Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Tермостата на лада нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Tермостата на лада нива

Здравейте имам странен проблем с нивата. Колата е 1.7 карбуратор перката е на водната помпа та термостата горния кръг го отваря и направо пари а долния грам го няма.На радиатора е същата работа горе пари а долу не.Вече смених 2 термостата и пак същото.

От: Tермостата на лада нива

Първоначално публикуван от stankov822 Преглед на мнение
    Здравейте имам странен проблем с нивата. Колата е 1.7 карбуратор перката е на водната помпа та термостата горния кръг го отваря и направо пари а долния грам го няма.На радиатора е същата работа горе пари а долу не.Вече смених 2 термостата и пак същото.
    Така и трябва да работи. Какво се опитваш да поправиш?

Коментар

А не трябва ли и в долния край да е топъл термостата и радиатора.

Коментар

Нормално е долу да е по студен маркуча.
        Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от stankov822 Преглед на мнение
          А не трябва ли и в долния край да е топъл термостата и радиатора.
          Не и колкото горе.

Я кажи сега, ладата прегрява ли или ти се опитваш да оправиш нещо, което не е повредено?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Не и колкото горе.

Я кажи сега, ладата прегрява ли или ти се опитваш да оправиш нещо, което не е повредено?

Клони към 110градуса и затова реших да погледна термостата и нали казвам че в долния край грам не е топал.

Коментар

Долният не трябва да е особено топъл. Еле пък в тоя студ и с постоянна перка. Тя това е и работата на радиатора - водата горе да му влиза топла и отдолу да излиза студена.

За да прави 110 градуса или имаш въздух, или духнала гарнитура, или много мръсотия в охладителната уредба, или си махнал дифузора на перката.

Коментар

Здравейте!

Аз наблюдавам подобен проблем при мен, само че моята машина е 1.7 инжекция с двете перки пред радиатора.
                Наблюдавах, че в студеното сега време по магистралата по равно с 80-90 стрелката ми е към 100 градуса, което забелязвам за доста необичайно.
                Мислех, че просто се нуждая от нов термостат, но сега се чудя дали да не търся причината другаде.
                Как да постъпя?
                Благодаря предварително

Коментар

Перките на инжекционната Нива се включват на около 105 градуса температура на водата, излизаща от двигателя. Защо са го направили така - нямам идея, но не е най-умното.

На Нива правилното място за датчик за перките е на долната тръба на радиатора. В раздела съм дал схема за двустепенно включване - хем не горят перките, хем не вдигат шум.

Коментар

Перките на инжекционната Нива се включват на около 105 градуса температура на водата, излизаща от двигателя. Защо са го направили така - нямам идея, но не е най-умното.

На Нива правилното място за датчик за перките е на долната тръба на радиатора. В раздела съм дал схема за двустепенно включване - хем не горят перките, хем не вдигат шум.
                    Благодаря, ще погледна!

Но не считам за нормално при движение със скорст 90км/ч и температура около 6 градуса навън в радиатора температурата да е над или около 100 градуса. Убеден съм, че дори и двете перки на радиатора не могат да направят по-мощен прилив на въздух от тази скорост.

Преди съм забелязъл, че при движение по равно с тази скорост стрелката на температурата ми стои точно на 90.
                    По-скоро се чудя дали това може да е само от остарял термостат или може да има друг сериозен фактор?

Коментар

Смени термостата.
                      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от AZo Преглед на мнение
                        По-скоро се чудя дали това може да е само от остарял термостат или може да има друг сериозен фактор?
                        Я първо виж да не си задръстил радиатора с кал.

Коментар

Карах 4 год. Нива 2007 г. 1,7 инж. Независимо от външната температура, стрелката на термометъра не мръдваше от 90. Вероятно имаш проблем.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Я първо виж да не си задръстил радиатора с кал.
                            Това първо ще направя. След което ще мисля за термостат, а и с него подмяна на антифриза.
                            Ако проблемът не се разреши ще питам пак
                            Благодаря за съветите

Коментар

Първоначално публикуван от AZo Преглед на мнение
                              Това първо ще направя. След което ще мисля за термостат, а и с него подмяна на антифриза.
                              Ако проблемът не се разреши ще питам пак
                              Благодаря за съветите
                              Антифриза концентрат ли е??
                              Защото ако не е смесен с достатъчно вода, може да се появи този проблем, приблизително де
                              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                              Honda Dominator 650
                              088ЧЧ93979-->Борис
                              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X