Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачни маркучи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спирачни маркучи

Здравейте колеги,какви спирачни маркучи препоръчвате.Става въпрос за ЛАДА НИВА 21214.На пазара има доста разновидности ,но повечето ми изглеждат големи ментета.

От: Спирачни маркучи

Каквито и да вземеш,след година и полвина ще са нацепени.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Значи със смяната на спирачната течност ,смяна и на маркучи.

Коментар

А защо не си направиш? Навсякъде има фирми които изработват хидравлични маркучи по поръчка. Става веднага и е евтино. Шанса да изкарат над година е огромен.

Коментар

Уважавам хората, които имат някакво производство и поддържат дадено ниво на качеството, но точно за спирачни маркучи не бих дал поръчка. След това винаги ще изпитвам гъдел под лъжичката, когато посягам към спирачния педал. Отдавна не съм търсил части за Нива, но ако видиш някъде италиански маркучи взимай смело. Преди 15-тина години имаше такива и бяха доста по-читави от "оргиналните".
          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
          Из "Златния телец"

Коментар

Гледам че има и западни фирми които произвеждат части за НИВА и специално спирачни маркучи,но на цени като за западен автомобил.

Коментар

Хубави маркучи семперит са по 9лв брой. Ще изкарат и много повече от 2 години. Руският фенокс също е с отлично качество при хидравликите.
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от триод Преглед на мнение
                Значи със смяната на спирачната течност ,смяна и на маркучи.
                Зависи, но при Нива едва ли.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Гледам че има и западни фирми които произвеждат части за НИВА и специално спирачни маркучи,но на цени като за западен автомобил.
                  След това ти изказване цялата тема губи смисъл. Щом поставяш цена от 20 лева за няколко човешки живота...
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Лично съм се убедил,че високите цени за части за Нива не са гаранция за високо качество!
                    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Има маркучи направени с основа Semperit.Т.е за гумената част няма проблеми, но кой ги е правил не се знае.Имам в предвид за накрайниците.На Димитровград/Русия/ май ДЗА маркучите са добри. От руските другите са на Балаково. Фенокс оригинал са добри. Косер са дистрибутори на Фенокс, мисля че във Варна се намират.
                      За УАЗ продаваме само на ДЗА.
                      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Ако ви е шубе за накрайниците, обикновено е възможно да се ползват тия от старите ви маркучи, само дето няма сми.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                          След това ти изказване цялата тема губи смисъл. Щом поставяш цена от 20 лева за няколко човешки живота...
                          Извинявам се но грешно си ме разбрал колега.Не е проблем цената а качеството,гледах едни Бош за 35лв. бройката,които може би ще взема следващия път като сменям спирачни маркучи.Засега съм се спрял на БРТ каквито са оригиналните в момента и са се понацепили малко за седем години.Освен БРТ руснаците препоръчват и ДААЗ.Общо взето идеята на питането ми беше дали могат да се намерят истински оригинални руски части у нас.След обикаляне на може би всички магазини в София мисля че намерих истински БРТ Балаково за 14-15лв. бройката Фенокс имаше за 8лв.

Коментар

... идеята на питането ми беше дали могат да се намерят истински оригинални руски части у нас.
                            Може ама много трудно защото вносителите на Лада продават и ментетата и не са сигурен източник.

Фенокс не са руски а от Беларус и поне у нас са компрометирани като марка. Не знам дали заради ментета или такова си им е производството.

И освен това с малко търсене подобни части се намират и от европейски производители и обикновено са по-добри от оригиналните.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Може ама много трудно защото вносителите на Лада продават и ментетата и не са сигурен източник.

Фенокс не са руски а от Беларус и поне у нас са компрометирани като марка. Не знам дали заради ментета или такова си им е производството.

И освен това с малко търсене подобни части се намират и от европейски производители и обикновено са по-добри от оригиналните.
                              Фенокс освен в Беларус имат производтство и в Русия и в Германия. В Русия се произвеждат части за сглобяваните там коли на ФВ груп. Не знам какво им е производтвото там, но в Беларус съм влизал в два цеха и е като в аптека чисто, подредено и с модерни технологични линии.

БРТ са най-масово копирани изделия в цялата Русия, дори вносител доста често не може да Ви каже, дали е внесъл менте или оригинал, дотолкова добри ментета има.
                              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X