Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрическа ключалка на вратата на багажника на 21214

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електрическа ключалка на вратата на багажника на 21214

След като пуснах решение за тези, на които им мръзнат краката в нивата, е ред на вратата на багажника.
    Тази тема я пускам отново на вниманиет на тези, които обичат по-голям комфорт в ладата

След две години мъка при отварянето на багажника на новата ми Нива реших да променя нещата! Не може всеки път да търсиш ръчката за отваряне някъде отзад, в тъмното. Ако на предната седалка има пасажер, дори и той не може да ти помогне да си отвориш багажника, та да си сложиш торбите. Да не говорим, че пластмасовата ръчка за отваряне на багажника се...ч у п и...!

Ето как стана:

1. Отидох в един "баровски" монтажен център за аларми, кар аудио и тем подобни. Купих универсална елекрическа машинка за централно на багажник. Представлява нещо като шалтер на стартер за кола с жило. Скъпичка беше, на Илиенци има в момента на по-добри цени.
    2. При Италианеца за 5лв намерих бутон от Форд за отваряне на багажника. Нарисувано си е багажник, има осветление
    3. Поставих бутна за отваряне на свободното гнездо на таблото при лостчетата за парното. Свързах го с осветлението на таблото, та да свети на габарити, както останалите
    4. Опроводих инсталация с кабел 2х0.75мм от бутона до багажника
    5. Извадих фабричните жило и ръчка за отваряне на багажника
    6. Монтирах електрическата машинка при задния ляв стоп, има място в нишата
    7. Отрязах жилото от ключалката на вратата на багажника до монтираната ел.машинка
    8. Свързах отрязаното жило с жилото на ел.машинката - в комплекта си има нужния елемент

Като резултат - повече от две години работи чудесно. С едно изключение - Когато е багажниът е натъпкан до пръсване, понякога се налага няколко пъти да натискам копчето, докато се отвори, или да отида да натисна вратата на багажника и пасажера да натисне копчето за отваряне

Предстои да си сменя алармата с такава, която управлява багажника - и ще стане много удобно, няма да се налага да се влиза в купето, за да се натисне копчето за отваряне

Забележка: Не се опитвайте да поставяте обикновени машинки за централно за врати. Пробвал съм - не са достатъчно силни, принипът им е друг и не стават

От: Електрическа ключалка на вратата на багажника на 21214

Ето какво правят и братушките:
    http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/kuzov/dveri/ezdz.htm
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
      Ето какво правят и братушките:
      http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/kuzov/dveri/ezdz.htm
      Явно и братушките са възмутени от икономиите за сметка на удобството в Нивата. Видях, че са ползвали машинки за централно за врати и някаква самоделка, предполагам от бендикс. Аз пробвах с машинките за врати, но те са твърде слаби. Не винаги отварят, а като стане студено или при натъпкан багажник направо няма да успеят. Предполагам, че ако се ползват от по-силните успехът ще е по-голям, но според мен не може да се разчита на тях.

Коментар

Аз съм приготвил от форд фиеста комплект с копчено така и не съм го монтирал още иначе е хитро

Коментар

Първоначално публикуван от ladamosc Преглед на мнение
          ...
          3. Поставих бутна за отваряне на свободното гнездо на таблото при лостчетата за парното. Свързах го с осветлението на таблото, та да свети на габарити, както останалите...
          Не познавам нивите - каква е функцията - отключва багажника, или отваря багажника ?

Ако го отваря - замислял ли си се да го подсигуриш срещу погрешно отваряне в движение ? Я си представи че го боднеш по погрешка докато си караш с претъпкан багажник с крайцерска скорост...

За да не си играеш да го правиш да действа само под дадена скорост, както е фабрично при повечето коли - можеш да го направиш така че да сработи само ако е натиснато за повече от две секунди ? Хем няма да е досадно, хем ще си спестиш потенциални ядове, колкото и слабо вероятно е да се случи.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Капакът на багажника на Нива е тежък и в движение не се повдига сам, дори при бг-дупките. На моята бивша, поради същите проблеми с отварянето - необходими бяха двама души , когато пътувах сам, често само го притварях.
            Идеята с ел-отключването е добра. Ако пак си купя Нива, ще я ползвам и аз.
            На моята бях направил осветление на багажника, което при отваряне на капака се вкл. от пин, като за аларма.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X