Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте акъл - сепаратор Лада Нива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте акъл - сепаратор Лада Нива.

Най-накрая се сдобих с метален /оригинален/ сепаратор за улавяне на бензиновите пари от резервоара на Нивата. Искам обаче да ми дадете акъл как е по-добре да го свържа с резервоара. Вариантите са два при които ще се използва тройник тъй като на пластмасовия сепаратор щуцерите са три броя, а на новия са два. Щуцерите на резервоара също са два броя. Ето и вариантите:
    1. Монтирам тройника близо да сепаратора и от него прокарвам два шланга до щуцерите на резервоара.
    2. От десният щуцер на резервоара пускам един шланг който стига близо до левия. Там се монтира тройника третата страна на който е свързана с шланг отиващ до сепаратора. Тройника и шланговете вървят по горната част на резервоара.
    Малко схеми и благодаря.
    Прикачени файлове
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

До: Дайте акъл - сепаратор Лада Нива.

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
    Най-накрая се сдобих с метален /оригинален/ сепаратор за улавяне на бензиновите пари от резервоара на Нивата. Искам обаче да ми дадете акъл как е по-добре да го свържа с резервоара. Вариантите са два при които ще се използва тройник тъй като на пластмасовия сепаратор щуцерите са три броя, а на новия са два. Щуцерите на резервоара също са два броя. Ето и вариантите:
    1. Монтирам тройника близо да сепаратора и от него прокарвам два шланга до щуцерите на резервоара.
    2. От десният щуцер на резервоара пускам един шланг който стига близо до левия. Там се монтира тройника третата страна на който е свързана с шланг отиващ до сепаратора. Тройника и шланговете вървят по горната част на резервоара.
    Малко схеми и благодаря.
    Първия вариант. Така намаляваш възможния проблем с пропускащи съединения и също възможния проблем с въздушна/бензинова тапа по единствения шланг. Това с тапата води до зловеща смрад на бензин около колата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Първия вариант. Така намаляваш възможния проблем с пропускащи съединения и също възможния проблем с въздушна/бензинова тапа по единствения шланг. Това с тапата води до зловеща смрад на бензин около колата.
      Точно тази въздушна/бензинова тапа ме притеснява и за това си мисля за вариант 2. Ако си забелязал на оригиналната схема шланга от десния щуцер тръгва на ляво, прави един завой и чак тогава влиза в сепаратора. Това е направено да не изтече бензина при евентуално обръщане на колата. При тази схема обаче тапата на този шланг не ти мърда. Все пак още не мога да избера твърдо кой вариант да използвам.
      Проблема с пропускащите съединения смятам да го реша като използвам авиационен херметик.
      Ето и схема как трябва да се вържат шланговете при заводския вариант.
      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
        Точно тази въздушна/бензинова тапа ме притеснява и за това си мисля за вариант 2. Ако си забелязал на оригиналната схема шланга от десния щуцер тръгва на ляво, прави един завой и чак тогава влиза в сепаратора. Това е направено да не изтече бензина при евентуално обръщане на колата. При тази схема обаче тапата на този шланг не ти мърда. Все пак още не мога да избера твърдо кой вариант да използвам.
        Проблема с пропускащите съединения смятам да го реша като използвам авиационен херметик.
        Ето и схема как трябва да се вържат шланговете при заводския вариант.
        Знам я оригиналната схема. Тя е по-добра с малко от схема 2 - бензинът няма да изтича при обръщане настрани. Тапата в единия шланг не те бърка, даже и в двата едновременно - те са два и не могат да се затапят толкова равновесно, че да избутат бензин в сепаратора. Нищо не ти пречи да реализираш и нея, даже е препоръчително. На мен ми попречи липсата на маркуч в момента на монтажа. От друга страна, при мен отдушникът е изведен в коша на двигателя, за да влезе в абсорбатор на пари. Абсорбаторът пък е уволнен за провинение - запушване на карбуратора с абсорбент, но изтичането пак е трудна задача. Е, ако колата се обърне по таван, ...

Коментар

Абе то цялата схема е малко олеле малеле, но мисля да запазя всичко по нея. Само ще заменя сепаратора. На новия отворите са му по големи. Въобще цялата схема на вентилация е променена няма клапани и т.н. Само един при преобръщане за спиране на горивото. Така са всички Ниви които заминават за Германия, а за BG -бинбинистайски...
          Ето една схема на цялата система, ама старата...
          Ще сложа тройника за шланговете от резервоара по-близо до сепаратора и ще запазя заводския вариант...
          Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X