Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на спирачна помпа 21214 1,7i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт на спирачна помпа 21214 1,7i

Здравейте колеги текна спирачната помпа гледам че, е същата като на 2108 самара.... А за самара има ремонтни комплекти 4 гумички. Утре за спорта съм решил да пробвам да ги сменя, но не намирам нито една тема тук във форума някой да се е занимавал да сменя гумички точно на такава помпа от нива ако може да укажете някакви жокери и някакви особенности. И дали въобще тея гумички от помпа от 2108 ще станат на помпата на нивата.... Поздрави

Изпратено от моят P9000 с помощта на Tapatalk

От: Ремонт на спирачна помпа 21214 1,7i

Сложи нова, а с тази се занимавай после на спокойствие.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Спирачната помпа на всички Лади които познаваме в България е една и съща (от Жигули до седмица, Самара, Самара2, 110-115, Нива с изключение евентуално на Ш-Нива).

Гумичките ще станат ама тя цяла нова помпа струва никакви пари.

Коментар

50 кинта тука в Бургас оргинална автоваз като това било с остъпка !?... 42лв. Алтернативен пройзводител марка жътварка. Много им е мазен курбана на бургаските магазини... струва си плескането хехе... Ще опитам да я ремонтирам. Ако мине номера с 4кинта мине... И между другото в интернет са по 1.40 тея гумички но нали сме в Бургас и те са с 300% отгоре.

Коментар

Помпата е проста като гъбено семе,но си има дребни подробности при сглобяването и трябва да се внимава.Лошото е,че при разглобяването нещата се разхвърчават,а си имат точно определени позиции при монтажа.Ей я нагледно:

Тук е по-прегледно:

Съвет от мен,развий тапата 1 със 22 ключ преди демонтажа и затегни здраво след монтажа.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря колега за съвета

Коментар

И огледай повърхността на цилиндъра за язви.
              ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
              Е250 1998-продаден
              Субару Пустош

Коментар

Аз моята я купих нова за 30 лв. от официалния представител.

Коментар

Първоначално публикуван от ALFA155Ts Преглед на мнение
                  50 кинта тука в Бургас оргинална автоваз като това било с остъпка !?... 42лв. Алтернативен пройзводител марка жътварка. Много им е мазен курбана на бургаските магазини... струва си плескането хехе... Ще опитам да я ремонтирам. Ако мине номера с 4кинта мине... И между другото в интернет са по 1.40 тея гумички но нали сме в Бургас и те са с 300% отгоре.
                  Не е лошо да помислите освен ремонта на помпата следва наливане на спирачна течност и обезвъздушаване. Ако не се получи от първия път всичкото това главоболие се повтаря.
                  Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Качеството на тези гумички е "майка Плаче", пробвал съм 2-3 пъти да рециклирам такава, ама след 2 седмици си кандисваш и отиваш за нова помпа/20-28 лв/, но не пречи да пробваш, дано да са по-качествени
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

До колкото се вижда от снимките гумичките са оригинални БРТ. И аз съм на мнение ,че е по-добре да се смени цялата помпа. Ако все пак ще сменяш гумичките ,провери дали цилиндъра не е износен на елипса.

Коментар

Мани ги тея гумички...филма го гледах...сменях после и сервото...прецака се помпата и напълни сервото със спирачна течност. Стана мазало...

Коментар

Без значение дали ще ремонтираш старата или ще качиш нова помпа, когато започнеш да обезвъздушаваш, почни от самата помпа - разхлабваш щуцерите на тръбичките след напомпването, за да излезе въздуха и да прокапе спирачна течност. След това отиваш на колелата.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Коко Мерси е това е доста интересен жокер ... след малко отивам да го почвам "легото" хаха най ми е интересно какво ще обезвъздуша на задните ,че те никога не са спирали , разпределителя на спирачното усилие отдавна се е "разпределил" и спират само предните

Коментар

Най-удачно би било да възстановиш И работата на кантара. По-лесното е да го елиминираш, но е и по-опасното от гледна точка на блокирането.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X