Обява

Свий
Няма добавени обяви.

преработка на преден кардан на Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• преработка на преден кардан на Нива

За предният кардан днес докато си чуках и траках по герана ,че го правя модерен
    ми доиде друга идея.Имам заден кардан който е здрав в шлиците.но е с разпънати отдзад уши. дали ще стане ако го срежа, накъся и да му заваря друг фланец с уши

До: преработка на преден кардан на Нива

Ще стане, но задължително баланс и то в завод ако има възможност.И ако не си сигурен в себе си,не го заварявай ти,дай го на професионалист(освен ако ти самият не си такъв).Казвам го защото в завода карданите ги сглобява и заварява автомат(гледал съм го на филм).Това е равномерен шев с точно определен режим в газова среда,който после не се престъргва.Ако го направи човешка ръка,тя все някъде ще трепне,ще задържи повече и престъргването е неизбежно(иначе балансът е много труден).А престъргана заварка на такова място-сам знаеш.Не е проста работа,но е възможно.Лично аз бих го срязал на струг(никакви флексове и ножовки) и бих взел хубави дълбоки фаски на двата детайла,за да имам провар да корен.И не те съветвам да го заваряващ с телоподаващо.Само електрожен,постоянен ток,обратна полярност и непременно базичен електрод.Следва престъргване и баланс.
    Пожелавам ти успех.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

какво имаш в предвид под базичен електрод базичен електрод
      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Имам предвид електрод с базична т.е. основна обмазка.Ако го даваш на стар заварчик,му спомени електродите "Руен".С базични електроди се заваряват най-отговорните метални конструкции.За съжаление не работят с битови електрожени и изобщо с променлив ток.Не че няма да запалят,но не пробвай,че ще си скъсаш нервите.Аз съм ти написал-постоянен ток(т.е. изправител "Грец" или "Ларионов" за 3 фази) и обратна полярност.Плюсът е на електрода(доколкото помня).Ако не ти се занимава да търсиш тези неща,може да го завари аргончик на ВИГ-апарат.Само че там всичко трябва да е перфектно почистено и обезмаслено за 100% резултат.
        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
          За предният кардан днес докато си чуках и траках по герана ,че го правя модерен
          ми доиде друга идея.Имам заден кардан който е здрав в шлиците.но е с разпънати отдзад уши. дали ще стане ако го срежа, накъся и да му заваря друг фланец с уши
          Много правилно ти е отговорено. Кардан в домашни условия не се /прави/ ремонтира. Просто няма начин да се получи. По добре потърси при вносители на автомобили или на резервни части за Лада да ти доставят нов оригинален. Ето един линк:
          http://ladabg.com/index.phtml
          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

От: До: преработка на преден кардан на Нива

кардана се заварява с телоподаващо ,както си е на струга направил са не един кардан по този начин

Коментар

По принцип всичко казано е правилно,но остава вьпроса да ли си струва занимавката.Аз скоро носих моя за баланс че имах сьмнения,но се отказах цената на баланса е почти като на цената на нов кардан.
              0898774443-Пламен.

Коментар

Първоначално публикуван от palltzone Преглед на мнение
                По принцип всичко казано е правилно,но остава вьпроса да ли си струва занимавката.Аз скоро носих моя за баланс че имах сьмнения,но се отказах цената на баланса е почти като на цената на нов кардан.
                Да, ама и на новия кардан също му трябва баланс...

Коментар

От: преработка на преден кардан на Нива

Те се продават балансирани.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X