Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неравномерна работа на двигателя - Нива 1.7 i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Неравномерна работа на двигателя - Нива 1.7 i

Привет колеги ! Проблема е следния - Нивата е 1.7 i., 2005г.,газ - бензин / газовата е обикновенна със симулатор / , двг- то в движение качва обороти на около 1500 об. на газ и на бензин. На място оборотите падат до нормалното и в тези ниски обороти до към 1500 двигателя тресе, все едно работи на 3 цилиндъра.Чува се и едно свистене все едно смуче въздух от някъде - сменени са всички гарнитури на изпускателните и всмукателни тръби, няма скъсани и спукани маркучи за вакуум. Във високи обороти няма тресене и неравномерна работа и свистенето спира или поне не се чува. При проверка на компютър на две различни места на единия показа , че няма запалване на втори цилиндър, а на другия комп., на трети цилиндър. Сменени са кабели и свещи - без резултат. Ще съм благодарен на всички , които могат да изкажат някакво мнение по въпроса! Поздрави !

От: Неравномерна работа на двигателя - Нива 1.7 i

Закарай Нивата в сервиз,където уважават руската техника,и ценят парите.

Коментар

Свистенето в някои от вариантите на този двигател е нормално, в други - не. Сменени гарнитури в Лада изобщо не означава че нещо е плътно, трябва си проверка с газ.
      Но най-вероятен виновник е бобината на 2/3 цилиндър (тя е една, а в някои от вариантите е и обща с 1/4 цилиндър).
      Ако снимаш под капака ще разберем кой вариант е и ще те насочим.

Сервиз където уважават руската техника не съществува, но има сервизи където уважават клиентите.

Коментар

Благодаря на отзовалите се ! Сервизи и майстори пред, които съм вдигал капака да видят и чуят това "чудо на чудесата" вече не се броят на пръстите на ръцете. Днес поръчах стъпков мотор тъй като все ми се струва , че свистящия шум идва от тази зона на мотора, ако няма резултат ще сменя и бобината.
        До колегата Ясен : какво имаш впредвид "бобината на 2/3 цилиндър (тя е една, а в някои от вариантите е и обща с 1/4 цилиндър".

Коментар

Първоначално публикуван от Yury Преглед на мнение
          Благодаря на отзовалите се !
          До колегата Ясен : какво имаш впредвид "бобината на 2/3 цилиндър (тя е една, а в някои от вариантите е и обща с 1/4 цилиндър".
          Става въпрос за блок-бобина,нещо такова:
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ако напишеш в профила си къде се намираш, ще е по-лесно на другите да ти дават съвети.

Ако стъпковият мотор е с обходен път на въздуха извън дроселовата клапа - нормално е да свисти при работа и това не е признак за повреда.

За бобината не знам как да го напиша по-ясно. Ако имаш пропуски в запалването на 2 и 3 цилиндър, логично е проблемът да бъде в общото между тях - запалителната бобина. В инжекторните Лади бобините са две - една за цилиндри 1 и 4, друга за цилиндри 2 и 3. В някои от вариантите на запалителната система двете бобини са в общ корпус и се сменят заедно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Ако напишеш в профила си къде се намираш, ще е по-лесно на другите да ти дават съвети.

Ако стъпковият мотор е с обходен път на въздуха извън дроселовата клапа - нормално е да свисти при работа и това не е признак за повреда.

За бобината не знам как да го напиша по-ясно. Ако имаш пропуски в запалването на 2 и 3 цилиндър, логично е проблемът да бъде в общото между тях - запалителната бобина. В инжекторните Лади бобините са две - една за цилиндри 1 и 4, друга за цилиндри 2 и 3. В някои от вариантите на запалителната система двете бобини са в общ корпус и се сменят заедно.
              От Велинград съм. Бобината е такава като на снимката от поста на колегата по горе или блок бобина. Стъпковото и без това е поръчано и ще го сменя. Ще потърся и бобина за проба. Благодаря още един път за помощта !!!

Коментар

Пак заповядай.

Ти си с Нива де, често ще пишеш.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Пак заповядай.

Ти си с Нива де, често ще пишеш.
                  Яска стига бе...не го плаши така човека! Много си е добре Нивяна...

Коментар

Аз не го плаша. Имал съм Нива и знам.

Коментар

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
                      Яска стига бе...не го плаши така човека! Много си е добре Нивяна...
                      Аз въобще не се стряскам или плаша! Колата е служебна !

Коментар

Такаа. Днес сложих друга бобина но без резултат. Някой ако има други варианти за проба да казва .

Коментар

Първоначално публикуван от Yury Преглед на мнение
                          Такаа. Днес сложих друга бобина но без резултат. Някой ако има други варианти за проба да казва .
                          Явно имате доста свободно време, и пари за харчене.

Коментар

Като е инжекцион какво казва компютъра като кодове на грешките. Тогава просто се проверява какво се прави при тях. Според инструкциите. Обикновенно това е достатъчно. Поне при мен е така.

Коментар

А всъщност известно ли е кой цилиндър не работи?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X