Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли, да се кара само на задно предаване, за около 100 км. Рискове??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Може ли, да се кара само на задно предаване, за около 100 км. Рискове??

На ладата на майка ми , миналата седмица и се случи малко "проблемче". На път за вилата, чупят горен шарнир, за щастие с ниска скорост. Докато купувам шарнири (4 бр)ми звънкат, че и полуоската се измъкнала и е скъсан единия маншон, а за другия нямал скоба.Купих всичко и на "Разпети Петък" в най-големият дъжд, в калта, и във вода започнах да се боря(може да си представите как беше застанала гумата).С шарнирите се справих, но всъщност полуоската не се е извадила, а се е разглобило вътрешното каре и се извадила от външното, което си седи в главината(дано съм се изразил правилно-на дефернциала стои нещо като ботуш с 6 канала, на главината има нещо като каре, а изпадналото е една ос със шлици от едната страна и една топка с 6 дупки със сачми от другата(сачмите ги няма))
    Та въпроса ми е може ли да се докара до София така (аз я преместих 200 метра с блокиран междинен диф ), защото горе в планината е ужас да се прави , а и аз не съм много наясно с тия странни карета. Гледах , че има цяла полуоска за около 170лв., но сигурно трябва и лагер.....абе за това питам.
    Благодаря за отговорите.Ще следя , ако мога и ще отговарям , но горе нета е 0.1-0.2G
    Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

От: Може ли, да се кара само на задно предаване, за около 100 км. Рискове??

Карал съм стотици километри така, включително с ремарке, нищо не и стана. Само недей да я напъваш продължително време на висока скорост - задният диференциал сигурно ще умре от прегряване.

Каретата (външните) са устроени като на всички други леки коли с предно. По принцип разглобяването става като извиеш полуоската в определена посока спрямо корпуса на карето и извадиш първото топче (един от каналите е удължен и стига до ръба). Ако събереш топчетата (7 според мен) и работните повърхности не са надрани, лесно ще ги наредиш. Вътрешното не помня как беше, но май по същия начин, само дето шлица на полуоската е по-дълъг и му е оставено място за движение по дължина. Продават се отделно външно каре и полуос в комплект с двете. Само полуос без карета не се продава, но при теб тя май е здрава.

Така както разказваш имаш здрава полуос, чисто извадена от вътрешното каре и разглобено външно каре с вътрешната му част останала на края на тая полуос.
    Последно редактирано от Ясен; 05-05-16, 17:49.

Коментар

Нищо няма да и стане. Нивата е мислена първоначално да бъде парт-тайм, със стандартен жигулски заден диф. Емпирично разбрали, че не е добра идея, и добавили раздатка фул-тайм с блокаж.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Имам познат, който от 7-8 години си кара нивата без преден кардан, с блокиран междинен диф. Уж за икономия , поне според него.
        Колата се кара само по асфалт и 80% от километрите и са с ремарке.
        На сърбела майката му е чесането.
        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Ако събереш топчетата (7 според мен)
          Нагледен материал има ли за това каре със 7 топчета ,че ми стана интересно!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X