Обява

Свий
Няма добавени обяви.

лада нива 1.7i -'check engine'

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• лада нива 1.7i -'check engine'

Здравейте колеги,
    нивата ми е с двигател 1.7i само на бензин на 11к км.от известно време/можеби около 2 месеца вече/ почна да ми свети 'check engine'.ходих при един елконажия-грешката излизаше ,че има прекъсване във втори цилиндър.разменяхме местата на свещи.после за по сигурно направо ги сменихме.сложих и добавка за почистване на инжекциона тъй като майстора каза ,че може да има и замърсена дюза.изчистваме грешката-карам известно време и пак излиза.отидох и до сервиза на хелис-кар.там излезе същата грешка.и тъй като предния майстор ми беше казал ,че може и да е от бобината купих нова и ми я
    смениха.между другото новата/купих я от магазин 'арарат'/ идва малко по широка и опира в блока и затова се наложи планката която я държи малко да се измести.грешката продължи да си излиза.след това смених и кабелите,смених и горивния филтър.същата работа.обикновенно алармата светва когато колата работи на празен ход.взех да наливам бензин от различни бензиностанции/между другото не знам
    дали има такава тема ,но дали има значение от къде и какъв бензин зареждаме/ и освен 95 взех да наливам 98 и забелязах ,че при 98 върви по-добре и по-дълго време преди да светне алармата.също така се получава лека вибрация когато колата работи на място на празен ход.като вадя свещите -работили са нормално-хлабината е 1мм.последно тая събота отидох при трети елконажия-там също излезе тази
    грешка-2 -ри цилиндър.този елконажия ми каза нещо друго-можело да е от клапаните или от обтегача на
    веригата.опитваше се да ме убеди ,че клапаните били с нормални повдигачи ,а на мене още докато беше
    гаранционна колата ,майстора при който я водих/казва се цеко работеше под аспарухов мост,но май вече спря да работи/ ми беше казал,че е с хидравлични повдигачи на клапаните.в действителност като се изфорсира двигателя се чува леко почукване.и друго -като е студен двигателя работи по добре.
    въпроса ми е -някой имал ли е подобен проблем-явно е нещо
    свързано с 2ри цилиндър-дали инжектор или повдигач и ако може колегите от варна да ме упътят към някой който може да ми помогне да реша този проблем.
    благодаря
    поздрави

От: лада нива 1.7i -'check engine'

Дюзите чистени ли са?? След като не е от свещите, не е от кабелите, не е и от бобината, остават те да са.... Компресия мерили ли са на 2ри цилиндър?
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Хидравличните повдигачи на нивите правят магарии. На една такава нива и сложихме обикновените клапани от друга някаква лада, и работата стана.
      Та, ако повдигача е задържал-може и да не затваря напълно клапана, и започва да работи лошо. След време клапана ще прегори от пропусканите газове вследствие на непълното затваряне.
      Кажи на майсторите и за този вариант, случва се не чак толкова рядко.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

благодаря за отговорите,
        дюзите не са чистени,само сложих добавка за чистене на инжекциона.
        компресията не е мерена-колата е нова ми казаха и нямало да има проблеми с компресията.
        сигурно като се стопи снега ще се завъртя пак към хелис-кар.
        поздрави

Коментар

Не се занимавай с никакъв Хелис Кар
          Обади се на този човек и ще ти я оправи - 0887 326 338 Арнаудов - човека се занимава само с Ниви - много хора минахме от там и всички са супер доволни!

Коментар

Колега тази грешка за 2ри цилиндър я дават доста диагностични апарати.Жалко че си се подвел при мен винаги си я изписва.Аз подобни проблеми имах след като пробих отвор преди катализатора за да диша колата-беше запушен така че въпроса ми е как е твоя катализатор и с колко ламбди сонди си?

Коментар

Първоначално публикуван от gtamahkyarov Преглед на мнение
              благодаря за отговорите,
              дюзите не са чистени,само сложих добавка за чистене на инжекциона.
              компресията не е мерена-колата е нова ми казаха и нямало да има проблеми с компресията.
              сигурно като се стопи снега ще се завъртя пак към хелис-кар.
              поздрави
              Бе тя нова, ама Нива Kато "гръмнат" клапаните, по компресията може да ги усетят... Както казва колегата, звънни на човека, да си я види на място, че така през интернета, може да гадаем
              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 29-01-13, 22:26.
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

колеги благодаря ви много,
                при първа възможност ще звънна на Арнаудов и след това ще ви пиша какво е положението.
                нямам представа как ми е катализатора.
                поздрави

Коментар

здравейте колеги,
                  тази събота ходих при господин Арнаудов и след множество проверки се оказа,че действително проблема е в клапаните на втори цилиндър.дали повдигач или нещо друго ще се разбере когато се отвори по нататък.компютъра на колата отчита че има проблем там и изключва цилиндъра и след това колата работи на три цилиндъра.за сега Арнаудов ми промени софтуера на компютъра за да не прави сравнението на мощностите при нормалните обороти и да не ми изключва цилиндъра.за сега колата върви добре.ще и сменя и маслото тези дни макар че да е само на 3000 км.но за всеки случай.почва да ме гложди една мисъл -да взема да я продам колата.ама ще си помисля още малко
                  поздрави

Коментар

ЕЕ добре, ама ако мислиш че с друга ще имаш по малко проблеми и по лесно финансово решими...грешиш, ама ти си знаеш...да се срешнем да видиш мойта и да се надъхаш да я направиш като хората

Коментар

Здравейте ,колеги!И аз съм със сщия проблем- компютъра гаси втория цилиндър при работа на празен ход.Днес мерих компресията на цилиндрите и на втория изкара само 8,5 ,а на другите 12 .Направи ми впечатление ,че и двата хидрокомпенсатора на втория цилиндър имат луфт към 3мм. и чукат.Нивата ми 2007 год. Дали ще се размина само с подмяна на хидравличните компенсатори на втори цилиндър?

Коментар

Здравейте колеги,
                        някой слагал ли е механични повдигачи на 1,7 и как се решава проблема с мазането.

Коментар

Лично не, но съм имал допир до такава, просто се затапва и премахва тръбичката за тях
                          Honda Dominator 650
                          088ЧЧ93979-->Борис
                          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X