Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива 21214 , за четири години 22 000 км- равносметка

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нива 21214 , за четири години 22 000 км- равносметка

Щеше верно да черпиш, ама беше около 2000-та година, когато нарязахме корекомската Лада 1600! А рамата на 35-годишен Вартбург 312 и на 35-тата година беше пълна с някакви мазнотии без милиграм ръжда, почти като Митсубиши и Киа.
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Мангана няма нищо общо със сметката. Да, има стомани (включая с манган), дето не ръждясват чак като говнолин 3, но стигне ли се до контакт на ламарината с атмосферни влиания, вече е късно да се прави каквото и да е.
      ............
      Ако ми намериш таквЪз лада, излязла така от завода, щъ черпя.
      Не съм върл защитник на ладите. Сега предпочитам 10 годишна фронтера пред нова нива. Такива са времената. Преди години много се дуех, като седна в петицата.
      Всичко е споредзависи.
      ОФБ ДБ X22SE
      Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
        И аз това думах преди време ма не ми вярваха. Моята беше от тях - 10 години и 93 000 км като нова!
        В началото на 90-те се мотках често по автокъщите и автоморгите, а брат ми докарваше коли, та ми изникна жаргона "белгийска сглобка". Виждал съм две три такива, едната в морга, от нея свалих, блокче за електронно запалване с надпис ссср но си беше едно към едно с бошовските за VAG.
        Не мога да разбера какво сте се хванали за ръждата по ладите. Ами опелите отнего време как гният........., че и сегашните и те.
        ОФБ ДБ X22SE
        Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Белгийска сглобка.....

Първата ми самара беше от Белгия. Купих я втора ръка, 3-годишна, и на ~ 30000 км. Единственото белгийско в нея беше един стикер на задното стъкло, на който пишеше Waxoil. Оказа се, че това е индикация за третирането на купето с нещо антикорозионно, което се правело в Белгия - от дилъра.

Ами вероятно е било читаво покритието, защото самарата изкара 6-7 години при мен, и после я подарих на един серсемин. Ладата продължи да ми е пред погледа, и успях да видя как започна рязко и със страшна скорост да ръждясва. Третата врата, както си беше отлична, и за няколко месеца се държеше само на стъклото.. Вратата беше сменена, и малко след това тоя ефект се прояви върху цялата кола - направо се разпадаше пред погледа..

Макар че самарата беше огромен повод за гордост ( предишната кола беше лада1300 ), не скърбих много, когато се разделих с нея.

Коментар

Waxoil значи небезизвестния парафин за кухини. Цялата ми джипка беше с такова отдолу, идвайки от Италия. С цялата си глупост го изчистих от шасито, мислейки че са кални налепи. Сега пак цялата е с такова отдолу, във вратите, отвътре по всички кьошета и кухини, и изобщо където може да се бръкне и напълни. Сега трябва да го обновявам тук-там. Единственото работещо нещо за шаси, впрочем. След една зима шасито си беше в състоянието, в което веднага след нанасянето. Fabiata ми си е така от завода. Смарата беше мазана с.... грес, тук-там по кухините. Ефект - към 9-тата година - йок. Тогава не знаех за тия хубавини че изобщо ги има, иначе пак да съм я омазал цялата отдолу.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мда, то се пишело по друг начин - ето така..

Коментар

Така де, същото. Няма го тук. Може и да е качествено. Аз подкалниците и шасито около гумите и тая година ще напръскам обилно, ако имам време и целия под. Определено действа, и то добре. Единственото от пробваните до момента химии, за които уверено мога да кажа че действат.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Руснаците си имаха "Мовиль" за антикорозионна обработка и си беше екстра... когато беше нанесен!
                  Из "Златния телец"

Коментар

Не знам какво са имали и какво имат руснаците, ама продължавам да твърдя, че трябва да им забранят да произвеждат каквото и да било от метал- даже кламери. Каквото се е пръкнало от там- НЕ СТРУВА!
                    На сърбела майката му е чесането.
                    Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Освен някои видове водка, кое друго им се получава?
                      Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
                        Освен някои видове водка, кое друго им се получава?
                        Имат разни МИГ,СУ,ЯК,не знам там как се справят,ако е както при колите...
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Шега беше това за водката, аз си обичам нивата.
                          Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                            Поне до към средата на 80-те, кажи - речи пак така. Това от първа ръка информация от човек, дето ги е "яздил" по него време. Виж например междуремонтния ресурс на така спрqганите МиГ29 и сравни с конкуренцията. После при възможност иди на някое шоу, да ги видиш един до друг - пак по думите на същия и там едното изглежда като дялано с теслата, на фона на другото.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Поне до към средата на 80-те, кажи - речи пак така. Това от първа ръка информация от човек, дето ги е "яздил" по него време. Виж например междуремонтния ресурс на така спрqганите МиГ29 и сравни с конкуренцията. После при възможност иди на някое шоу, да ги видиш един до друг - пак по думите на същия и там едното изглежда като дялано с теслата, на фона на другото.
                              И що така тия високотехнологичните оня ден се беха напишкали в гащичките заради това, че ги бил прихванал ЕДИН МИГ-29. Викаш сделан, сделан, ама не се знае на колко водки е пилота.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                                Мисля там са на друго ниво,ако и с тесла да са дялани.
                                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                                Киа спортаж2000тди 98г
                                Ауди А3 1.9ТДИ
                                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X