Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива 21214 , за четири години 22 000 км- равносметка

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нива 21214 , за четири години 22 000 км- равносметка

Повтарят,то си е болестно състояние.
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Нивата от темата не е моя, а на клиент. Аз съм достатъчно технически грамотен, за да си го причиня.
      Лада е може би единствената марка, която във времето не усъвършенства продукта, а го разваля. Ако въпросния нужник просто се сглоби с качествени материали ще стане достатъчно приличен автомобил за цената си. Има достатъчно добри производители на на части за окачване, които предлагат всичко за лада - тампони, шарнири, спирачни системи и какво ли не.
      Аз лично предпочитам да си купя шарнирен болт Lemforder, Moog, febi ... за двадесетина лева , отколкото ''някакъв '' уж руски, ама не баш за 5-6 лева и да го сменя другата седмица пак.

И да- сменил съм няколко ниви и всичките са били мои само за търговска цел и не го крия. За мои си цели си имам Пажеро и Патрул.
      Последно редактирано от borko_ruse; 30-03-14, 08:33.
      На сърбела майката му е чесането.
      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
        Нивата от темата не е моя, а на клиент. Аз съм достатъчно технически грамотен, за да си го причиня.
        Лада е може би единствената марка, която във времето не усъвършенства продукта, а го разваля. Ако въпросния нужник просто се сглоби с качествени материали ще стане достатъчно приличен автомобил за цената си. Има достатъчно добри производители на на части за окачване, които предлагат всичко за лада - тампони, шарнири, спирачни системи и какво ли не.
        Аз лично предпочитам да си купя шарнирен болт Lemforder, Moog, febi ... за двадесетина лева , отколкото ''някакъв '' уж руски, ама не баш за 5-6 лева и да го сменя другата седмица пак.

И да- сменил съм няколко ниви и всичките са били мои само за търговска цел и не го крия. За мои си цели си имам Пажеро и Патрул.
        На края спомена правилните автомобили
        ВСЕКИ МОЖЕ ДА КАРА БЪРЗО ,А НИЕ МОЖЕМ ДА МИНЕМ ОТКЪДЕТО СИ ИСКАМЕ
        0888 967 109
        0877 967 109

Коментар

Руснаците си имат термин за материалите, които използват - "говнолин"
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            Руснаците си имат термин за материалите, които използват - "говнолин"
            Май е крайно време да им наложат вето да произвеждат каквото и да било от метал...
            На сърбела майката му е чесането.
            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
              Май е крайно време да им наложат вето да произвеждат каквото и да било от метал...
              Стига бе, а от какво ще си правят танковете???
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

Коментар

На нас трябва да ни забранят,май ние нищо не правим,с изключение на едно нещо.

Коментар

При нас то е друга работа - половин век / няколко поколения отвикване от инициативност си носят своите плодове...
                  Но относно Нивата - експлоатирахме такава 6 месеца.
                  Толкова издържахме. То не бяха смени на чукчета, наковални, кондензатори и т.н.
                  И си викахме - абе поне механично е правено със запас.
                  До момента, в който в града с около 20-30км/ч при завой се скъса главина на предно колело, като колелото остана на място единствено заради дисковата спирачка - спирачката задържа диска да не се измъкне и да отлети нанякъде с колелото...
                  А тъй-като само 1 км преди случката си се движех извън града с около 90км/ч, ми настръхна косата... И съответно нивата веднага отплува на пазара...
                  Беше на около 80-90х.км...
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    Беше на около 80-90х.км...
                    На тези километри, нивата е към края на живота си. Ладата е единствената кола, която до 200 000км, трябва да си направил основен ремонт на мотор и задължително всичко по ходовата част е сменено Х пъти. За 150 000км и малко отгоре - преден диференциал, 2 пъти скорости, раздатъчна кутия, заден диференциал, милион пъти сменяне на задните щанги и не се шегувам, това е най слабия детайл на тези коли и е отвратително направо. За сравнение, Г-класата вече 6 000км, след първоначалното обслужване, само резервоара даде фира. Експлотацията е средна и на ниво.

Коментар

Май е важно в кой ден е правена.

Коментар

Убаво, де-май тук някой колега скоро беше постнал кЪ се произвежда Нива-та...то не беше неколкократно топене във вани за анти-корозионно покритие, то не бяха подготовки преди боядисване...или това важи само за конвейера(ако изобщо може да се нарече така) за западна Европа...?
                        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                          Убаво, де-май тук някой колега скоро беше постнал кЪ се произвежда Нива-та...то не беше неколкократно топене във вани за анти-корозионно покритие, то не бяха подготовки преди боядисване...или това важи само за конвейера(ако изобщо може да се нарече така) за западна Европа...?
                          Преди време работех за Ягуар, правехме части и за Форд и Астон Мартин и някои други.

Имахме четири качествени категории, за местен пазар 1во качество, 2ро за Германия и Западния Свят, 3то за Европа и 4то за Турция.

За 1во качество всеки един детайл на моята линия минаваше около 10-12 качествени контроли, като повече от половината бяха на машини, разни лазерни замервания, динамометричен тест за натягане ала бала, другата половина на око, напасване, ръбове, пукнатини и т.н. за Германия от около 1000 заготовки под 10 отиваха на автомобил, останалото(990 бройки) беше брак или за доработване/преработване.

Когато правехме бърза поръчка за Турция(4то качество) частите се гледаха САМО на око, и контролите бяха 3-4 ) от 1000 заготовки сигурно 950 отиваха в шайгите за експорт

Ти ми кажи дали има значение за къде са предназначени автомобилите
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

На тъста е правена за Западна Европа -разлика няма!За първи път в живота си видях при дъжд да се отмива цвета на ,,колата''. Колите се правят от едни и същи хора!!!!!!
                            Grand Vitra ddis 2008
                            SEAT Althea XL tsi 2010
                            Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                              Преди време работех за Ягуар, правехме части и за Форд и Астон Мартин и някои други.

Имахме четири качествени категории, за местен пазар 1во качество, 2ро за Германия и Западния Свят, 3то за Европа и 4то за Турция.

За 1во качество всеки един детайл на моята линия минаваше около 10-12 качествени контроли, като повече от половината бяха на машини, разни лазерни замервания, динамометричен тест за натягане ала бала, другата половина на око, напасване, ръбове, пукнатини и т.н. за Германия от около 1000 заготовки под 10 отиваха на автомобил, останалото(990 бройки) беше брак или за доработване/преработване.

Когато правехме бърза поръчка за Турция(4то качество) частите се гледаха САМО на око, и контролите бяха 3-4 ) от 1000 заготовки сигурно 950 отиваха в шайгите за експорт

Ти ми кажи дали има значение за къде са предназначени автомобилите
                              Напълно подкрепям, нашата нива е била за износ към Финландия, била е с ел. огледала, нито един от "щатНите"/оригинални/ проблеми, при нас ги няма...... Колата е 88-ма, колата се кара и то основно в гората..
                              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 04-04-14, 20:52.
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                                Напълно подкрепям, нашата нива е била за износ към Финландия, била е с ел. огледала, нито един от "щатНите"/оригинални/ проблеми, при нас ги няма...... Колата е 88-ма, колата се кара и то основно в гората..
                                И моята последна Лада /2104/ беше 1988г. правена за Финландия. Продадох я на 4 години и 24 000 км. Не беше мръднала никъде. А, отказа муфата за свободен ход /бендикса/ на стартера.
                                Но, явно в практиката има всякакви случаи.
                                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X