Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Този щит за подкалника къде да го намеря???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Този щит за подкалника къде да го намеря???

Здравейте колеги
    Скоро си купих Лада Нива 2000г. След като я разровичках малко ми се отвориха едни дупки между калника и подкалника. Има такава част стандартна но не мога да ги намеря да се продават. Помогнете? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lada niva.JPG
Прегледи:1
Размер:66.5 КБ
ID:6065493

От: Този щит за подкалника къде да го намеря???

Този щит е по-добре да го няма. Между него и калника има гумен уплътнител, който не върши работа и винаги пространството зад въпросния щит е пълно с кал и пясък и съответно калника почва да корозира именно от там. Когато въпросното НЕЩО липсва калта от там се измива лесно, калника по-бързо изсъхва и по-трудно корозира.
    На сърбела майката му е чесането.
    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

+1.Правилно-на бившата ми Нива това беше едно от първите неща,които отидоха в казана!

Коментар

Както ви разбирам колеги, тези кори да не ги и търся. Те за това може би ги няма и по магазините?
        А това че ги няма ще ми пречи ли да поставя от пластмасовите кори за подкалника които съм решил да поставя?
        Някой поставял ли е ? (да се консултирам)

Коментар

Първоначално публикуван от emilgd Преглед на мнение
          (да се консултирам)
          Какво има да се консултираш- шепа самонарезни видии, винтоверт и стреляш.
          Измиваш хубаво, подсушаваш, антикор, та чак тогава пластмасовите кори.
          И догодина- пак ръжда...
          ... Нива е все пак
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Адаш, зависи от характера на Нивата, нашата е с пласмаси и до сега няма проблеми Но ако е Нива, предвидена за българския пазар ще е грохнала вече... Иначе се слагат елементарно, както каза по-горе, адаша
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ако искаш да я караш по дълго време и без проблеми както казват и колегите слагай пластмасови подкалници . Преди тях хубаво почистване с пароструйка и обработка с препарат от типа на Боди . Аз така направих и вече пета година проблеми нямам .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

И по възможност по капка силикон между подкалника и веждата при всяка видия. Забавя корозията на самите новопробити отвори.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Точно така, и моят опит с подкалниците потвърждава написаното от колегите. Купих ладата нова през ноември 2006 и веднага намазах калниците с Боди, след това монтираха и подкалници. През 2010 се наложи да сваля предният ляв подкалник - под него нямаше никаква ръжда. Идеята за силикон на крепежните винтове е много добра, а аз освен това попълних със силикон и страничния луфт, който се образува между ръба на калника и на подкалника...така че там не попада влага. Нивата ми стои навън целогодишно. След щателна обработка нямам проблеми с корозията!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X