Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми

Че ще се купуват това е ясно. Джантите са оригинални 16 цола за Нива. Въпроса ми е дали Вли-5 или Lassa OK-144 TT. Руските са по 85лв. в комплект с вътрешни, а турските са 110лв безкамерни. Нивата я ползвам за лов в условия на повечко кал и за в града. Не се подлага на екстремни натоварвания като Offroad и т.н.. Смятам да ги ползвам като зимни и явно ще имам проблеми при лед и утъпкан сняг.
    Искам да чуя вашето мнение и съответно препоръки за други гуми в същия ценови клас - до 120лв бройката.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

До: Гуми

Колега сложи и едни кобрички на Нивката, влизаш в бюджета и няма да съжаляваш.
    Последно редактирано от Peppy; 08-09-07, 21:40.
    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
      Колега сложи и едно кобрички на Нивката, влизаш в бюджета и няма да съжаляваш.
      +1
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Полезна тема
        и аз ще обувам "Ниватор"-а
        Кобра окъде, иначе за руските съм чувал добри отзиви
        No Pain No Gain...
        Прости хора и силен вятър спиране нямат.....Не понасям бившия кмет!!!
        RR P38
        КТМ 530 ЕXС

Коментар

Дайте по възможност линк или снимка.
          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

http://www.malatesta.it/

Коментар

Дайте да поговорим и за размера. Какво е по-добре - по-широки или по-тесни гуми да сложим за зимата. Винаги са ми казват, че е по-добре да сложим по-тънки гуми за зимата, а в същото време си обуваме снегоходки за да не потъваме в снега ( ако мога да направя такъв паралел естествено ).
              Може въпроса да изглежда глупав, но предпочитам да си го изясня за себе си.

Коментар

Аз избрах кобрите и съм много доволен. Карах с руските оригинални ( чисто нови ) , но кобрите са по-тихи, по-добре се самопочистват и са с по-агресивен грайфер, а и цената им е приемлива. Единственият им минус е , че са малко тежки за двигателя на НИВА.
                Последно редактирано от kiro_vd; 09-09-07, 20:11.

Коментар

За това дето ще я ползва по добре да си вземе Ласа-та.
                  Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Колега аз не съм с Нива ма въпреки това ще си кажа мнението
                    Между руските и Ласата и аз съм за ласата - по мека е с повече силикон в нея.
                    Карал съм и съм доволен.
                    А относно широки или тесни подкара една тма дето е дискутирана много.
                    Правилно расъждаваш за снегоходките, ма има случаи при които е полезно да си с тесни гуми. Лошото е че не става хем така хем така. Затова много от колегите са направили компромисния избор - по средата.
                    Аз лично съм привърженик на широките щото мисля че на нашите терени имам повече нужда от тях. Ма въпреки това си имам и тесни и си ги сменям.
                    За височини няма да ти говоря ма тесните са ми 205 а широките 265.
                    Лошото в твоя случай обаче е че за да сложиш широки трябва да смениш джанти - минимум 7х15 от Витара. Иначе широките шеснайски първо няма да ти станат на джантите и второ няма да влезнат и няма да можеш да ги развърташ.
                    Изборът е твой, успех!
                    VITARA, SAMURAI
                    FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                    RENAULT ESPACE QUADRA
                    ...и едно сивикче за града...

Коментар

Аз също съм привърженик на широките гуми. Моето мнение е, че колкото по-широка толкова по-добре, но до сега съм карал само лек автомобил по шосе и затова нямам особен опит извън пътя. За сметка на това пък ми е голям кеф да вляза в калта и здравата да се напляскам.
                      До момента карам с 15 цолови лети джанти от Витара и 195/65 зимни леки гуми поради по-големия им грайфер и съм доволен и на асфалт и на черно. Джантите изхвърлиха гумите на страни и колата стана значително по-стабилна отколкото с предишните оригинални 16 цолови руски гуми. Дори вчера измъкнах един пишман рибар с форд мондео комби от място, където беше закъсал и извикания малко преди това трактор. Много съм горд!
                      Явно наистина трябва да се търси някакъв компромис или да се заложи на няколко комплекта гуми, крик-крокодил и пневматичен пистолет за развиване.
                      Апропо днес намерих начин как да спестя ДДС на Ласите така, че това ще бъде моя избор.

Коментар

Първоначално публикуван от samuraj Преглед на мнение
                        Колега аз не съм с Нива ма въпреки това ще си кажа мнението
                        Между руските и Ласата и аз съм за ласата - по мека е с повече силикон в нея.
                        Карал съм и съм доволен.
                        А относно широки или тесни подкара една тма дето е дискутирана много.
                        Правилно расъждаваш за снегоходките, ма има случаи при които е полезно да си с тесни гуми. Лошото е че не става хем така хем така. Затова много от колегите са направили компромисния избор - по средата.
                        Аз лично съм привърженик на широките щото мисля че на нашите терени имам повече нужда от тях. Ма въпреки това си имам и тесни и си ги сменям.
                        За височини няма да ти говоря ма тесните са ми 205 а широките 265.
                        Лошото в твоя случай обаче е че за да сложиш широки трябва да смениш джанти - минимум 7х15 от Витара. Иначе широките шеснайски първо няма да ти станат на джантите и второ няма да влезнат и няма да можеш да ги развърташ.
                        Изборът е твой, успех!
                        Колега поправям те,аз карах нивушката с оригиналните джанти с 245/70/16 и нямаше кой знае какви проблеми с опирането.Сега съм с Кобри 215/80/16 но с лифта на Явор

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                          . Винаги са ми казват, че е по-добре да сложим по-тънки гуми за зимата, а в същото време си обуваме снегоходки за да не потъваме в снега ( ако мога да направя такъв паралел естествено ).
                          Може въпроса да изглежда глупав, но предпочитам да си го изясня за себе си.
                          За едното ти трябва площт за да се задържиш върху снега, а за другото ти трябва колкото се може по-малко съпротивление.http://auto.dir.bg/2007/08/10/news1981337.html Размера винаги е от значение. Виж скандинавските ралита
                          Land Rover Discovery:
                          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

"Колега поправям те,аз карах нивушката с оригиналните джанти с 245/70/16 и нямаше кой знае какви проблеми с опирането.Сега съм с Кобри 215/80/16 но с лифта на Явор"
                            За опирането колега не съм наясно, защото не карам Нива, пък и "опирането" както ти му казваш е строго индивидуално за всеки автомибил, т.е всичко зависи от състоянието на окачването, колко са уморени пружините има ли някави пдложки и т.н.
                            А за това че си качил гуми 245 на оргиналните джанти кво да ти кажа - то може и 265 да качиш, въпроса е как ще ти легне протектора на пътя.
                            Аз съм качвал 31х10.5 /което е точно 267 ширина/ на джанта 6 инча /колкото мисля е и на нивата/ и протектора приличаше на балонна гума. За тези неща си има калкулатори и там си е написано - за толкоз широка гума ви трябва толкоз широка джанта.
                            Успех
                            VITARA, SAMURAI
                            FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                            RENAULT ESPACE QUADRA
                            ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от inko Преглед на мнение
                              Колега поправям те,аз карах нивушката с оригиналните джанти с 245/70/16 и нямаше кой знае какви проблеми с опирането.Сега съм с Кобри 215/80/16 но с лифта на Явор
                              Без изрязване на задните калници.
                              Готов ли си да си заложиш "хубавицата" за тия си думи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X