Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрически проблем при натискане на спирачката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електрически проблем при натискане на спирачката

Проблемът е следният: Когато натисна педала на спирачката, на таблото светва индикацията за включен заден фар за мъгла. Светва третият стоп и задните мигачи светват постоянно вместо стоповете.

При пуснат който и да е мигач, при натискане на спирачка, всички мигачи (предни, странични и задни) спират да работят и не се чува релето да чатка. При отпускане на педала на спирачката, релето се включва и мигачите продължават да работят отново.

При включени аварийни светлини, мига третият стоп, а габаритите и задни мигачи мигат последователно, но с по-слаба светлина.

Проблем с фаровете (къси и дълги) няма. Проверявал съм масата зад арматурното табло в дясно и според мен е наред. Кабелните обувки са почистени и напръскани с контактен спрей, но ефект няма. Проблемът се прояви изведнъж.

Показанията на температурата и на наличното гориво работят, когато си искат откакто е купена колата, но това вече не ми прави впечатление. Свързани ли са двата проблема и къде да търся решението им? По всяка вероятност е лоша маса или хлабава връзка, но на къде да си насоча вниманието?
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

От: Електрически проблем при натискане на спирачката

Стоповете.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз бих огледал платките на стоповете нещо да не се е откачило и да е дало накъсо.

Даже са ме изпреварили

Коментар

Платка, няма маса или смяна на част от крушките със светодиодни.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Как да няма маса?Хваната е на едно от трите болчета,дето държат стоповете!Мисля,че на най-горното беше.
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Благодаря за бързите отговори! Значи така ли да разбирам, че в който и да е стоп повредата, било в платката или от лоша маса тотално обърква работата на всички задни светлини и предни и странични мигачи?
            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Когато няма стабилна маса крушките вземат минус откъдето им е най-лесно, а това са много места, най-често през жичките на лампите.
              Отвори платките на задните светлини, и с пробна лампа или мултицет виж дали идва добра маса. Най-често ръждясва ламарината към която през винт е захваната обувката за кабелчето за маса.
              Оголването на 1 см2 ламарина, калайдисването му, и запояване на кабелчето към това място обикновено решава проблема.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Оказа се липса на маса в левия стоп, както и ми писахте. Почистих, напръсках с контактен спрей и вече всичко е наред, за което Ви благодаря на всички!
                Весели празници!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X