Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене на гуми по врати на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лепене на гуми по врати на Нива

Здравейте, вярвам, че на някои колеги, както и на мен, са им се поразлепили гумите, които са по вратите. Пробвах да ги залепя с какви ли не видове двойно залепящо тиксо, обаче, просто не се получава. Някой намерил ли е добро и трайно решение на проблема?
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

До: Лепене на гуми по врати на Нива

Обезмазни, подсуши, хелметекс, да позасъхне, лепи. Не опъвай прекомерно, първоначално премереното ще дойде дълго.
    LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
      Здравейте, вярвам, че на някои колеги, както и на мен, са им се поразлепили гумите, които са по вратите. Пробвах да ги залепя с какви ли не видове двойно залепящо тиксо, обаче, просто не се получава. Някой намерил ли е добро и трайно решение на проблема?
      Кои гуми имаш предвид?

Коментар

Имам предвид гумите, заградени от червения правоъгълник.

Обезмазни, подсуши, хелметекс, да позасъхне, лепи. Не опъвай прекомерно, първоначално премереното ще дойде дълго.
        Нещо не те разбирам какво имаш предвид. Къде се нанася този хелметекс и как ще хване върху метал? Доколкото знам това лепило е само за гуми и подобни, а в случая трябва нещо еластично, което да лепне добре както върху метал, така и гума.
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        ВАЗ 2131

Коментар

Не мисля, че, ако влизаш в гората или караш офроуд тези гумени надписи ще оцелеят много с каквото и лепило да ги лепиш, затова слагаи черни самонавиващи се ощрафи, като преди това направи фрезенки за главите та да не стърчат. Ако не караш извън пътя, то един хубав силикон ще ти свърши работа ( изпробвано ).

Коментар

Въпроса е как са захванати оригинално.На някой от колите,не конкретно на Нива, са със пластмасови щипки.При други се използва двойно залепваща лента.Но и аз смятам,че ако се влиза в гората с тях,най-малкото ще се надерат здраво.

Коментар

Не на винтовете!вземи ''монтажен силикон''и забравяш! дори не клони ами скали да дереш най-много да ти се откъсне вратата/боята/!
              Грижа към другия, лична отговорост, свобода; 0886 534013 elffists.deviantart.com

Коментар

Ами това за влизането в гората и разлепянето на гумите си е мит. Те се разлепят, не защото кой знае колко се дерат в нещо, ами просто руснаците толкова са ги залепили. Винтовете и на мен ми се струват лош вариант. Все пак оригинално те са лепнати с нещо като двойно залепящо, но черно на цвят.

Какъв е точно монтажният силикон? Има стотици видове и не съм наясно на кое точно му викат монтажен ...
                Vitara 2.0 V6
                Honda CRV (Gen 1)
                ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                  Ами това за влизането в гората и разлепянето на гумите си е мит. Те се разлепят, не защото кой знае колко се дерат в нещо, ами просто руснаците толкова са ги залепили. Винтовете и на мен ми се струват лош вариант. Все пак оригинално те са лепнати с нещо като двойно залепящо, но черно на цвят.

Какъв е точно монтажният силикон? Има стотици видове и не съм наясно на кое точно му викат монтажен ...
                  по-скоро е монтажно лепило....... нещо такова

има го тук

не е задължително да е този модел, в всяка железария се продава, виж да пише монтажно лепило и ще прочетеш в указанията за какво става. обикновенно се използва за лепене на первази, вертикални плочки, корнизи и т.н. това което ползвам, е купено от Бриколаж около 6-7лв е тубата, мирише малко на хелметекс и наистина лепи здраво

Коментар

Тази двустранна лепенка е много добра. Предназначена за тежки метални, гумени и пластмасови лайстни, емблеми, надписи и др. по автомобилите. Устойчива на ниски и високи температури /проверено/, за външна употреба. Да се лепи при температури от 15-30 градуса върху обезмаслени и сухи повърхности. Произведена е в Италия, вносител : "СИБИЛА-99 ЕООД". За съжаление няма телефон за връзка.
                    Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X