Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРЕДНА БРОНЯ ЗА НИВА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПРЕДНА БРОНЯ ЗА НИВА

Колеги, дайте идей за пр. броня, защото след монтаж на лебедка 6000л. се оказа,че предната броня е станала доста "мека", поради изрязването й , малко от горе, малко от долу. Бронята трябва да бъде малко по-широка и и с по-къси краища. Във форума има само една на PEPPY, но искам нещо по- малко, а иначе неговата е супер,като модел и, ако не излезе нещо ще направя, като неговата .

До: ПРЕДНА БРОНЯ ЗА НИВА

Направи си една броня от тръба

Коментар

Първоначално публикуван от kiro_vd Преглед на мнение
      Колеги, дайте идей за пр. броня, защото след монтаж на лебедка 6000л. се оказа,че предната броня е станала доста "мека", поради изрязването й , малко от горе, малко от долу. Бронята трябва да бъде малко по-широка и и с по-къси краища. Във форума има само една на PEPPY, но искам нещо по- малко, а иначе неговата е супер,като модел и, ако не излезе нещо ще направя, като неговата .
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20258 Виж аз кво решение взех,за да мога да монтирам лебедка.
      LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
      Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
        Направи си една броня от тръба
        Данчо, искам малко по- затворена, утре ще кача снимки на поставената лебедка. За утре вечер ми обещаха броня от Паджеро 88 год. ,в събота съм свободен и ще мога да творя на воля в-у нея. BELATA, бронята ти е хубава, но търся вариант в ,който нивата да запази предният си ъгъл на атака, да не натежава много (нивата не е на рама ) и да е максимално близо до оригиналната броня.

Коментар

А защо си рязал бронята ? Може и без рязане :

Коментар

Мите, не исках да бъде пред радиатора, за да не му пречи на охлаждането, а и предпочитам да е зад бронята.

Коментар

Като ти чета постовете ти май не знаеш какво искаш.Първо да не тежала,после да не била отпред,после това,после онова.Защо не вземеш да я сложиш в купето тогава(не се шегувам).

Коментар

Яворе ти подбуди моя интерес към тоя монтаж в купето какви са му предимствата виждал съм из интернет доста машини с подобен монтажна лебетката в България знам че на Иван Маринов и на Пламен Йоцов машините са с подобен монтаж на лебетките обаче не е масова практика значи нещо все пак мо куца тук експертите да се изкажат и май темата трябва да се раздели че оспамих темата на колегата.
                ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                тел.088четири 9едно9 4нула4
                -------------------------------------------------------

Коментар

Нищо не му куца.Ще видиш,че скоро и доста други ще започнат да го практикуват.

Коментар

Яворе, много добре знам какво искам, а то е, като долната броня,но малко по-висока но от желязо, а именно от предната броня на долното паджеро-(малко е по-широка). Като разгледаш снимките ще се убедиш, че каквото съм си поставил за цел съм го изпълнил, а именно-- запазване ъгъла на атака и минимум тегло.А къде да сложа номера? Чакам вашият коментар за бронята--какви са и недостатъците и , ако има предимства. ПОЗДРАВИ
                    Прикачени файлове

Коментар

запазване ъгъла на атака
                      Нивата никога не е имала добър ъгъл за атака отпред докато не и се орежат бая калниците

Коментар

Значи , ъгъла на атака си го влошил с булбара , монтирането пред радиатора не влошава входящия поток с повече от около 10% , което в случая не е проблемно !
                        Колкото до монтирането на лебедката в купето - Това се прави по ред причини : намаляване на ъгъла на атака , намаляване на теглото върху предния мост и оттам по-добър баланс преден-заден мост , по-бързо и удобно освобождаване на свободния ход .
                        Недостатъци също има : трудно закрепване (особенно на автомобили със самоносеща конструкция) , неправилно намотаване на въжето , херметичност на купето .
                        Та , помисли ...

Коментар

Митко, булбара е около 7-8см пред бронята, но съм съгласен напълно с теб. Целта ми беше лебедката да е затворена, за да бъде предпазена от удар и съответно повреда.Като монтирам бронята от паджерото се надявам цялата лебедка да е защитена., но и ще се стремя да я поставя на ориг. тръби без удължаване напред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X