Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бутилка за газова уредба под купето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бутилка за газова уредба под купето

Първо, здравейте на всички.....
    От около месец и аз най-после се сдобих с мечтаната Нива и сега не слизам от нея. Забравих че имам друга кола Нивата е на метан и разхода е просто супер обърнат в пари.Проблема е ,че живея в малък град и нямаме метан станция и малко ми се губи евтиното ако трябва всеки път да ходя на 35км да зареждам.С една бутилка минавам около 250-260км ,но все пак тези 70км. ми изяждат от реалното което ще си карам в моя си град. Затова съм решил да сложа и обикновенна газова ,без да махам метана. Та въпроса ми е някой знае ли каква бутилка ще се събере от долу под купето като трябва да остане и над теглича така като гледам. Мерих с рулетка и се оказва,че 200мм трудно ще влезе а за по-малки не съм чувал. Има ли някакъв чалъм за слагането,който на мен не ми идва на ум. Газ станции вече има навсякъде така че дори да е възможно най-малката пак ще ме урежда.

От: Бутилка за газова уредба под купето

Трябва ти правилния теглич. На моята Нива идеално пасваше 244мм бутилка, която тегличът идеално закрепваше на място. При наличната ширина там влиза 45 литрова бутилка, която трудно ще намериш, но 244мм/40л има навсякъде.

Бутилка с диаметър 244мм не променя нито просвета, нито задният ъгъл на атака на Нива.

Не подценявай и гърнетата - намери някакво плоско от друга кола и го монтирай под дясната седалка, с ауспух пред задното дясно колело. Може и с оригиналното, но то ще виси доста.

Другарски съвет от препатил - прехвърли метана на другата кола или просто го махни, все някой ще се мине да купи бутилките. При сегашните цени разликата в разходите е малка и напълно се изяжда от увеличеното тегло, разкарването и допълнителните разправии.

Коментар

Имам от скоро Нивата и още не мога да я преценя как ще се държи с този метан ,но аз по принцип не съм я взел за оффроуд а по-скоро да ме измъква с караваната от язовирите. Ако имах метанстанция в града изобщо нямаше и да помисля да махам метана,но това разкарване ще започне да накланя везните. Наистина че разликата в цената няма да е някаква фрапираща. Простите сметки показват че с метан минавам около 10-12лв за 100км ,а на пропан ще е около 15-17лв. Разлика 5лв за 100км или 50 за 1000км. Което процентно си е доста разлика,но все пак това не е основната кола и може да се прежали малко повече разходи за кефа да си излизаш от язовира когато завали.
      А по въпроса за теглича,трябва по-сериозно да се навирам под нея и да меря защото съм почти сигурен че 244мм бутилка няма да влезе. А за гърнето изобщо не се сетих че трябва да се мести.

Коментар

И при мен е такава бутилка 244мм./40л. събира 36л. Отдолу ми е,ако искаш ще снимам да видиш как е.
        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
          И при мен е такава бутилка 244мм./40л. събира 36л. Отдолу ми е,ако искаш ще снимам да видиш как е.
          И моята е такава,опасана със теглич.Нива със правилно регулирана газова,извънградско гори 13,5-14л газ,това за 1,6.
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

От скоро има бутилки 180 мм.,водят се пурети!

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
              Къде ги има и колко са дълги?
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                От около 10-на години.
                Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от pe6obmv Преглед на мнение
                  за гърнето изобщо не се сетих че трябва да се мести.
                  Няма какво да се сещаш - задното гърне е на единственото място, където има смисъл да поставиш бутилка за газ отдолу.

А като изхвърлиш метана, ще имаш и багажник. Има смисъл, щом ходиш по язовирите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Трябва ти правилния теглич. .
                    Ясене, твоят теглич за Нива ли е, има ли го по магазините, или е преправян? На моята го изхвърлих след като монтирах газовата бутилка 40л под багажника. Не става. На друга нива с бутилка под багажника го бяха отрязали и стоеше само топката с планките за бронята, но това не става за каравана и язовири! Бях решил да си направя сам, според бутилката, но разбираш, че не е съвсем лесна работа и предпочитам да си купя нов, който да става.

Коментар

Всъщност моят си отлежава при дядо владо, ако някой не го е отнесъл вече. Фабричен за Нива, захваща се на отворите за теглене и на гредата между двата конуса за амортисьорите. Има и ниша за оригиналния ауспух. Това каравани, ремаркета с камъни, големи джипки - всичко е извлачил. Малко стърчеше, ама по теоремата за пълното щастие не му придирях.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Трябва ти правилния теглич. На моята Нива идеално пасваше 244мм бутилка, която тегличът идеално закрепваше на място. При наличната ширина там влиза 45 литрова бутилка, която трудно ще намериш, но 244мм/40л има навсякъде.

Бутилка с диаметър 244мм не променя нито просвета, нито задният ъгъл на атака на Нива.

Не подценявай и гърнетата - намери някакво плоско от друга кола и го монтирай под дясната седалка, с ауспух пред задното дясно колело. Може и с оригиналното, но то ще виси доста.

Другарски съвет от препатил - прехвърли метана на другата кола или просто го махни, все някой ще се мине да купи бутилките. При сегашните цени разликата в разходите е малка и напълно се изяжда от увеличеното тегло, разкарването и допълнителните разправии.
                        Абсолютно изчерпателен отговор. Мойта е 22л / 200 мм. Събира 20 л газ!!! Гърнето е изнесено пред задна дясна гума. Бутилката е много прибрана и до сега не съм я закачал никъде. Нямам теглич. Не знам дали има по удачно място за монтаж на лада нива. Пълначката е на бронята в черната лайсна. Единствен недостатък е , че не се вижда колко газ има!!! Поздрави и успех!
                        ЛАДА НИВА 1.7
                        Карана е само по асфалт, няма грам ръжда

Коментар

Днес мерих с една рулетка и на бързо четене мисля че 200мм бутилка ще влезе точно и дори може да легне на теглича за по сигурно. Започнах търсенето на газова сега и се оказа че втора употреба бутилка 200мм се намират изключително трудно. Ще купувам нова бутилка май а другото ще го търся на старо,че сега не ми се дават много пари за нова. Ако някой има за продаване да свирка.........трябва ми за карбураторна Нива 1.6

Коментар

То за карбураторен автомобил газовата уредба е във възможно най опростен вид . Един вакумен изпарител ; два клапана ; бутилка малко тръби и маркучи два щуцера или плочка за карбуратора . И всичко ново да купиш пак не прескачаш 200 - 250 лева . Няма симулатори ; емулатори и други електронни дивотии които да лъжат компютрите .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Здравейте всички.Ето я моята Нивичка. Имам я от октомври мин. година .Внсена от Франция с газов инжекцион явно слаган във Франция по поръчка на вносителя.Колата е 2004 година, 1.7i .Беше поизгнил предпазния щит на бутилката и я смених с 2 мм. ламарина. Стана като заводско.Не съм мерил размери на бутилката ,но предполагам че е около 60 литра.С 25 литра ми показва по-малко от половината , а нивомера е мн. точен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X