Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива 21214 , за четири години 22 000 км- равносметка

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нива 21214 , за четири години 22 000 км- равносметка

Лада е имала качество като се е казвала Фиат.
    Добре че са били немците Даймлер та изобщо да има коли и Фон Браун - ракети.
    А да, и Шмайзер че да има АК

Честита нова година на всички
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Спарки, баце! Личи си, че не рдяваш грам от военна техника.
      Толкова бисери ме мързи да оспорвам.
      Колко време ги мисли?
      Ако някой ти повярва, то значи ще е истинска жертва на образователната система. Ти някога сбълквал ли си се с военна техника и в казарма ходили ли си?
      Само последно, че ми е любопитно една западна марка, която в момента произвежда по-здрави и качестени автомобили от 90-те?
      Някоя чийто дизелови двигатели могат да вървят на пречистено масло примерно, отработено олио и т.н.(примерно, не че лада е мала дизелов двигател и го е можела)?
      Някоя на която таблото и ще изкара доста време без да се напука от слънцето (примерно)?
      Колко съвременни автомобили милионници има с минимални ремонти?
      Мерцедес, Опел, Киа, Митсубиши?
      Няма значение марката и народността. Аз съм роб на една марка, ама не съм се сблъсвал на ниво офроуд на нея.

Коментар

Не вярвам хора неможещи и нежелаещи да направят една свястна келева кола да могат да направят свястна военна техника.Ладата по принцип има ресурс 100000 км,и после основен ремонт,Волгата-150000 км.Ама тук се говори за автомобили-сега Хюндай и Форд правят много,много по-качествени коли,отколкото през 90-те.За 10 години толкова изминати километра са много малко,а цената на база цена за изминат километър също не е ниска.Ресурса на добре поддържана нова Тойота,купена от магазина е поне 600000 км,а и после ще и вземеш добри пари.Аз добра руска стока не съм виждал,с изключение на будилника "Слава" на баба ми.Ладата е за монтьори,мазохисти,имащи много излишно време,а и неумеещи да смятат нерви и разходи.Китайците поне умеят да крадат идеи,а руснака го мързи и да краде,и да мисли-най-добре е да има водка

Коментар

Калашников, айде стига вече а?

Не е като да не сме виждали ( и стреляли и карали руска техника).
          И почти никой не защитава яростно и фанатично руснаците, именно защото сме видели и другата страна на медала.
          Руската техника има една силна черта-евтина е. И толкова. Нито по ресурс, нито по здравина, нито по ергономичност(ако знаеш какво е) може да се сравнява със западни образци машини от същия клас, предназначение и година.
          Така е и с военната им техника.

Сега е наред да кажеш, че най-добрия танк е Т-34, и те признавам...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Имаше един лаф,като няма с какво да изпъкнат,знаИш ли чичо Путин колко големи ракети има..!
            99% от произведено от от тях е нужник,нищо повече или по-малко.Винаги и се размества индигото.

Коментар

Първоначално публикуван от velinsl Преглед на мнение
              Спарки, баце! Личи си, че не рдяваш грам от военна техника.
              Толкова бисери ме мързи да оспорвам.
              Колко време ги мисли?
              Ако някой ти повярва, то значи ще е истинска жертва на образователната система. Ти някога сбълквал ли си се с военна техника и в казарма ходили ли си?
              Само последно, че ми е любопитно една западна марка, която в момента произвежда по-здрави и качестени автомобили от 90-те?
              Някоя чийто дизелови двигатели могат да вървят на пречистено масло примерно, отработено олио и т.н.(примерно, не че лада е мала дизелов двигател и го е можела)?
              Някоя на която таблото и ще изкара доста време без да се напука от слънцето (примерно)?
              Колко съвременни автомобили милионници има с минимални ремонти?
              Мерцедес, Опел, Киа, Митсубиши?
              Няма значение марката и народността. Аз съм роб на една марка, ама не съм се сблъсвал на ниво офроуд на нея.
              Велине, баце, вкущи си имам човек, дето е видял повече руска военна техника отколкото ти някога ще сънуваш, и летял на въпросните велики руски творения. Същия не иска да чува за нищо руско повече в живота си. Строго по темата същия е имал 2 Лади, аз също. Имал е и личен Зил, купен от магазина, който лично съм потяхал, защото още на първата седмица не можеше да вдигне въздух, а на първия месец започна да се саморазпада, печката му по средата на първата зима отказа да работи в автомитичен режим, а 2 от джантите му бяха завадени безнадеждно накриво.

Ня кякои хора по някое време им идва акъла, просто.

Колкото до милионници - почти всяка днешна нормална кола изкарва като минимум 200000км, без да пипаш почти нищо по нея, освен сервизните консумативи. Руските днешни творения се сдобиват с дискотека по таблото на втория месец - и това съм го гледал на живо. При което от сервиза отговора беше "а, те така си светят". Смех!

Относно дизеловите двигатели - великите руски инженери така и не сколасаха да направят такъв, годен за ползване в нормален автомобил.

И за твое сведение и Toyota и Nissan продължават да си правят милионници. Това че в ЕС не се продават не променя факта.

...впрочем, виждал ли си руски милионник без двуцифрено число основни ремонти? Щото аз за такъв не знам. А едно най-мизерно Tico изкарваше по 300-400000.

...това че си роб на нещо говори достатъчно, впрочем.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От къде забихте баш на Нова година тези теми.
                Ясно е соца си е соц.Да не би шкодите да бяха нещо особенно.Или пък ГДР автомобилите.
                Нали заради това се разпадна тая система.
                И все пак да добавим Лада Нива вече не е руска кола.
                Интересно е някой да напиши какво се е променило след като е станала Нисан-Рено.

Пак почнахте със сравнения руски западни.

Вече няма руски леки автомобили. Край не го ли разбрахте това. И евала на Путин ,че спря да налива пари в една бездънна яма.
                only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  А едно най-мизерно Tico изкарваше по 300-400000.
                  Тико-тата не ги брой, това е легенда, зародила се както всички други легенди-малко факти, проектирани върху целия продукт...

Тикотата изкарваха и по повече километри, но тези дето бяха таксита. И купени на лизинг, та се карах денонощно, а след лизинга-пак денонощно, че си бяха машинки за правене на пари. Те студен стар са виждали само докато им сложат светещата табела на тавана.

При тези условия и ладите ще изкарат по толкова хиляди.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от velinsl
                    Към момента руската военна техника е най-доброто в света.
                    Все! Хватит болтать!
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Да де трябва да е по темата на създателя.

Какво лошо е човека да даде отчет.Който си е купил ВАЗ Нива,ще си чете. Тука се намесват ни в клин ни в ръкав.
                      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Тико-тата не ги брой, това е легенда, зародила се както всички други легенди-малко факти, проектирани върху целия продукт...
                        Мии, имахне едно служебно, а на колежка мъжа и имаше собствено. Това за мен е трагикомичен автомобил, и макар служебното да не изкара много, защото беше понамачкано в една катастрофа, с другото редовно се обикаляше половин Европа. Та със всичката си трагикомичност, по време на експлоатацията и на двете, освен нормалните консумативи друго не е пипано.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от velinsl
                          ...но пък и подръжката и разхода на гориво не е на същата цена...
                          ...до момента в който не сложиш в калкулацията човекочасовете, нужни това недоразумение да се поддържа в движение. Кво ми дреме че частите са по-евтини, ако се сменят 5 пъти по-често. И какво ми дреме че е евтино, ако едно пътуване до морето ме изстисква като лимонче, а от нормален автомобил слизам все едно не съм пътувал. Карал съм и съм поддържал от жигула през самара до нива (за щастие последното само съм го карал 150км). Айде нЕма нужда от тая "златна среда".

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            ... до нива (за щастие последното само съм го карал 150км
                            Някои от горе писалите сигурно и толкова дори не са карали,ама много "компетентни" мнения дават,ти също.
                            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

То преди време се беше появил един, дето минал милиони километри със Шкода, пък после се оказа на 15 години... Нашия герой, дето се сблъсквал със всякаква военна техника май от сорта... Явно и той има към 60-70 години трудов стаж...
                              Та, младежо:
                              -Темата си е моя. Мое е мнението, че руснаците трябва да им се забрани да произвеждат каквото и да е от желязо. И си стоя зад него, на базата на опита и потрошените ръце със съветски и руски нужници.
                              -Относно военната техника- през ху@ ми е- аз на война не ходя.
                              -Относно транспортната техника- Доволно време съм се накарал на ЗиЛ самосвал, Доволно време съм карал лада-такси още по времето на ДАП-овете-е, наситих им се., Доволно време бях механик-автотранспорт във фирма с достатъчен брой руски нужници-ниви, уазки, газки и други нужници- повярвай ми- не искам да ги наближавам. От това по-голям кенеф е само ЛендРовърФрилендър.
                              И се спри с определенията, че ставаш смешен.
                              На сърбела майката му е чесането.
                              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от infineon
                                при тях да е максимално трудно за да ме можеш сам да си оправиш колата.
                                Аз лично съм против това всеки да си прави колата, щото съм се нагледал на ''правилно'' монтирани компоненти на ходова част, накладки и дискове. Крайно време е всеки да започне да си гледа работата, от която разбира, а не Бай Х@й да си смени шарнирите пред блока и после да събори някоя автобусна спирка.
                                На сърбела майката му е чесането.
                                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X