Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нивата ми износва предните гуми неправилно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нивата ми износва предните гуми неправилно

Колеги, предните ми гуми след 65000 км са видимо износени от външната страна. Така и така ще слагам нови гуми, ще ми се ако е възможно да оправя проблема. Питах един приятел, той сподели, че Нивите така правели. Гумите трябвало да се въртят - предните отзад, задните отпред, за да се износват равномерно.
    Какаво е вашето мнение?

От: Нивата ми и зносва предните гуми неправилно

Ако някой и оправи и сходимоста на предницата, може да започнат да се износват нормално.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Доста си навъртял 65000км.Реглажа на малко места го правят(на Лада Нива).
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Гумите се сменят на Х-кръст, предна дясна, става, задна лява, така износването е равномерно, поне така съм забелязал, аз, за 3 години каране
        Но отиди и на Стенд Преден Мост, може да има нужда от корекция на вертикалните наклони
        Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 11-10-13, 11:37.
        За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
        Honda Dominator 650
        088ЧЧ93979-->Борис
        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
          Доста си навъртял 65000км.Реглажа на малко места го правят(на Лада Нива).
          Карам я на асфалт и затова са изкарали толкова. А защо на малко места правят реглаж на Нива? По-трудно ли става от нормалните автомобили?

Коментар

Развиват се(късат се) болтове,добавят или се махат пластини.Не им се занимава на повечето места.

Коментар

Баси гумите и се износили само отвън за 65 000 км. Ами направо пиши благодарствено писмо до производителя .
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Руската гума е камък,няма износване.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                  Руската гума е камък,няма износване.
                  Мда, и на пътя се държи като камък вероятно. Видинки всички сме виждали.

По темата - иди на реглаж, после искай разпечатка. Сходимост правят навсякъде, но напречен и надлъжен наклон - на много малко места. Не само на нива, а на всичко, дето се регулира по тоя начин.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                    Гумите се сменят на Х-кръст, предна дясна, става, задна лява, така износването е равномерно, поне така съм забелязал, аз, за 3 години каране
                    Но отиди и на Стенд Преден Мост, може да има нужда от корекция на вертикалните наклони
                    По принцип би трябвало да се разменят предни/задни от всяка страна, а не на Х. Гумата не понася много смяна на натоварването и посоката на въртене (е, за дървени гуми - няма значение )
                    А износване отвън на двете гуми обикновено означава или постоянно влизане с голяма скорост в завоите (те тва на Нивата не мога да го повярвам ) или 'затворена' предница (т.е. точно сходимостта, а не толкова вертикалния наклон)....
                    За съжаление (по-точно - голяма радост ) отдавна се разделихме с Нивата и нямам спомен дали имаше някаква особеност при регулировка на предница...
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Най вероятно сходимост.Както се каза по-горе за "затворена" предница.Но на стенда
                      ще си признае.Както подсказа sparkybg -да се търси такова място дето знаят реглажа и на наклоните.Успех!
                      пп А тия гуми , както и да се "въртят" все ще се изтъркат
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Въртенето на гуми е препорачително за коли, само с задвижване на единият мост. Лада Нива е фул тайм 4х4 и там не береш ядове за смяна на позиций. Колегите са ти казали, нямаш сеосие на гумите и от там идват и ядовете с износените гуми. Поздрави

Коментар

От: Нивата ми износва предните гуми неправилно

Фул тайм ама яде винаги повече ПРЕДНИТЕ! Защото спира повече с тях и там е цялата тежест...върти ги на Х и така.

Коментар

Че тераното ми е парт тайм, в 99.9% е само на задно, и пак яде повече предните. Яде ги правилно и равномерно - просто повече от задните. И не е случайно -предните и при завой и при спиране са много по-натоварени от задните, на всичкото отгоре при завой всичките ъгли на контакт с асфалта се менят постоянно, та по тоя повод се и износват заобляйки се, за разлика от задните, които се износват като валяци.

За въртене на X или не - въртят се на полу X - двете задни отиват отпред без кръстосване, а двете предни отзад с кръстосване. Или обратното. Така се износват най-равномерно и еднакво 4-те. Всяка от тях обикаля и 4-те колела. Ако са с посока за X-а забравяме - трябва и монтаж-демонтаж, който според скромного ми мнение ги скапва повече отколкото хич да не се въртят.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, под обръщане на посоката имах предвид, че при разработването на самата гума, дори и да няма заводска посока, структурата на самата гума се нагажда към дадена посока на въртене. Смяната на посоката на въртене в последствие спомага за по-бързо разрушаване на гумата..
                              Навярно затова в книжката на Кашкая (парт тайм с приоритетно предно) изрично има схема за въртене на гумите - Н - предните се разменят със задните без да се кръстосват ляво/дясно...
                              Освен това изрично препоръчват размяната да се прави на някакви си 5х.км.
                              Предполагам причината е да се избегне товарене на раздатката и муфата - при различно износване на гумите, задвижванията на предния и на задния мост ще се опитват да се въртят с различни скорости...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X