Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задни пружини/Лада Нива/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задни пружини/Лада Нива/

Днес ги смених. Пружините са за Лада 21214, а моята е нормална Нива 1.6. Задницата се изправи не е истина, обаче амортисьорите се разпънаха повече от колкото трябва и са почти в крайно положение. Притеснява ме да не се скъсат. Какво да правя? Да търся нови по-дълги амортесьори и какви или евентуално да отрежа част от пружините, за да дойдат на нормална височина. Със старите подложки за пружини съм, не съм подлагал нови или по-високи.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

До: Задни пружини/Лада Нива/

Моята нива е на една година и е с малко по дебели подложки и амортисйорите са с стандартна дължина така че не се притеснявай че ще се скасат.

Коментар

Ако искаш си купи от шевролет нива, те са с 3-4 сантиметра по дълги, по дебели и по яки. Но и според мен както каза колегата няма да имаш проблеми с тези с които си сега. Аз в момента съм с тези от шевролет защото с тях Нивата ми има по добра артикулация на задницата.
      Only The Best Is Enough!!!
      Lada Niva - LZ5JU / LZ7C
      Апартаменти Панорама
      www.pamporovo.ooo

Коментар

Първоначално публикуван от lz5ju Преглед на мнение
        Ако искаш си купи от шевролет нива, те са с 3-4 сантиметра по дълги, по дебели и по яки. Но и според мен както каза колегата няма да имаш проблеми с тези с които си сега. Аз в момента съм с тези от шевролет защото с тях Нивата ми има по добра .
        Извинявай за вапроса ама какво разбираш под по-добра артикулация на задницата?

Коментар

Каква ти артикулация, аз получих направо еякулация като я видях за пръв. Автомобила стои страхотно, обаче ми се струва че стана по нестабилен. Поради по твърдите пружини дори като минавам през малки дупки се чуват удари отзад каквито досега нямаше и ми се струва, че се носи повече по завоите. Сега съм с по-широки гуми с изхвърлени на страни джанти, а като сложа тънките направо не ми се мисли.
          Казаха ми, че с времето пружините ще поолегнат и май ще слагам бетонни блокчета в багажника, за да ускоря процеса.

Коментар

Вържи задния мост с колани, за да не може моста да провисва по-надолу от положението в което е в покой. Така ще запазиш амортисьорите и няма да та подхвърля. Ще бъде и по-стабилна в завоите. Успех.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Благодаря за съвета. Още утре ще потърся колани и ще ги сложа.

Коментар

Номера с коланите не се получи, затова заложих на нови амортисьори, но този път от Шевролет Нива, защото са с 5 см по-голям ход и "залепнаха" перфектно. Вече го няма проблема с люлеене, носене и т.н.
                Благодаря за съветите!

Коментар

каква е цената на аморт. от шевито
                  "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Можеш ли да дадеш размери от земята до калника с амовете и пружините от шеви нива ?
                    Прикачени файлове

Коментар

Цената на която взех амортисьорите е 30лв бройката в Шумен. Маслени, жълти на цвят, на фирмата Master sport Германия.
                      http://www.master-sport.de/
                      Има ги в раздела с каталозите.
                      Утре ще гледам да и измеря височината евентуално да кача снимки.

Коментар

Височината е 84 см, но в момента съм с гуми 195/65 R15, така че като сложа 16-ките ще стане още по-висока. Ефект който не съм търсил, но се получи. Уточнявам, че само амортисьорите са от Шеви, а пружините са от 21214 т.е. от дългата база.
                        Прикачени файлове

Коментар

Това е най-добрия начин за лифт,без да си режеш колата.Бих те посъветвал,когато сложиш и гумите,да направиш тест на завой.Сега колата ще се държи малко по-различно.
                          Не много,но все пак..
                          Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                          имат право да гласуват на избори.

Коментар

аз сложих задни пружини от ваз 2104 те са с една новивка повече

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                              Височината е 84 см, но в момента съм с гуми 195/65 R15, така че като сложа 16-ките ще стане още по-висока. Ефект който не съм търсил, но се получи. Уточнявам, че само амортисьорите са от Шеви, а пружините са от 21214 т.е. от дългата база.
                              Малко объркване с моделите си направил. Дългата база е 2131... , а това, което ти си написал (21214) е просто инжекторния вариант на късата, пружините отзад трябва да са същите като на 2121 / 1.6.

И да, пружините за 2131 няма как да не ти вдигнат късата Нива - 2131 (дългата) е по-тежка, но със същото окачване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X