Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е тая дупка????!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каква е тая дупка????!

По принцип тази тапичка при Нива не изкача ей така без повод-най-вероятната причина за това е частично или напълно запушена С-МА ЗА ВЕНТИЛАЦИЯ НА КАРТЕРА.За това според мен е много желателно да се провери тази с-ма,след като се запуши отвора.Между другото ако се налага често отпушване това свидетелства за вече значително износена цилиндрово-бутална група на двигателя.Ако с-мата не се отпушва своевременно други последици,които могат да възникнат са-изхвърляне на масломерната щека,протичане на семеринг на кол.вал.Именно затова на много износени двг тази с-ма се извежда директно в атмосферата с гумен маркуч и мотора продължава да работи така,докато собственикът се накани да му направи основен ремонт.НО колеги да не бъда разбран погрешно-съвсем не искам да кажа,че на който му е хвръкнала тапата и мотора му е за ремонт.Най вероятно само трябва да си почисти утайника и маркуча и нещата ще са добре.Просто посочих и какъв друг вариант е възможно да съществува.
    Последно редактирано от Янко Желязков; 25-09-09, 21:01.

Коментар

Съществува и друга вероятност. През зимата при много ниска температура на околната среда и особено, ако колата не е в гараж. Сепаратора или както се нарича пружинката намираща се в маркуча от картера към въздушния филтър клеясва и замръзва. Сутрин при палене на студен двигател като се повиши налягането избива най-слабото място, а именно тази тапа. На Лада не ми се е случвало но на друга кола ми е изхвръквала капачката за смяна и доливане на масло в двигателя. На нея капачката е гумена и се набива с усилие, но тук не така и явно слабото масло е тази тапичка. При това ми се случи на няколко пъти докато установя проблема. Трябва тази пружинка периодически да се почиства или да се премахне но не знам, какви ще са последствията.
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

И един жокер от мен точната запушалка за тази дупка е оригиналният болт за ладовите джанти става точно.
        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Аз съм го запушил с букова тапа

Коментар

Да не би на всички да Ви е изхвръквала тапата? Това не е нормално.
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
              И един жокер от мен точната запушалка за тази дупка е оригиналният болт за ладовите джанти става точно.
              Моята старата като я купих беше с такъв болт затъкната Ставааа!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X