Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Гуми за Лада Нива

Тия гуми са за извън пътя,в калта не бучат.
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Погледни само шарката и си задай въпроса - Възможно ли е да не шумят ? =) Няма кална гума, която на асфалт да не шуми. Ако искаш, да не шумят, минаваш на други гуми. Аll Terrain или нещо чисто шосейно, зависи къде ще я караш предимно. Няма как с едни и същи гуми да караш успешно в калта и по асфалта =) Поздрави и весело посрещане на новата година !
      Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Първоначално публикуван от ba4o_ivan Преглед на мнение
        Здравейте !
        Купих гуми вили - 5 и джанти оригинални за нивата - и то стана страшно - бучат тия гуми на асфалта - страшна работа - май ше ги сменям при вас така ли е ?
        Защо не заложи на по-добрия вариант-Ласа ОК-144?
        Пак бучат,но са по-добри и като проходимост,и като ресурс спрямо Вли-5.
        За мен избора ти е грешен,но ти си знаеш...,може пък да си ги взел на много ниска цена.......,абе пак не струват.

Коментар

Взех ги за 180лв + вътрешни гуми от русе и изглеждат много добре като нови. Аз очаквах бучене, но не чак такова - явно колата има някакъв проблем защото бученето е най голямо при скорост 30-40км на асфалт ! Със старите гуми които са летни 195/15 витарски джанти бучене нямаше / или не се усещаше / минах през сервиз да видят предницата и казаха че почти цялата трябва да я правя / а в купето не дрънчи нищо / но ще оправя предницата така или иначе ! Само искам да ви попитам с тези руски вили- 5 гуми бученето нараства с увеличаването на скороста или греша ? Защото както писах най голямото бучене е при 30-40км при мен!
          Не ме е яд като ме мачка ботуш!
          Яд ме е като ме настъпва Цървул!

Коментар

Ами ще бучат. Те са за из нивите, не за хасфалт.

Коментар

С нарастването на скоростта шумът ще е по-голям,ще вие като Молотовка,само дето при нея шумът е от дифовете а при теб от гумите.Забрави за нормален разговор при 80км,ще ти трябват шлемофони.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Колега bgbul мъча да ти изпратя лично съобщение,кутията ти е пълна.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                  Колега bgbul мъча да ти изпратя лично съобщение,кутията ти е пълна.
                  Колегата е в банята, та мож и това да е причината.

Коментар

Помолил е да му се заключат темите,май нещо се сърди
                    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от ba4o_ivan Преглед на мнение
                      Взех ги за 180лв + вътрешни гуми от русе и изглеждат много добре като нови. Аз очаквах бучене, но не чак такова ... или греша ? ...
                      Ба4о Иване, грешиш! Щом са 4 нови гуми за 180 лв., това е цената на 1 друга, затова тия са най-добрите гуми за Нива. Само в началото ще ти се струват шумни, тъкмо няма да ти се придреме, когато се прибираш от лов, например.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Аз пък не мога да разбера как така с витарските джанти и АТ гумите е нямало проблеми и шумове, а изведнъж слага колегата Вли-5 и при 30-40 км/ч става много шумна и в сервиза набеждават за това разбитата предница? Лада Нива е една от най-просто устроените джипки, а се оказва че в болшинството сервизи "майсторите" хал хабер си нямат от това просто чудо на автомобилната техника и си приказват каквото им падне...

Коментар

Колеги направих малко тестове на два комплекта гуми,Ласса Компетос 195/80-15 и Ласса ок 144.Първите отлични гуми за целогодишно каране основно по асфалт,отлично държане на сняг, мокро,спиране.Гумите са тихи.Цена на бр.170лв.Вторите отлични извън пътя,кал сняг(спадам ги на 1-1.2 бар.)На асфалт между 30-60 вият(свиква се) при 80-90 почти не ги чувам(явно от другите шумове)Спирането е малко тегаво.За къси разстояния стават до 30км.По далече не бих тръгнал.Поемат дупките,ямите много добре,легналите полицай доста меко ги усещам.На асфалт ги карам 1.8предни,1.6 задни бара.Цена около 150лв.Сега търся повдигач на коли,джипове да може доста бързо да ги въртя при определени ситуации.Няма пълно щастие.

Коментар

Моят проблем се оказа гумите - всичко е от тях! До сега не бях карал ни возил в нива с кални гуми. Но се свиква кво да правим , лятото с другите ! Возих се и в други ниви с такива руски кални гуми същата работа между 30-50 бучи та чак вибрира ! Няма оправия така ше е !
                            Не ме е яд като ме мачка ботуш!
                            Яд ме е като ме настъпва Цървул!

Коментар

Напротив има управия просто минавате на по-висок клас гуми.
                              Land Rover Discovery II 3,9 V8
                              Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Да вият, да вият.. колко да вият.
                                То, щото иначе нищо друго не вие..
                                16-ки ласа офроуд е гумата за зимата, и цената я бива, и колата се вдига с 5-6 см. Малко се мекички и се пукат по-лесно, ма после се слагат вътрешни и пак биват.
                                П.с. трета нива ми е, всичкото гума на пазара съм го прекарал... не, по любов, професиоАнално заболяване...
                                Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X