Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за определен модел гуми....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за определен модел гуми....

Здравейте колеги, питането ми е конкретно за даден модел гуми и има ли някой преки впечатления от тях ..заслужава ли си да инвестирам в този модел гуми или да заложа на Ласса ОК144. Та въпросните гуми са - АШК 205/75R15 FS-540 TL 6 79 Q

Руско производство са и като цена са идентични с Ласата. Дайте съвети дали ще са добри за Нивата, дали няма да опират в калниците и да се наложи рязане на арките. Нивата ми е щатна, без лифт , но сменени пружини и амортисьори и си изглежда прилично ...Трябва да я обуя с някакви гуми предимно за кал, сняг и по-груб терен ,без да е оффроуд ...Просто я ползвам за лов в Предбалкана. И да питам другото - ЗА или ПРОТИВ 15 цоловите джанти???? Чета противоречиви мнения, особено насочени против 15 цола с агресивни гуми - Кобри, Каймани и т.н. защото скапвали цялото окачване, задвижване и други проблеми.....Имам допълнителни джанти 15 цола, които не знам от какво са, руски са , но или от Волга или от УАЗ -централния отвор е по голям от стандартната джанта. Купих Нивата преди години с тези джанти, с летни гуми, а оригиналните и бяха с щатните ВЛИ5 ....
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fsafari540-600x600.jpg
Прегледи:1
Размер:108.5 КБ
ID:6069043
    Последно редактирано от karazaz; 06-10-14, 13:18.

От: Въпрос за определен модел гуми....

Започна лова на едър дивеч и вече сме в планината с джиповете независимо от климатичните условия. Условията в които попаднах тази събота в планината бяха тежки - кални дълбоки коловози изкопани от камионите извозващи дървен материал, канали от дъждовете, еднопосочни, тесни и с големи наклони пътища. Нивата ми е с 16" стоманени джанти, Ласса ОК144 и е повдигната. Късата база, олекотената Нива за 2-ма, гумите за кал Ласса и 4Х4 ме измъкнаха от тежкия кален терен. Петата Ласса я нося в купето, а не върху експедиционния багажник за да сваля центъра не тежестта което важно в планината. Тръгнеш ли да монтираш Ласса си трябва лифт за планината. При неравния терен гумата ще опира в предния калник. Имаш опит от евтина руска гума ВЛИ-5 монтирана на 16" щатна джанта, но разликата е огромна в полза на Ласса. Тествах Нивата с Ласса и лифт на хиляди километри и установих устойчивост без дефекти в окачването. Твърдо съм за Ласса доказана в калта.
    Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

И все пак колеги ЗА или ПРОТИВ 15 цоловите джанти при Нивата? Явно няма и преки впечатления от тези гуми.....Колега mstoev като поставих този модел гуми до стандартна нова ВЛИ5, тези са около 2-3 сантиметра по-високи от оригинала ....Гледах доста клипове ,но руснака масово кара FS 500 и FS 510 ,а като ги гледам тях са си доста големи ....

Коментар

Аз съм твърдо за Ласа ОК-144.

Коментар

Джантите 15" позволяват монтаж на голяма гама от гуми. Някои от тези гуми особено регенерирани такива са тежки за нежната Нива и като се напълнят с кал проблема е налице с лагерите. Имам 15" стоманени джанти, но ще ги сложа на Нивата с качествени летни гуми предимно за асфалт. Нивата се повдига с висока гума. Такава гума е 28" Ласа ОК-144 монтирана на оригиналната стоманена джанта и не оказва влияние на лагерите в калния терен. Двете марки гуми са достатъчно агресивни за калта в гората, но е интересно с колко ще се повдигне Нивата с тази руска гума в сравнение с Ласа ОК-144.
          Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Карал съм Нива с гуми ВЛИ-5, монтирани на 16" щатни джанти. За баланса на една от тях отидоха 160 г. тежести . Стават само за в гората и то докато са нови. На асфалт са дървени и се изпилват за 10к км.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

ВЛИ-5 са само за кал, и то колко се спрявят,не е ясно. За асфалт не стават,защото са прекалено тежки и шумят адски много(почти като болит на Формула 1 е шума в купето).

Коментар

Някои има ли опит вече с показанта от колегата гума

Коментар

идентични са с голямата Ласа 7.5/16 -демек доста по-широки и с малко по-високи и са с друга шарка (по-агресивна от ласовата). Малко тежички идват за нивата, пък и аз бих предпочел по-тясната и лека гума за в гората, независимо, че ще е с 2 см по-ниска. Бих се спрял на Ласа 6.0Х16

Коментар

Колеги от кой представител купувате Ласса-та и на какви цени от някое представителство ли да търся или от интернет да ги поръчам на най добра цена ?

Коментар

моите по интернет ги купих, попаднах на почти нови, само сложени и свалени (човека ми каза, че някъв му дължал пари и не му ги давал, па го видял с нови гуми на нивата и му ги свалил срещу дълга и така на късмет попаднах на тях за по 100лв на гума, иначе по магазините ги има почти навсякъде за по 140-150 лв

Коментар

Пиши в Гугъл "Кристо 2" - до колкото знам са вносители и цените им са мн.добри.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X