Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Нивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Нивата

Колеги здравейте,
    прочетох из темите тук във връзка с подсилването на окачването, но искам да ви попитам конкретно. Имам Нива която е на 70 000 км реални. Искам да й подсиля окачването и както казава един колега в едната тема, май е по-добре да се заложи на маркови амове и пружини тъй като са изпитани и тествани говоря примерно ARB TJM и др.,за които четох тук. Нивата си я ползвам в гората, но не за тежък офроуд. Кара се ежедневно в гората.
    Въпросите са ми следните на какъв тип и марка окачване да се спра, което разбира се да не ми излезе по скъпо от Нивата?
    И другия ми въпрос е каква лебедка да сложа?

Ще съм ви благодарен за мнения, тъй като в повечето теми тук, постовете са от преди няколко години и едва ли са толкова актуални с огледа на това, че излизат нови неща, пък и цените се променят.

От: Въпрос за Нивата

Ако не държиш на марково,а на качествено и изпитано,за от пред-пружини от Волга.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

От: Въпрос за Нивата

Докато имах лада, съм правил всевъзможни тунинг изпълнения по окачването. Слагъл съм пружини от волга, слагъл съм от шевролет нива, от мерцедес 123, това говорим за предницата. Отзад съм слагал от комби, след това намерих щатни нивови с дължина 55см, не знам от какъв модел бяха, но се получи доста добре в комбинация с 3см гумена подложка и амове от бус ивеко. Отпред имах и 3см подложи на горния шарнир в съчетание с по дебделите пружини от шевролета, беше добра концепция. С Ласа ОК-144, предният мост беше на 41см+. Един път си спомням, бях прекалил отпред с лифа и счупих и двете вътрешни карета, но това беше с малка импровизация, като не резах пружините. От тунинг окачване, според мен, няма смисъл. Един път струва 1200лв+, което не оправдава средствата за тази кола. Можеш с подръчни да го наравиш до 250лв макс.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X