Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нива на магистрала

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нива на магистрала

Здравейте,

Интересува ме:

1. Каква скорост може да поддържа Нива на магистрала?
    2. При това какъв е разходът горе-долу (газ/бензин)?
    3. Чувал съм, че при по-висока скорост се появявали неприятни вибрации.Вярно ли е това?

Трябва ми кола за планински пътища(на места доста "черни"), но и често пътувам на разстояния 300-800 км(извън страната). Може ли да се разчита на Нива-та,т.е.поврежда ли се често?

Ще бъда благодарен за всяка информация.

при 1.6 132км/ч. 10 -11литра средно за 1.7 137км/ч. 9,6 -10 като нови ако ще минаваш често 300-800км. забрави за нивата аз моита е карам само на лов но докато стигна до черен път минавам 120км. и не мие доста приятно (това е моето мнение) но ако даржиш на нива качисе и пробваи това е наи сигурниа начин да си одговориш на вапроса

Коментар

Stanchev качи се повози се и тогава решавай.аз минавам всеки ден между 150-300 км.асвалт с нивата.държи се добре,ама ми се струва че нее м,ного подходяща бе пробваий
      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Първоначално публикуван от стефан тюлев
        при 1.6 132км/ч. 10 -11литра средно за 1.7 137км/ч. 9,6 -10 като нови ако ще минаваш често 300-800км.
        Аз пък си мисля, че при 134.78.5 км/ч ще харчи 10.562 л. средно но ако кихнеш докато държиш педала на газта може и по-висок разход да ти обади

П.С. да не си вързал електронен километраж на тая нива?
        no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от kamen_kalchev
          аз минавам всеки ден между 150-300 км.асвалт
          Камене, не съм виждал до сега Нива такси каде ги минаваш тия километи.
          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
            Първоначално публикуван от kamen_kalchev
            аз минавам всеки ден между 150-300 км.асвалт
            Камене, не съм виждал до сега Нива такси каде ги минаваш тия километи.
            на компютърния симулатор /тренажор/, от който знае и точния разход

петък е... майтап да става!
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ами

мойта пукаше повече от 10 на магистрала доста повече ма ние колко магистрали имаме бре. нивата е перфектния автомобил за бг. кво ти пука колко гори като хубав феродов диск за нивка е 17 лева
              винаги ще ми липсва мойта нива.
              висете отпуснато

Коментар

ВАЗ 21214 - супер автомобил за България

От две седмици имам чисто нова Лада 21214 - Нива. Прочел съм по няколко пъти всичко, каквото е написано за тези автомобили във форумите. Определено очаквах, че тук ще чука, там ще скърца и ще друса, но останах приятно изненадан. Колата е перфектна, има мощ и комбинираният разход на бензин е около 9/100. Братята са се постарали. И не на последно място - цената е приемлива.
                Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

С гуми ВЛИ-10 (с офроудските е съвсем, съвсем, съвсем друга работа) и 120 км/ч крейсерска скорост си е съвсем поносимо.

С офроудските крейсерската скорост е около 80 и иска по-честичко коригиране на курса с волана...

Абе никак не е лошо "джипчето"!
                  Енджой!
                  Nissan NP 300 '10, Honda Transalp '94, а сега и TLC 90 '97

Коментар

какви са ти "офроудските" гуми, та е толкова зле с тях?
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Coolway ама си ги взех с ясното съзнание за предимствата и недостатъците на тая покупка. Набарам ли кал умирам от щастие, пък и по камънаци и чакъли драпа добре (е без екстрийми де), а докато стигна до такова щастливо място просто карам по-бавничко, щото и сцеплението с асфалта е някак "тук-там стъпва".

Най-важното в тоя живот е човек да знае какво точно иска
                      Nissan NP 300 '10, Honda Transalp '94, а сега и TLC 90 '97

Коментар

Нивата гори 10/100 бензин и 11-12/100 газ-не съм я засичал с голяма точност-но мойта я карам от години на газ в повечето случай и съм доволен от нея.Наистина има едни вибраций-но мисля че при всяка нива има такива.На нивата са и евтини частите,лесна е за подръжка и ремонт и не се чупи кой знае колко много ако се преглежда и подържа редовно.За у нас е добър автомобил/джип/Държи се добре и извън пътя и аз не съм имал сериозни проблеми с мойта нива-нито на асфалт нито извън него.Карам я с оригиналните си гуми,сложил съм подложки и по дълги пружини и отпред и отзд за да е колкото се може по висока и съм усилвал местата където се държи раздатката за купето/изобщо съм усилвал почти на всички места купето/.Нивата чвсто чупи карета на карданите-поне на мойта това и е дефекта-но мисля че се получава така защото съм и правил малко аматьорски лифт -но на мен не ми пречи-едно каре е пет лева-голяма работа Добро си е возилото и не е скъпо. Карам я и по магистрала-но нивата не е създадена за магистрала

Коментар

dhf каза:
                          хубав феродов диск за нивка е 17 лева
                          Не че нещо ама какъв е тоя диск?Руски ли?Аз за мойта взех комплект феродов,притискателен и лагер (марка няма да казвам) и ми излезе всичко 185 лв, и това всичко защото не искам след 5000км. пак да сменям.Т`ва без работата де.Та ако си слагаш хубави части не е толкоз еФтино,въпреки че има разлика .
                          4x4=16

Коментар

феродовия диск и без пари да е, пак няма да ти го сменят безплатно - труда си е една цена и за Лада и за останалите 4х4 /изключая тия по 50000Евро и нагоре/

Коментар

И на мен ловджийте ми обясняват че частите били много евтини. Ама карат два дена и после пет в сервиза. Знаете колко са натоварени сервизите. Е ако искам да я карам всеки ден кво правим тогава. Трябва да си купя три ли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X