Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем преден диференциал Лада Нива
Свий
X
-
От: Проблем преден диференциал Лада Нива
Ами, ще го оправиш, като oтстраниш проблемите
Имаш луфт в предния диф., за да се види точно, обаче е необходимо да го свалите, евентуално може да отворите капака му, но като е за смяна пак ще се свалиЗа Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
-
Така я купих с виещ диференциал още при смяната на маслото изтече циментацията.С нея съм минал към 70хил. все си виеше,но нямаше толкова голям луфт. Как се сваля диференциала? Източва се маслото после какви са стъпките
Коментар
-
Имали някаква разлика диференциала от Нива произведена 2015г.и такава като моята 2000г.Също така имали самоблокиращ преден диференциал?За заден знам че има но четох че при по голям напън,късал полуоски.
Коментар
-
Разлика, може да има само в пиньона и короната/предавателното число/. Има самоблокиращ диференциал, от съчмения тип, но колата не може да се вкара в пътя, защото е фул-тайм и с преден блокаж, става доста трудно за управлениеЗа полуоските не мога да кажа нищо, защото не съм карал с блокаж..
За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Предния и задния диференциал и главно предаване на Нива са еднакви, различен е само корпусът.
На Нива се монтират диференциали с предавателно число 3.7, 3.9 или 4.1 и на една кола двата трябва да са еднакви. Същите диференциали ги има на жигулките от 2101 до 2107, според каквото е имало в завода когато са правени. По жигулките (по-старите) също се намират 4.4 и 4.3.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар