Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с паленето на NIVA 1.7 i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с паленето на NIVA 1.7 i

Незнам как се получило ,но се случи
    Колата е на един приятел NIVA 1.7i 5 годишна на около 91000км. Обади ми се ,че му е загаснала колата и да му подам ток. След подаването на ток "РУСКИНЧЕТО " дори не "бафна". Никакви признаци за опит на завартане на стартера. След пребирането на автомобила , естествено на ремъци ( закачен на боксир и прибрана в гаража) . Започна чуденето и чесането! Защо не иска да заварти пущината . Подавахме ток и зареждахме акумолатора, но няма и намек за палене. Останових ме следното.Нямя изгорели предпазители. След завъртане на контактният ключ , светка лампите на таблото и с опита да запалим двигателя едва помрадва стрелката на температутното табло показващ температурата на двигателя. Има и още нещо . не се чува работата на бензиновата помпа , което е стрнно , по принцип се чува преди да запали двигателя.Не е проверен срартера да ли е наред, но си вартял както трябва преди това. Следва свалянео му
    Каква причината да не заварти стартера?

От: Проблем с паленето на NIVA 1.7 i

Първоначално публикуван от Spirit_Of_Chaos Преглед на мнение
    Незнам как се получило ,но се случи
    Колата е на един приятел NIVA 1.7i 5 годишна на около 91000км. Обади ми се ,че му е загаснала колата и да му подам ток. След подаването на ток "РУСКИНЧЕТО " дори не "бафна". Никакви признаци за опит на завартане на стартера. След пребирането на автомобила , естествено на ремъци ( закачен на боксир и прибрана в гаража) . Започна чуденето и чесането! Защо не иска да заварти пущината . Подавахме ток и зареждахме акумолатора, но няма и намек за палене. Останових ме следното.Нямя изгорели предпазители. След завъртане на контактният ключ , светка лампите на таблото и с опита да запалим двигателя едва помрадва стрелката на температутното табло показващ температурата на двигателя. Има и още нещо . не се чува работата на бензиновата помпа , което е стрнно , по принцип се чува преди да запали двигателя.Не е проверен срартера да ли е наред, но си вартял както трябва преди това. Следва свалянео му
    Каква причината да не заварти стартера?
    Чува ли се едно "цъкане" на стартера, като мъчиш да завърти ? Ако цъка е "шалтера"/медна пластина в стартера/, ако не цъка, проверете дали идва ток до него
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

може да са много неща провери ток дали достига до стартера

Коментар

Имобилайзер ИМА ли???

Първо отговори .. после мисли за всичко друго!!
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

+1
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Пробвайте първо на скорост дали ще запали и после стартера! Стартера е най-малкия проблем !
            0899840225 / V = π.r2.h / 681г. / 1876г. / 1878г. /6 септември 1885 / 22 септември 1908 !

Коментар

Интересно , но факт. Днеска си запали все едно нищо не се е случило. РУСКА МУ РАБОТА!!!
              Багодаря за бързите отговори.

Коментар

Ако е стартер, по моя скромен опит, се чува поне едно "чаткане". Чат, чат ... и ако се смили от 10-20 път завърта и пали.
                Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Пак ще ти направи този номер и следващия път не е ясно къде - просто е дошло време да се подмени износената част!
                  Мога само да предложа да си погледнеш шалтера на стартера - вътре в него има два електрода, които прогарят с времето и се стига точно до подобна невъзможност да се пали. Някои електричари ги разкапсуловат и ремонтират, но при цените на руските части не виждам смисъл - купуваш си нов, сменяш и караш до.... счупването на следващата част ;-) и пак така :-)(
                  Успех с ремонта!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X