Здравейте колеги.Нивата ми е 1.7 пълна инжекция с обикновенно газово и емулатор на дюзите.Случва се по някога при палене да изпатка и при следващото завъртане всичко е наред.Това паткане опасно ли е и може ли да се избегне.Свещите са шампион RN9YC на 600км.Закачиха я на компютъра всичко беше добре само с една забележка че веригата е леко разтеглена.Препоръчаха ми свещи NGK BKR6EC които отговарят на Шампион RC7YC. В каталозите дават за Ниватн Шампион RN9YC NGK BPR6EC,DENSO W20EPR-U.В газ сервиза ми обясниха че Нивите и Уаз патриот при подаване на контакт произвеждали случайна искра и затова паткали.Трябвало да се преработва запалителната система но ако сменя свещите с NGK паткането щяло да се оправи.Има ли нещо вярно в тази теория и да сменям ли свещи?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Коментари относно запалителни свещи и газова уредба.
Свий
X
-
От: Коментари относно запалителни свещи и газова уредба.
Да, има го това със случайната искра при някои варианти на компютъра и не, няма да се оправи със смяна на свещите. Ще спре да пука ако гасиш на бензин.
Свещите BKR**** са с 16мм ключ и по принцип пасват на Нива, но ще ти трябва 16мм ключ вместо досегашния 20.8мм за свещи. BPR**** са с обичайния за Нива 20.8мм размер.
-
Паткането, ако те притеснява, може толкова лесно да се преправи, че няма на къде...Със едно реле си решаваш проблема... Чак пък запалването трябвало да се преправя
За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Колега ,къде и как се поставя това реле?Това паткане почна да ме изнервя.Днес ми го направи на два пъти в движение като тръгвах на светофар.Много е неприятно ,колата забива предницата и минава време докато се наеме.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеТи каза че патка само при запалване.
Ако киха при ускорение трябва да регулираш качеството на сместа.
Коментар
-
Ako паткането се изразява, само при палене, става по моя начин, но при движение, Ясен е прав, че трябва регулиране..
Релето се връзва, към релето на стартера, така че, щом почва да върти стартера, да се задейства релето, което от своя страна, управлява клапана за газта, дано се сещате как трябва да станеСтава така, че преди да е завъртян стартера, няма газ, следователно и гърмежи и всичко..
За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Като взех колата паткаше при свършване на газта.След това имах случаи при запалване да припатка.Но миналата седмица ходих при един препоръчан газаджия да се консултирам за разхода че отива към16 на 100 и той разбута количеството на газта,отначало я намали много и стреляше на откоси при потегляне,после след две три отвивания на крана стрелбата се оправи но явно за момента.Последния път ми го направи на не загрял достатъчно двигател при подаване на повече газ при тръгване на сетофар.Не знам правилно ли е твърдението че при притворени кранове на тройника разхода е по малък.Поне на старата карбураторна лада при притваряне на крановете не вървеше много но само толкова.На Нивата има имобилайзер и като натисна копчето на дистандионното дава контакт и до 5секунди трябва да запаля иначе обръща на бензин.Не мисля че за това време се натича газ към колектора.
Коментар
-
Смени газаджията.
Разходът е най-малък когато крановете са отворени точно колкото трябва. И в двете посоки расте.
16/100 газ градско за Нива е нормално или почти нормално.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнениеПукането на газ е характерно обикновено при бедна смес ако всичко останало е наред .!
Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
Из "Златния телец"
Коментар
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеБакшишите най-добре знаят за какво става дума!
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар