 си поговорихме за звуковата сигнализация...
                  Only after the last tree has been cut down,
                  Only after the last river has been poisoned,
                  Only after the last fish has been caught,
                  Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Незнам на Нива-та как е ама на Лада парното си спира като се изключи колата от контакт.Не мисля,че на нивата е по друг начин,а просто някой е пипал там.

Фаровете не е удачно да се правят когато е само на контакт щото не може да ги ползваш когато си спрял и чакаш някой например и искаш да пуснеш поне на габарити за да не те отнесе някой.

Според мен ел. инсталацията на Лада е достатъчно елементарна и обмислена като хората и всяко пипане по нея ще я осъкати по някакъв начин.
                    По добре си търсете от тия зумерите за забравени фарове и не се занимавайте с излишни глупости.
                    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Tsvetan Преглед на мнение
                      Незнам на Нива-та как е ама на Лада парното си спира като се изключи колата от контакт.Не мисля,че на нивата е по друг начин,а просто някой е пипал там.

Фаровете не е удачно да се правят когато е само на контакт щото не може да ги ползваш когато си спрял и чакаш някой например и искаш да пуснеш поне на габарити за да не те отнесе някой.

Според мен ел. инсталацията на Лада е достатъчно елементарна и обмислена като хората и всяко пипане по нея ще я осъкати по някакъв начин.
                      По добре си търсете от тия зумерите за забравени фарове и не се занимавайте с излишни глупости.
                      Ладите са различни, зависи за къде са правени. То и другите коли така. В частност, имам нива и самара - и на двете фабрично фаровете им работят само на контакт. На други и от двата модела съм виждал - не е така.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Ладите са различни, зависи за къде са правени. То и другите коли така. В частност, имам нива и самара - и на двете фабрично фаровете им работят само на контакт. На други и от двата модела съм виждал - не е така.
                        Зависи и от годината на производство. На старата Нива /купувана 95-96 г./ когато се извадеше контактния ключ можеха да светят само габаритите. При новата в същото положение светят габарити и къси светлини...
                        Ето как лесно може да се промени светенето на фаровете:
                        http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/e...ary/Clight.htm
                        Only after the last tree has been cut down,
                        Only after the last river has been poisoned,
                        Only after the last fish has been caught,
                        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Днес във Варна в магазин Практикер видях да се продава звукова индикация ,една такава малка джаджичка с кабели,цената беше 3.99лв.Мисля че може да свърши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                            Ето как лесно може да се промени светенето на фаровете:
                            http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/e...ary/Clight.htm
                            Аре малко да помогнеш с руският.

Коментар

Конструктивный недостаток электрической схемы Нивы: при выключенном зажигании, если клавиша включения освещения в положении "2" или "самый низ", остаются постоянно включены не только габариты, но и ближний свет фар. Проявляется он очень неприятно: проехав под мостом или в тоннеле в солнечный день, можно забыть выключить свет на стоянке и посадить аккумулятор.
                              На Нивах прежних лет этого не было (горели только габариты). Изучив схему подключения, я выяснила, что именно габариты и должны оставаться, а ближний свет - "нововведение" завода в последние годы.
                              Указанный недостаток легко устраняется. Для этого синий с черным провод, приходящий на контакт "INT" замка зажигания, нужно переставить на контакт "15" (синий провод).
                              Кстати, постоянный плюс на контакте "INT" можно использовать для подключения магнитолы, а не запитывать ее от прикуривателя
                              Конструктивният недостатък на ел.инсталация на Нивата:при изключен контакт ,ако бутона за включване на фарове се намира в положение две или най долу,габарити и фаровете(къси светлини) остават постояно включени.Най неприятното че като минете тунел или под мост,може да забравите да ги исключите,и след паркиране свършва акамулатора.
                              Н а по старите Ниви това нещо го нямяше(светяха само габарити).След като разучих схемата,аз направих извод ,че само габарити трябва да останат ,а късите светлини –нововедение на завода през последните години.
                              По горният недостатък лесно може да се устрани.За това синият с черният кабел,който отива на клема “INT” на контактният ключ,трябва да се прехвърли на клема „15”(синият кабел)
                              Между другото постоянит плюс на клемата “INT” може да се използва да се подвържи CD-то а не да е подвързано от запалката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X