От: Гуми за Лада Нива
Преди време правих проучване на тема какви гуми да ѝ обуя. Тези ми изглежда да са General Graber AT2. До колкото имам информация са много близки до BF Goodrich All Terrain T/A които пък са едни от най-разпростаранените и доказали се гуми. Бях не далеч от това да търся такива за нивата, но тогава се отказах, защото не исках да минавам на джанти 15". За целите които описваш мисля, че ще вършат работа. За мен лично обаче отговора беше Yokohama Geolander All Terrain.
Преди време правих проучване на тема какви гуми да ѝ обуя. Тези ми изглежда да са General Graber AT2. До колкото имам информация са много близки до BF Goodrich All Terrain T/A които пък са едни от най-разпростаранените и доказали се гуми. Бях не далеч от това да търся такива за нивата, но тогава се отказах, защото не исках да минавам на джанти 15". За целите които описваш мисля, че ще вършат работа. За мен лично обаче отговора беше Yokohama Geolander All Terrain.
), а и защото не ми се даваха пари за други джанти (15'). Вече около 1000км ги карам навсякъде, поради това, че нямам друг комплект (за асфалт например). Едва днес, в сняг, който стигаше до предната броня, установих каква огромна разлика има между това да са надути на 2 атмосфери и на 1. Гази супер много, хем не ми е вдигната, но на твърдо пък е доста по-нестабилна. За мен, това са гумите за Нива - сравнително най-ниска цена при чисто нови гуми, не се налага смяна на джанти, стават за каране без да се повдига и имат значителна разлика спрямо ВЛИ-5 от към височина на пръв поглед.
Коментар