Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Завишен разход на метан ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Завишен разход на метан ?

Колеги,някой би ли изразил мнение,на какво се дължи този ИЗКЛЮЧИТЕЛНО завишен разход на метана? До преди зимата си вървеше на левче-10 км. или иначе казано 100на км с около 12 лв. минавах.После взе да гори повече и в последните 20-25 зареждания ми дава двоен разход,включая и днес-за 50 км точно 10.4 лв. Отначало си казах,че е заради студа,заради Вли-5 ,които сложих...ама двойно,мина почти зимата така и преди 20на дена я закарах да я настрои майстор на метановите уредби.Скопи я доста,смених чукчето и наковалнята,смених и свещите с чисто нови и за 45 км-8.50 лв.,което е пак двойно кажи речи.

Дали могат да ме цакат на газстанцията или просто комбинацията на тия гуми и студа,който беше вдига двойно разхода....като интересното е,че това стана рязко,не колебливо.
    Opel Frontera B 2.2 DTI,Пасат Б5 4motion
    feikot@abv.bg
    Обратно дороги - НЕТ !

От: Завишен разход на метан ?

Първоначално публикуван от feikot Преглед на мнение
    Колеги,някой би ли изразил мнение,на какво се дължи този ИЗКЛЮЧИТЕЛНО завишен разход на метана? До преди зимата си вървеше на левче-10 км. или иначе казано 100на км с около 12 лв. минавах.После взе да гори повече и в последните 20-25 зареждания ми дава двоен разход,включая и днес-за 50 км точно 10.4 лв. Отначало си казах,че е заради студа,заради Вли-5 ,които сложих...ама двойно,мина почти зимата така и преди 20на дена я закарах да я настрои майстор на метановите уредби.Скопи я доста,смених чукчето и наковалнята,смених и свещите с чисто нови и за 45 км-8.50 лв.,което е пак двойно кажи речи.

Дали могат да ме цакат на газстанцията или просто комбинацията на тия гуми и студа,който беше вдига двойно разхода....като интересното е,че това стана рязко,не колебливо.
    Със скопяването нищо не правиш,само се мъчи повече колата.А и на метан е супер капризна и към въздушен филтър.Аз го хвърлям на максимум 5000км.Ако искаш имам телефон в подписа,мога да ти кажа как ще се оправи!
    Иво (таксито) Андреев
    0988 91 80 50
    Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Я провери да не изтича метан към мотора като угасиш-масов проблем на някои изпарители без магистрален клапан.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Здравей.
        Този филм го играх вече!
        Провери компресията на цилиндрите,може да има нагорял или натегнат клапан.
        При работа на метан клапаните "пропадат".

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=124367

Коментар

В момента колата не е при мен,но може и да си прав за клапана,Любо...ще трябва да сваля капака като се затопли,че нямам подходящо помещение сега.Дано другата седмица да е хубаво времето.Аз си мислих,че ще трябва да се кара и от време на време на бензин,за да се "мокрят" клапаните (междублоков майстор така ми каза) защото се получава един нагар от метана и май ще се окаже прав.

Сузуки,още миналата година,даже като се замисля-никога не съм я карал с въздушен филтър,винаги съм си я карал без,като на шнорхела сложиш една пробита капачка от бурканче детско пюре (защото като я купих имаше чашка от кафе машина,простреляна от цигара).И като описвам проблема,казвам,че разхода когато си беше нормален,пак нямаше филтър.Следващата седмица,като се захвана с нея,ако не открия проблема ще телефонирам Благодаря за което.

Калине,освен по миризма,как да проверя дали не изтърва редуктора ? Аз така или иначе се каних да го сменям,че лятото като прегрее и почва да дави колата.
          feikot@abv.bg
          Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

На изгасена кола извади маркуча дето отива към мотора и му направи една сапунка
            ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
              На изгасена кола извади маркуча дето отива към мотора и му направи една сапунка
              Със запалката става по-лесно...
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от lubomir22 Преглед на мнение
                Здравей.
                Този филм го играх вече!
                Провери компресията на цилиндрите,може да има нагорял или натегнат клапан.
                При работа на метан клапаните "пропадат".

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=124367
                Малка корекция-пропадат леглата! Това за нагара няма нищо общо с истината.Потъването,ако е това,е по съвсем друга причина.И то далече не е проблем при всички.И това има съвсем елементарно решение.За сигурно вече 2-та милиона километра дето имам на метан съм видял доста,и не съм сигурен дали предложението за запалката ще проработи.Защото требе едни няколко условия(повече от едно)да се изпълнят за да стане!А и не на последно място дали като зарежда,стрелката на колонката за налягането показва колкото е показвала тази на предишната колонка.Щото,а е показала че работи на по високо налягане,винаги ще напълни повече без това да значи по висок разход!
                Иво (таксито) Андреев
                0988 91 80 50
                Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от suzuki team Преглед на мнение
                  Малка корекция-пропадат леглата! Това за нагара няма нищо общо с истината.Потъването,ако е това,е по съвсем друга причина.И то далече не е проблем при всички.И това има съвсем елементарно решение.За сигурно вече 2-та милиона километра дето имам на метан съм видял доста,и не съм сигурен дали предложението за запалката ще проработи.Защото требе едни няколко условия(повече от едно)да се изпълнят за да стане!А и не на последно място дали като зарежда,стрелката на колонката за налягането показва колкото е показвала тази на предишната колонка.Щото,а е показала че работи на по високо налягане,винаги ще напълни повече без това да значи по висок разход!
                  Факт е че при работа на метан работните повърхности на клапана се износват по интензивно, полата на клапана изтънява и прегаря, не при всички автомобили е толкова изявено
                  но е неоспоримо.

Коментар

Интересен факт... 70 км-6 лв.Значи или центрят като зареждам или толкова много значи студа за метана
                    feikot@abv.bg
                    Обратно дороги - НЕТ !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X