Обява

Свий
Няма добавени обяви.

лада нива 1.7i вентилатори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• лада нива 1.7i вентилатори

Здравейте колеги,
    още като я взех нивата преди 2 години и половина,като попаднах в едно задръстване двигателя загря и като се включиха вентилаторите почнах да се оглеждам дали не идва от някъде линейка.вият като линейка.попитах тук-там и ми отговориха ,че те на нивите така си вият вентилаторите.вече даже не ми прави впечатление много,но все пак да попитам-може ли да се направи нещо за да се намали шумът малко.
    поздрави

От: лада нива 1.7i вентилатори

Може,но само със смяна

Коментар

смяна на вентилаторите или смяна на колата?
      това в кръга на шегата.
      още докато беше гаранционна смених единия вентилатор,но и новия си виеше.стария вентилатор остана в мен и сега разглобих моторчето-от задната страна е втулка-там сложих грес.от другата страна е лагер/затворен 608 мисля че беше/.като пробвам само моторчето без перката не вие така.дали да не направя на самата перка някакви осеви отвори или нещо подобно.
      поздрави

Коментар

Това е чара на Нивата,шумът иначе няма да е Нива.
        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Има и друг начин, може да им намалиш оборотите с един резистор, при някои автомобили вентилаторите са двускоростни, те ползват резистор за бавните
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Не ги пипай,ако питаш мен,на всички ниви са така,нека си шумят,какво те притеснява?

Коментар

Първоначално публикуван от ivanmehan Преглед на мнение
              Не ги пипай,ако питаш мен,на всички ниви са така,нека си шумят,какво те притеснява?
              +1

Коментар

Здравейте колеги,
                благодаря за мненията.и аз в повечето случаи съм на този принцип-нещо което си работи -не го пипай.но все пак имам един резервен вентилатор и като се постопли малко времето ще експериментирам.ако има положителен резултат ще ви пиша.и да не е положителен пак.
                поздрави

Коментар

Има елементарен начин да се направят тези вентилатори тихи, някъде даже схема съм пуснал, само не помня в този раздел ли или в електротехниката.
                  Двете перки са грубо преоразмерени и след като ги направих да работят на две скорости (последователно / паралелно) един единствен път съм ги чул да се включат на втора скорост. А на първа почти не се чуват и освен това не товарят алтернатора. Никакви резистори и други подобни не трябват, само три релета и датчик за двускоростна перка с подходящи температури на сработване.

Така се преодолява и непонятния стремеж на компютъра да ги пуска чак като загрее двигателят до около 110 градуса.

Коментар

Ясене благодаря,
                    разгледах какво сте дискутирали преди.по нататък като се стопли времето ще реша какво да правя.
                    в момента имам друг проблем по 'нивата',но ще пиша в някоя друга тема или ще пусна нова.
                    поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Има елементарен начин да се направят тези вентилатори тихи, някъде даже схема съм пуснал, само не помня в този раздел ли или в електротехниката.
                      Двете перки са грубо преоразмерени и след като ги направих да работят на две скорости (последователно / паралелно) един единствен път съм ги чул да се включат на втора скорост. А на първа почти не се чуват и освен това не товарят алтернатора. Никакви резистори и други подобни не трябват, само три релета и датчик за двускоростна перка с подходящи температури на сработване.

Така се преодолява и непонятния стремеж на компютъра да ги пуска чак като загрее двигателят до около 110 градуса.
                      ЯЯЯ туй съм го изтървал! Не че ми пука колко шумят ама...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X