Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВЕРИГИ ИЛИ ГУМИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВЕРИГИ ИЛИ ГУМИ

Здравейте , много се двоумя вериги или по-читави гуми са подходящи за кал ; сняг ; лед . Имайки в предвид , че пътните настилки ще се редуват аз залагам на вериги а вие ?

От: ВЕРИГИ ИЛИ ГУМИ

И двете е най-добре Но добрата гума, си е добра и не се нуждае от вериги
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

И двете си имат недостатъци и плюсове.
      Веригите трябва да ги сваляш и слагаш доста често, щом ще редуваш различните настилки.
      Гумите пък не се държат еднакво на различни настилки. Но все пак аз бих избрал гуми.
      И един копмлект вериги в багажника
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Спам:Гумени вериги!
        Чавдар Владимиров
        0887/912075
        Ленд Ровър Диско 1
        Самуад в проект

Коментар

Matrax или както казва моя началник - матраци...
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Предполагам колегата пита за по-шосеен вариант гуми (все пак говори за пътни настилки)...
            Хубавата гума ще направи по-рядко слагането на вериги...

С хубави гуми ще можеш да караш без вериги и там, където с калпави гуми отдавна ще подрънкваш с веригите като каторжник

Но веригата ще те измъкне от там, откъдето и най-добрата гума (говорим за що-годе шосейни) няма да ти помогне .

Затова и мисля като Кольо: хубави гуми + вериги за всеки случай (веригите ги държа в багажника вече не помня коя зима - последно съм ги слагал в един голям сняг в планините преди 7-8г на автомобил предно предаване, но и не се навирам в голям батак де)...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Аз залагам на гуми без вериги и жокер-помощ от приятел!!!
              Затъването не са природни условия.а функция на шофьорска интелигентност....в повечето случаи-надценяване.
              Иначе Нивата си е достатъчно проходима и с щатните просташки руски гуми.но с турския вариант на Ласа нещата са в пъти по-добри!
              Но ако я обуеш в някои широки галоши...ще се наредиш до другите дрифтарки и ще се запиташ защо караш това недоразумение което се разваля често.гори много .няма комфорт и гние като гъби след дъжд.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                Аз залагам на гуми без вериги и жокер-помощ от приятел!!!
                Затъването не са природни условия.а функция на шофьорска интелигентност....в повечето случаи-надценяване.
                Иначе Нивата си е достатъчно проходима и с щатните просташки руски гуми.но с турския вариант на Ласа нещата са в пъти по-добри!
                Но ако я обуеш в някои широки галоши...ще се наредиш до другите дрифтарки и ще се запиташ защо караш това недоразумение което се разваля често.гори много .няма комфорт и гние като гъби след дъжд.
                Май говорихме за "Гуми или Вериги", не колко е хубава, колко гние и колко се разваля??? Или се бъркам ?
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Вериги може да потрябват, ако се качваш по заледени ски писти... За ПЪТ слагаш ЗИМНИ гуми и караш... Ако нивата (с постоянно 4х4, не с изкл. преден мост за икономия) и читави гуми не може да мине, значи пътят ще е задръстен със закъсали автомобили и веригите са безполезни...

Е, виждал съм (има и такива идиоти) да карат с вериги по Цариградско шосе, но надявам се, във Форума да няма (чак) такива случаи...

За кал веригите помагат на лека кола с шосейни гуми, за 4х4 според мен пречат, щото като дадеш една хубава газ да изчистиш грайфера и ще ги скъсаш...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Нямам в предвид само асфалтиран път като говоря за пътни настилки . Ако си с някои всесезонки на доизживяване веригите са по-евтиният вариант .

Коментар

То ако си с всесезонни и чисто нови да са се тая, без вериги няма да минеш, ама няма да е евтино, че ти трябват тамън 4, ако са читави са скъпи - за тия пари ще си купиш нови гуми.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Според възможностите на Лада Нива не ти трябват кой знае какви професионални вериги или гуми . Среден клас вериги струват около 120 лв 4 бр а среден клас гуми струват 120 лв 1 бр .

Коментар

Колега,когато си купих Нивата бях изправен пред същия въпрос. Тогава тя беше с горе долу добри Кама И-511. За леки разходки беше добре,но идваше ли голямата кал бях пълна трагедия. И тук дойде голямата чуденка - подходящи гуми за кал или вериги , върху сегашните И-511.
                          Подходящи гуми струваха над 500 лв комплекта. Не можахме да изберем добри вериги,които да стават за кал, затова се хванахме да ги измайсторим. В една от темите,които съм повдигал във Форума имаше снимки на веригите. Направихме ги, отзад пасваха перфектно,но отпред опираха в спирачния диск и се наложи отново да ги преправим.Както и да е, с 4 вериги беше добре на кал и дълбок сняг. Обаче,слагането им - над 20 мин. Преди голямата кал или дълбокия сняг - слагане, пътя се оправи малко - задължително махане. Айде още 15 мин. После пак слагане... Ааа нее. Теглих му една старовремска и дойде логичното решение - нови гуми за кал.
                          Извода за мен е : при ограничени финанси си направи сам веригите,защото купешките не стават за кал. Или тези,които стават струват, колкото 4 нови гуми за кал. Ако пък можеш да си го позволиш, естествено най-доброто решение - подходящите гуми.
                          First Man, then Machine!
                          Lada Niva
                          Honda XR 400

Коментар

Ако сложите по-сериозни вериги примерно с големина на звеното към 30х15мм с цена 150/200лв 2бр това според мен е равносилно на гуми с агресивен грайфер . А гумите с по-агресивен грайфер почват с цена от 200лв 1бр . Освен това съм чел че , доста често късат полуоски едните и другите . За това за сега минавам на варианта не професионални вериги тип направи си сам с цена от 30лв 2бр вместо варианта нови Ласи за 150лв 1бр или нови Вли-5 за110лв 1бр .
                            Последно редактирано от cernia.1977; 20-09-13, 22:02.

Коментар

Само да вметна, че не съм чувал особено добри отзиви за Вли-5 ,да не кажа, че само лоши неща, ама нали бяха евтини до скоро и всеки такива беше накачил.
                              Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X