Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиатор - проблеми и коригиране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Радиатор - проблеми и коригиране

Здравейте колеги,

Дори и в далечната Канада не съм се отказал от Лада Нива
    Вървят доста тънко дори и запазените, но чарковете им са скъпи...и нормално де.
    Преди две седмици попаднах на една обява - видях колата и беше доста добре. Но явно нещо се е случило, защото преди малко отворих обявата и продавача е смъкнал цената на 50%, пише че радиатора е прокапал и акумулатора е заминал. Акумулатора не ми е дерт - и без това трябва да си вземам за другата джипка по-голям, но този радиатор ме притеснява.
    Пишете ми моля възможни проблеми и по какъв начин се коригират? Трябва ли цялостна смяна на радиатор и изобщо как се процедира.

Благодаря предварително на всички!
    Suzuki Grand Vitara, V6 2.5L

От: Радиатор - проблеми и коригиране

Радиатор обикновено протича, след като се спука от замръзване. Но тогава има вероятност да се е спукал и блока. Така че, напълни системата с вода и гледай от къде тече. За ремонт на радиатори във форума имаше тема. Най-общо, ако е алуминиев, най-добре е да се смени с нов, но ако е от месинг и пробивът е достъпен за работа, тогава може и да се запои.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Зависи от къде тече. Есента смених антифриза с розов на Лукоил и прокапа от съединенията с гумените маркучи на радиатора. Лечението е стягане на всички скоби, а където продължи да сълзи - подмяна на скобите. След един месец още един път пристягане и спря. От капачката на радиатора също протече - смених я с нова оригинална - спря.

Коментар

Алуминиев радиатор. Пробит точно до рамката която е пластмасова. Лечение - нов.
        Лада Нива 21214 1,7i a.k.a. Магаренцето :)

Коментар

Благодаря ви!
          А каква е вероятността да се е спукал и блока? И респективно, ако и той е пукнат - има ли лечение. Ще гледам да изкопая някой, който разбира, за да не вземам нещо на сляпо, че тук си е дерт с чарковете

Коментар

Първоначално публикуван от Map4 Преглед на мнение
            Благодаря ви!
            А каква е вероятността да се е спукал и блока? И респективно, ако и той е пукнат - има ли лечение. Ще гледам да изкопая някой, който разбира, за да не вземам нещо на сляпо, че тук си е дерт с чарковете
            Лечение има, но зависи какво е спукването, колко и къде... Най-добре, води някой да погледне..
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Мога ли с пукнат радиатор да се движа с нея? Не идва ли опасно малко?

Коментар

Първоначално публикуван от Map4 Преглед на мнение
                Мога ли с пукнат радиатор да се движа с нея? Не идва ли опасно малко?
                Може, ако го свържеш радиатора с поплавъка и тръбата на тоалетното казанче, напр.
                Е, има други два начина:
                - или со паре (да я качиш на репатрак, напр.);
                - или со .... пукнат радиатор и до където стигне.
                Което ти е по-на-кесия.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Това ми допадна!
                  Ами ще гледам тогава какво ще се случи
                  Благодаря ви! Ако имате други акъли и мнения ще се радвам да чуя!

Коментар

Тук в България,колега май Нива имаше ако не се лъжа,така че си в джаза пак.
                    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

с две думи ... ти полудЕ !! Нива у Канада ... толко ли нема Кия и Гео ... или Сузуки, че до нива опря ... поне да разбираше от коли .. нали не ми се обиждаш за отбелязването на факта ??

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                        с две думи ... ти полудЕ !! Нива у Канада ... толко ли нема Кия и Гео ... или Сузуки, че до нива опря ... поне да разбираше от коли .. нали не ми се обиждаш за отбелязването на факта ??
                        Колега фен клубове на собственици на Лада Нива има в Япония, Нова Зеландия, Австралия и още доста държави по цял свят

Коментар

Какво стана с тоя радиатор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X