Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Треперене на 2 скорост (Lada Niva)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Треперене на 2 скорост (Lada Niva)

Като оскорявам на 2 скорост нивата почва да трепери като се повишат оборотите изчезва.от какво е
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Има вероятност да е от несъосност на скоростна кутия и раздатката - регулира се положението на раздатката. На по-старите се регулира и нагоре-надолу и наляво надясно а на по-новите само ляво дясно...
    VPetrov.photography

Коментар

Напъни я и на другите, ако го прави на всички - Венци каза. Обаче обърни внимание да не би това да се случва само на някаква си скорост по километража.

Коментар

трагвам 1 ускориавам няма треперене включвам 2 и почва да трепери,ускорявам малко и се загубва.На другите скорости го няма.Според мен идва от към раздатката,дали е от регулирането

Коментар

Май лошо казах. Виж дали вибрациите се появяват при голямо натоварване на различните предавки, или на някви обороти на вала, все едно на коя предавка.

Коментар

виж дали тампона на скоростите е здрав

освен това, което колегите казаха, огледай добре каретата на карданите и предните главини, ако всичко това е наред значи най - вероятно проблема е вътре в скоростите, което е гадно
            drive alive

Коментар

С риск да ми се смеете вземи си провери баланса на гумите.Все пак не казваш какво трепери.Пробвай примерно на трета със същата скорост при която ти трепери.

Коментар

днеска пробвах на 1 няма появява се на 2 и на 3 но на 3 по-малко.на другите няма.появявя се между 18-25км

Коментар

А бе, изобщо не е смешно, и на мене тайната ми мисъл беше натам. Почти. Аз си мислех за налягането, като са меки стават страшни работи. А на скорост може да влезе и в хоризонтален резонанс, там изобщо е ад. А да видим кво ще каже като дойде.

Коментар

оф забравих днеска също ми направи впечатление че двете задни щанги .дългите дето държът задния диференциал са леко изкривени нагоре,ама и двете,по един начин,апък си мисля че трябва да са прави

Коментар

Хубаво е и да видиш дали хубаво са затегнати болтовете на карданите и скоростите че на УАЗ-а като ми ги правеха не ги бяха затегнали и се чудех от какво трепери целия джип Докато се усетя задния кардан се държеше само на 2 болта и то до половина развити
                      http://ftp.domainbg.com/bizkit_boy/

Коментар

ей за налягането хич несе сетих утре ще го провера

Коментар

робвай да балансираш гумите, щом се проявява само на определена скорост зачи със сигурност проблема е в нещо въртящо се и то нещо голямо

когато има дебаланс на гумите, вибрациите се усещат само в критичните обороти, когато те са най - силни. може и да е от крива джанта, може и просто да са много меки гумите
                          drive alive

Коментар

Бе аз се обърках. Дайте мухите отделно, кюфтетата отделно. Кво се тресе? Цялата кола, и бие по волана, или дрънчи нещо около скоростната кутия?

Коментар

Ами маи е по раздатката,

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X