Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Различни раздатъчни кутии ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Различни раздатъчни кутии ?

В събота ходих до един познат търговец и гледам кара в буса една чисто нова раздатка за Нива . От любопитство го попитах колко струва а той ми отговори за карбураторните ниви е 650 лева за тези с инжекцион 950 лева . Аз се озъбих щото разликата инжекцион/карбуратор в нивата е в общи линии само в главата а раздатката е зад скоростната кутия и няма никаква връзка с типа горивна система . Има ли някаква разлика или това е поредния номер на търговците за една и съща част да ти съдерат повече пари . На времето имах за малко едно БМВ Е 30 за един лагер за задна главина ми искаха 130 лева а същия лагер ама за предна главина на Опел Кадет 35 лева
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

От: Различни раздатъчни кутии ?

Имало разлика,но зависи от годината на производство,не дали е карбуратор или инжекция. Да потвърдят по-запознатите.
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Разлика има в предавателното число на бавните и едни допълнителни датчици.

Коментар

Имаше едни далавери там с зъбните колела, уш по-новата, била по-тиха. Колко е вярно, не мога да кажа, нещо шашмата с по-тихата карантия, май беше след 2003година.

Коментар

Има няколко варианта ама хубавото е че всичко пасва със всичко (поне по стандартите на ВАЗ за пасване).

Преди и след 2004г раздатъчните кутии са с различно дълбоки зъби и оттам различно силен вой. Предавателното число е същото или почти същото. Освен това има различни варианти за предавателното число на скоростомера според различните предавателни числа на използваните диференциали. В Нива се ползват всичките варианти на ладови диференциали - 4.3, 4.1, 3.9 и 3.7 и има поне два различни варианта за скоростомерчето, ако не и повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
            Имаше едни далавери там с зъбните колела, уш по-новата, била по-тиха. Колко е вярно, не мога да кажа, нещо шашмата с по-тихата карантия, май беше след 2003година.
            Раликата е в лагерите! За зъбните колела не съм сигурен дали е така...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:razdatka.jpg
Прегледи:1
Размер:43.0 КБ
ID:5679980
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Да, пропуснах лагерите. Кутиите след 2004г са с двуредови лагери.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X