Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Виене в заден диф споделете опит дайте съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Виене в заден диф споделете опит дайте съвет

Здравейте , от скоро съм собственик на Нива 2121 1990г. доста запазена за годините си някога е била държавна собственост и явно е стояла в гараж и не е карана последните 4-5 години защо е избила ръжда отвътре на калниците и коша а иначе вежди и прагове са идеални.
    Та Нивата вие доста от задния мост след смяната на маслата в дифовете и раздатката шумът значително намаля този който идва от задния диф. Вие постоянно на скорост и по инерция което ме навежда на мисълта за лагери, първо предположих че може да е хлабава гайката в опашката на редуктора казах да я проверят в сервиза, където сменяха тампони и масла , казаха че е затегната за съжаление не съм присъствал а аз не съм доверчив човек макар и пичовете да ги знам и съм оправял и други коли при тях.
    И тука идва дилемата как да определя кое за смяна без да е нужно да разглобявам целия диф ?
    Нямам гараж и канал където да го разглобявам а иначе лесно ще го разглобя ама със сглобяването ще се видя в чудо без нужните мерни инструменти и опит.
    А ако отида в сервиз ще ми изброят поне 30 вида болести и всичките ще се оправят със смяна и сваляне на 2-3 кожи от финикийски знаци а резултата ще е съмнителен.
    Та споделете опит как да определя дали е от главина или са за смяна лагери в самия диф или е нещо друго.

От: Виене в заден диф споделете опит дайте съвет

Преди всичко намери някой с Нива да ти каже дали това не е нормалния звук за Нива от 1990г. После ще го мислиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Преди всичко намери някой с Нива да ти каже дали това не е нормалния звук за Нива от 1990г. После ще го мислиш.
      Предполага се, че същия човек ще може да каже и доколко е ненормален този звук. А ако се престрашиш и напишеш в кой край на България се помещаваш, може да се намери колега нивовъд от форума, който да ти помогне в диагностиката.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Vroon Преглед на мнение
        ...че може да е хлабава гайката в опашката на редуктора казах да я проверят в сервиза, където сменяха тампони и масла , казаха че е затегната ...
        Ако само са я проверили-добре,но ако са я натегнали дори малко,"ей ся ше се счупи всичко"-там има разпорна втулка.Проблем е и разхлабване и натягане на въпросната гайка...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

От София съм , И преди съм се возил и карал Нива това съвсем не е нормален звук вярно е че нивата е шумна но чак толкова не е. Шумът започва да се чува още на 15-20 км/ч.
          Та навъртайки 100 ти на километра и прослушване мисля че и кардана също може да е източник на част от шума ,но иначе вибрации няма .

Коментар

Нива от преди 2001, между 2001 и 2004 и след 2004 имат съвсем различни "нормални" звуци на трансмисията. Тези от преди 2001г са МНОГО шумни.

Карданът не може да е източник на виене защото няма с какво.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X