Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NIVA 1600, a сега на къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• NIVA 1600, a сега на къде?

След осем месеца и полвина в този форум се сдобих с това:
    http://www.offroad-bulgaria.com/albu...php?pic_id=680
    срам го е да се покаже
    как да процедирам ?
    ламарини - ходова част - двигател или друга последователност?
    Давайте съвети

Поздравления!
    Важното е да си ентосиаст и да не ти пука!Според моето скромно мнение,започни от ходовата част.Освен ако двигателя не е мъртвец!Ламарините си ги остави за десерт,освен ако не искаш да возиш гаджета!Всичко зависи от това за какво искаш да я ползваш!
    Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

От ауспуха, ако го има. Обезшуми я, тогава и ще се чуе кво да правиш с мотора. После като тръгнеш по генерацията, ще се види кво е умряло отдолу. Ако има нещо по ламарините, отначало просто пускай по-силно радиото, с времето ще стигнеш и до тях
      Честито!

Коментар

Първоначално публикуван от Blacksmith
        Поздравления!
        Важното е да си ентосиаст и да не ти пука!Според моето скромно мнение,започни от ходовата част.Освен ако двигателя не е мъртвец!Ламарините си ги остави за десерт,освен ако не искаш да возиш гаджета!Всичко зависи от това за какво искаш да я ползваш!

Ако иска да вози гаджета ще трябва да се потруди!Защото тъпите [цензурирано] си падат само по лъскави и изтупани колици.В който музиката кънти както на концетр на AC/DC на някой концерт.Не разбирам какъв кеф е да слушаш как музиката кънти в прозорците защото колкото и да си ги уплетнил и заздрави все си кънти.А ако не са прозорците те ще са ламарините.Точно за това трябва и те да са здрави.А по възможност с някакви картинки по тях!Едно време бяха от рода "Бог ми е навигатор!","Жена звяр в колата" и др.
        Освен това да е с възможно по голями джанти от сортя 17"-18" цола!Към тях оборудвана с великите нископрофилни гуми ВИДА-СПОРТ.
        Вътре спортен волан тип "ГЕВРЕК" с колкото може повече копчета по него!Като поне 2 от тях са за "НОС" системата.В българия всеки 2-ри на мойте години е в мания по тези системи и всеки разбира!
        Колко му е!Да сложиш 2 бутилки с кислород в багажника и си готов с "НОС" (стига да можеш да ги побереш).
        Айде стига с описанието за нива бегачка!Ако някой иска повече нека потърси някое от мненията на СТЕФАН той беше описал най-добре как се прави тунингована бегачка модел VW-GOLF 2.

А сега сериозно по въпроса.
        Аз лично мисля че би трябвало да почнеш първо с двигателя и сичко свързано с неговата работа!
        След това с окачването!И на последно място по тенекийте.Защото все пак това е джип без шаси!И мисля че здравите тенекий значат по дълго използване из горите!
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Честито,тази тръпка ми е позната.
          Първо,тряабва да си наясно кво искаш да градиш....?
          После с какви средства разполагаш....
          И до кога ше ти даржи мерака....
          Аз сашто карам НИВА,успех..

Коментар

честито.почваи с двигателя.ходова ,ламаринки,а за тунинг
            "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

започвай от веждите

първо изрежи арките (веждите) над колелата. щот след време ще сложиш подходящи гуми и ще се яадосваш че си направил ламарините и ще трябва всичко наново... после направи вентилатора на радиатора да се изключва отвътре (за преодоляване на вода). изкарай ауспуха отстрани (не можеш да го откачиш така). и разбира се изхвърли всички пластмаси. обърни специално внимание на бушоните и релетата. абе не е страшно със нива. всичко е без пари. успех.
              висете отпуснато

Коментар

За да не те е срам,във форума има рубрика "купувам-продавам".Моя брокерски съвет е да продаваш.Ако не стане,търси някоя фирма,която изкупува железа и има преса та с очите си да се убедиш,че повече туй нещо няма няма да се движи с друго освен с камион,трен и кораб.

Коментар

абе т'ва е малко не много...

въобще не знам защо има такива хора като г-н Иванов. много смешно изказване.ами ако живееш в Люлин да си запалиш апартамента ли? всички искаме супер подготвени машини,ама не всички работим политици или митничари.а вие г-н Иванов кога за последен път сте били с руса 20годишна финландка ама без да й се набутате кинти.ами като не сте се срамувайте.............
                  висете отпуснато

Коментар

Бе, такова ... Виждат ми се два варианта. Или човека хич не разбира от тенекии и не ги обича, или е решил да бъде нещо като мой антипод - щом е руско е буклук. Нещо като мойто отрицание на американското. Тогава обаче брато, не е лошо и да имаш поне некой аргумент, един вид, ръзиръш ли, а то иначе виси некак кухо. Това че поправяш нещо често по-скоро се явява отношение към нещото, но не и аргумент. Щото аз знам един Вилис, който не може да мине и 20 км без ремонт, ама той е видял през живота си такова, че и 600 СЕЛ от магазина ще се разпадне за 20 километра с неговата биография... Обаче оня върви, кво като по малко?

Коментар

честито и от мен, с малко закъснение

пожелавам ти много безаварийни километри

за ремонтите просто си избери нещо и започни от него няма значение дали ще е двигател, ламарини или силовото предаване, ако ще си го правиш сам се запаси с търпение, хубавите неща стават бавно

а това за изхвърлянето на Нивата на боклука хич не ми звучи правилно, всеки автомобил има право на живот, както и за всеки автомобил си има собственик, така че дано тази Нива да си е намерила нейния

успех
                      drive alive

Коментар

а защо искаш да почваш с ремонт?

Почни с каране, оправяй нещо само ако има непосредствена необходимост... Например, ако се изхвърлиш с пребоядисване и след това тръгнеш "офроуд" и я надраскаш цялата... ще си се набутал с боядисването...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ами погледни тука

http://niva.tv/lab.htm
                          разрови се повечко в тая страница. наистина повечко. ще се запалиш...
                          висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov
                            За да не те е срам,във форума има рубрика "купувам-продавам".Моя брокерски съвет е да продаваш.Ако не стане,търси някоя фирма,която изкупува железа и има преса та с очите си да се убедиш,че повече туй нещо няма няма да се движи с друго освен с камион,трен и кораб.
                            Срамота!
                            Не на всеки таткото работи цар,та да му купи нещо лъскавко.
                            Шо не земеш да са пофалиш ква лъскавиня си си земал, да ти завидим таковата некакси?
                            Погъделичкай си самочувствието!Ако не те е срам!
                            Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Моля, да не задълбаваме темата с лъскавите коли, парите на някой и т.н. Ние тук се занимаваме с техника, технология, пътешествия и не на последно място бих желал човещина да забелязвам в дискусиите. Мисля в днешни дни има достатъчно много безсмислени и идиотски причини, поради които човеците се делят, обиждат и всячески си пречат един на друг, няма причини и ние зорлем да си правим такива фронтове...

Аз и Брат ми имаме достатъчно пари да си купим най-скъпия измислен от човеците 4х4, но сме си избрали УАЗ и то не един, а 4-ри и при това сме съвсем убедени че имаме най-доброто което искаме. Така че ме възприемайте като синя каска, на демаркационната линия между двата измислени от вас лагера. И да напомня че ако дискусията се задълбае с детайли по въпроса на кой баща му колко пари има да не се чудите защо се изпаряват мненията...
                              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X