Обява

Свий
Няма добавени обяви.

цилиндър 4 убиец на мечти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• цилиндър 4 убиец на мечти

Здравейте , направо на въпроса нива 2005 пълен инжекцион газ бензин . цилиндър 4 с компресия около 4.5 - 5.5 след пасване на клапани смяна на всички гумички и клапани само на цилиндър 4 компресията си е същата т.е. 4-5. Другите 1 - 3 са с 13.5 долу горе. Няма деруги по цилинфъра и видими поражения по буталото. Рязък спад на тихите обороти от около 900 на ~ 500. След ~2000 работата на мотора се нормализира. Смених свещи и кабели . преди смяната свеща в ц. 4 въртеше искрата това беше и причината за подмяна на комплекта свещи . кабелите на ц. 1 и 2 биеха ток заради тях смених комплекта. Самия въпрос е какво да правя от тук на сетне че няма кои да ходи на лов с тая нива
    Предварително благодаря за отговорите и съветите.

От: цилиндър 4 убиец на мечти

До колкото разбирам,само главата си свалял.Поради лошото изгаряне,може да са се натрупали сажди и да са запекли сегментите.
    По тоя повод,Руснаците сипват 4-5 мл керосин в цилиндъра,след 24 ч издухват и след това палят.Пишат,че проблема се решава.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Извади и буталото на тая нива и че проличи проблема.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Благодаря мое мнени е че може и да е прегрявана и сегментите да са се отвърнали .не разбирам много но все от някъде трябва да излиза тая пуста компресия

Коментар

С такава малка компресия сигурно вкарва изгорели газове в картера! Сипи 5-10мл. масло в цилиндъра и премери пак компресията.... ако проблема е при буталото трябва да вдигне компресията! Ако проблема е в клапаните, компресията няма да се вдигне
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

С керосин летят Руските бойни самолети.Ако няма от къде да намериш,най-близкото до него е газ за горене.

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
              С такава малка компресия сигурно вкарва изгорели газове в картера! Сипи 5-10мл. масло в цилиндъра и премери пак компресията.... ако проблема е при буталото трябва да вдигне компресията! Ако проблема е в клапаните, компресията няма да се вдигне
              +1.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А каква беше причината да смените клапаните на четвъртия?

Коментар

Другите 1 - 3 са с 13.5 долу горе.
                  Това дали е вярно?

Коментар

Наистина е добре да повторите замерването на компресията на 4-ти цилиндър, като преди това впръснете една 10-кубикова спринцовка с двигателно масло в него. При тая компресия в 4-ти цилиндър трябва да гори масло и свещта да е с топка нагар на нея. Ако приемем, че има запекли сегменти, само с 4-5 милилитра керосин няма да се получи. По-скоро с 15-20. След това не бих палил двигателя с "газираното" масло.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Щом са правили ремонт на клапаните,трябва всичко да е проверено още преди да се монтира главата.
                      За керосина не се коси и аз съм го правил това.Веднъж и аз не знам как,попаднах на тая тема в един Руски форум.Измерих компесията на моята,беше 8 атм.След процедурата стана 11.5 атм.НО!!!Когато първия път мерих,акумулатора беше слаб и въртеше вяло.За меренето след керосина го бях заредил.Дали по-бавното въртене може да окаже влияние на показанията,мисля,че не но тъй като не съм 100 % сигурен не мога категорично от личен опит да кажа дали е ефикасна процедурата.Във въпросния форум всички твърдяха,че ефект има и то голям.С маслото проблем не съм имал а и последствия не се забелязват.Сложих по 5 мл на всеки цилиндър.Тъй като керосин в българия не се произвежда,сложих джет,ама чист,без още да са му добавени присадките.

Коментар

Самите руснаци, като първо условие за точното измерване на компресията поставят изправния стартер и напълно заредения акумулатор.

П.П. А за това кой, кога и какво е проверил при ремонта можем само да гадаем.
                        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                        Из "Златния телец"

Коментар

Всъщност прав си.Кой какво направил,кой какво проверил.Пък ако се ползват и услугите на "майстор"

Коментар

-"Гледам", че сте от гр. Попово, което е на 35км, ако желаете мога да помогна в диагностиката на проблема.

Коментар

Смяната на клапаните беше по идея на майстора . с маслото утре ще опитам . относно компресията в 123 толкова показа уреда. Благодаря на всички за отзивчивоста.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X